Talvi

Talvi on usein halveksittu ja harvoin sellainen vuodenaika, jota odotamme innolla. Se on vuoden kylmintä aikaa ja aikaa, jolloin aurinko näkyy vähiten. Lyhin auringonvalon jakso vuodeLue lisäässa tunnetaan myös nimellä talvipäivänseisaus. Talvikauden harrastuksista ja rituaaleista löydämme eniten lohtua kylminä kuukausina. Nauti talven eloisammasta ja kauniimmasta puolesta kankaalle painetulla kankaalla, joka kuvaa metsäkuvaa, lumessa leikkiviä villieläimiä, kaupungin katuja ja paljon muuta.

Talven alku

On olemassa useita päivämääriä, jotka kuuluvat kulttuurin käsityksiin talven alkamisesta, riippuen siitä, missä asut. Esimerkiksi Skandinaviassa 14. lokakuuta merkitään talven alkamisajankohdaksi ja 28. tai 29. helmikuuta talven päättymisajankohdaksi. Venäläisten mielestä talvi alkaa vasta 1. joulukuuta ja jatkuu helmikuun loppuun. Eteläisellä pallonpuoliskolla asuvien mielestä talvi alkaa 1. kesäkuuta ja päättyy 31. elokuuta. Jotkin kylmempien kuukausien festivaalit ja juhlapyhät auttavat erottamaan päiviä, kunnes on taas lämpimämpää. Pyhäinpäivä, joka tunnetaan myös nimellä Samhain, alkaa 1. marraskuuta. Pyhäinpäivä on 31. lokakuuta, ja se tunnetaan myös nimellä Hallo'ween. Joissakin Euroopan mantereella sijaitsevissa maissa vietetään Pyhän Martin päivää 11. marraskuuta. Sen jälkeen tulevat joulu, joulunpäivä ja muut samankaltaisesti ajoitetut uskonnolliset ja maalliset tilaisuudet, jotka ajoittuvat joulukuulle ja tammikuulle.

Valitse suosikkitalvimaisemasi

Valitse itsellesi kankaanpainatus suosikkitalvimaisemastasi. Se voi olla lumen peittämillä tasangoilla laiduntava villieläin, kuuluisat jäässä kylpevät kaupungit, sumuiset vuoret tai jäätyneet vesiputoukset. Yksi talvikauden iloista on revontulien katselu, ja tästä vuosittaisesta perinteestä on myös maalauksia. Talvilämpötiloihin sopeutuvien ja niissä viihtyvien eläinten kauneuden näkeminen muistuttaa siitä, että tähän vuodenaikaan sisältyy kaikille jotakin, mitä odottaa innolla. Kangaspainatuksiin sisältyy valokuvamaisia näkymiä jäästä ja eläimistä, ja abstraktimpiin villieläinnäkymiin on sekoitettu satumaisia kohtauksia. Vietä talvipäivä istuskelemalla talvisen taideteoksen äärellä ja harrastamalla tai ehkä pelaamalla peliä vanhojen ystävien kanssa. Saatavilla on kankaitaideteoksia jokaiseen makuun ja huoneen sisustukseen. Hauduta kaakao, ja kankaalle painetut teokset luovat juuri oikean tunnelman.
Tuotetiedot