Lasten huone

Ei ole mikään salaisuus, että lastenhuoneissa leikitään, luovutaan ja rentoudutaan, ja niiden tulisi olla viihtyisiä ja turvallisia. Tämä voi tehdä sisustamisesta haastavaa. Sen ei kuLue lisääitenkaan tarvitse olla monimutkaista - joskus tarvitaan vain uusi tapetti, älykkäitä ratkaisuja ja hieman mielikuvitusta. Missään huoneessa ei tarvitse vaihtaa sisustusta yhtä usein kuin lastenhuoneissa. Lasten kiinnostuksen kohteet ja maku muuttuvat heidän kasvaessaan. Vuosien saatossa he haluavat vaihtaa tapettia, aikuisten sängyn ja erilaisia leluja. Lähde aina liikkeelle lapsesi persoonallisuudesta ja mausta, kun sisustat heidän huonettaan - ja anna heidän auttaa valitsemaan.

Tilaan parhaiten sopiva muotoilu

Lapsilla ei aina tarvitse olla omaa huonetta. Joskus sisarukset joutuvat jakamaan huoneen keskenään, ja joskus lapset nukkuvat vanhempiensa makuuhuoneessa. Silloin kannattaa tehdä huoneen nurkasta lapselle oma keidas. Sisarukset voivat valita aivan erilaiset tapettikuviot omaan huoneenosaansa. Tapetoi vanhempien huoneessa vauvan pinnasängyn takana oleva korostusseinä lasten tapetilla. Joskus olohuoneen nurkan tai portaiden alla olevan salaisen leikkihuoneen sisustaminen riittää antamaan lapsille oman erikoispaikan.

Oikean tapetin valitseminen

Lasten kiinnostuksen kohteiden ja makujen muuttuessa voi tulla aika sisustaa uudelleen. Anna lasten valita suosikkimotiivinsa ja auttaa päättämään, mitkä seinät tapetoidaan. Jos haluatte aksenttiseinän, maalatkaa huone perusvärillä, mutta pitäkää tapetoitavat tilat valkoisina. Mikset valitsisi aksenttiseinäksi leikkisää kuviota työpöydän taakse inspiroimaan heidän luovuuttaan tai lapsen mielenkiinnon kohteita heijastavaa tapettia sängyn yläpuolelle? Lastenhuoneen sisustamisessa voi olla rohkeampi kuin muualla. Valitse hieman värikkäämpi tapetti ja ripusta se hieman eri tavalla. Voit tapetoida lipaston tai vaatekaapin ovet kontrastisilla kuvioilla, tai voit tapetoida vaatekaapin sisäpuolen lapsen lempikirjan hahmoilla - tai mikset tapetoi tähtitaivasta sängyn yläpuolelle? Jos perheessäsi on minitaiteilijoita, yksivärinen tapetti, jossa on valmiita hahmoja ja muotoja väritettäväksi, on erinomainen valinta, jotta lapset voivat todella päästä luovuuteen liidulla ja maalilla.

Valaistus lastenhuoneisiin

Jotkut lapset pitävät siitä, että yövalo on päällä. Tarjolla on paljon kivoja lastenvalaisimia, joiden muodot vaihtelevat eläimistä sieniin. Jos valitset sellaisen, jossa on himmennin, voit myös lukea iltasatuja. Lastenhuoneessa on mukava olla paljon erilaisia valaisimia, seinälampuista keijuvaloihin. Jos huoneessa on tummat seinät, hyvä valaistus on erityisen tärkeää, jotta lapset voivat leikkiä, askarrella ja lukea mielin määrin.

Kuuma vinkki: Näin sisustat lastenhuoneen

 

Tärkein asia, joka kannattaa pitää mielessä lastenhuonetta suunniteltaessa, on hyvä säilytystila. Tarvitset tilaa kaikille värikkäille leluille ja askarteluille sekä kaikille kirjoille. Se helpottaa siisteyden ylläpitämistä, eikä huone tunnu yhtä sekavalta. Jos tilaa on, ota mukaan vaatekaappi, lipasto tai kaappi. Kokeile monia fiksuja ratkaisuja. Voitko käyttää huonekaluja uudelleen työpöydäksi tai onko sängyn alla tilaa säilytystilaa varten? Jos sinulla on säilytyslaatikoita, voit tehdä niistä yhtä tyylikkäitä kuin käytännöllisiä koristelemalla ne tapetilla tai värikkäällä paperilla. Sijoita sänky pääty seinää vasten niin, että se on oviaukkoon päin. Jos sinulla on useampi kuin yksi lapsi, kaksi erillistä sänkyä toimii yhtä hyvin kuin kerrossänky - hyödynnä käytettävissä oleva tila parhaalla mahdollisella tavalla, mutta tarkista, että tilaa riittää myös aikuisten sängylle myöhemmin. Äläkä unohda kirjoituspöytää. Se on hyvä paikka askartelulle, ja jos valitset hyllyratkaisun tai korkeussäädettävän pöydän, siitä on hyötyä myös myöhemmin läksyjen teossa ja tietokonepöytänä. Luo sängyn katoksella tai verhoilla viihtyisä ja rentouttava nukkumapaikka. Verhot sopivat myös erinomaisesti, jos haluat jakaa huoneen leikin ja nukkumisen - tai sisarusten - välille. Pehmeät kalusteet kutsuvat myös leikkimään. Jos sinulla on tilaa, mikset hankkisi sisätiloihin keinua, seinätankoja tai värikästä mattoa, joka voidaan muuttaa mereksi tai kilparadaksi? Kun valitset tavaroita lastenhuoneeseen, mieti, pysyvätkö ne mukana lasten kasvaessa - voiko seinätankoja käyttää vaatteille tai taiteelle? Tarvitaanko keinua pitkiin, vakaviin keskusteluihin? Voiko matto pysyä paikallaan ja olla vain mukava matto?

Tuotetiedot