Mittatilaustyönä tehdyt tapetit ja taulut. Ilmainen toimitus, lähetetään 1-3- päivän kuluessa.

09-85671427 09-85671427
Lasten huone

303

aihetta

Lasten huone

Lastenhuoneessa pitää olla tilaa leikille, luovuudelle ja turvalliselle olemiselle. Siksi se on huoneena haastava sisustettava. Lastenhuoneen sisustamisen ei kuitenkaan tarvitse olla Lue lisäähankalaa: joskus siihen riittävät uudet tapetit, pari fiksua ratkaisua ja ripaus mielikuvitusta. Mikään muu kodin huone ei vaadi uudistamista niin usein kuin lastenhuone. Lasten mielenkiinnon kohteet ja maku muuttuvat iän karttuessa. Tapetteja täytyy vaihtaa ja sänkyjä päivittää tai pidentää, ja lelut vaihtuvat vuosien saatossa. Lähde sisustuksessa liikkeelle lapsen persoonallisuudesta ja mausta ja ota lapsi mukaan suunnitteluun.

Sisusta ja tapetoi tilan mukaan

Lapsella ei aina ole mahdollisuutta saada omaa huonetta. Joskus sisarukset jakavat huoneen tai lapsi nukkuu vanhempien makuuhuoneessa. Silloin lapselle voi erottaa oman rauhallisen kulmauksen huoneesta. Osan lastenhuoneesta voi tapetoida toisen sisaruksen maun mukaan, jolloin toinen lapsi saa omalle puolelleen huonetta omantyylisensä sisustuksen. Tai vanhempien huoneessa voidaan tapetoida tehosteseinä pinnasängyn takana lastentapetilla. Lapselle voi joskus riittää omaksi paikaksi myös nurkkaus olohuoneessa tai oleskelupaikka portaiden alla.

Valitse sopiva tapetti

Lapsen maun muuttuessa tapetit voidaan joutua vaihtamaan. Anna lapsen valita oma lempiaiheensa ja päättäkää yhdessä, mitä pintoja huoneesta tapetoidaan. Jos haluat tehosteseinän, maalaa ensin huone pohjavärillä mutta jätä tapetoitavat pinnat valkoisiksi. Tapettiseinä voi olla leikkisä kuvio kirjoituspöydän takana, joka inspiroi luovuuteen, tai lapselle mieluinen tapetti sängyn yläpuolella. Lastenhuoneessa on lupa irrotella rohkeammin kuin muissa huoneissa. Valitse värikkäitä tapetteja tai tapetoi erikoisella tavalla. Voit tapetoida lipaston laatikot tai vaatekaapin ovet eri aiheilla, pukea vaatehuoneen seinät lempikirjan hahmoihin tai luoda tähtitaivaan sängyn ylle. Jos sinulla on luova pikkuapuri, voit valita tapetin, jossa on hahmojen ääriviivoja, jolloin lapsi voi itse piirtää tai värittää kuvat valmiiksi.

Lastenhuoneen valaistus

Osa lapsista haluaa pitää yölamppua päällä koko yön. Lapsille on saatavilla monenlaisia valaisimia, eläimistä sienen muotoisiin. Valitse himmentimellä varustettu valaisin, niin se toimii sekä kirkkaana lukuvalona että lempeänä yövalona. Lastenhuoneessa on hyvä olla monia valonlähteitä, esimerkiksi valoketjuja tai seinävalaisimia. Jos huone on tapetoitu tai maalattu tummaksi, hyvä valaistus on erityisen tärkeä, jotta lapsi näkee leikkiä, askarrella ja lukea.

Vinkki! Näin kalustat lastenhuoneen

Lastenhuoneen sisustuksessa tärkeintä ovat kunnolliset säilytystilat. Leluille, kirjoille ja pikkutavaroille pitää olla omat paikkansa, jotta huone on helpompi siivota ja jotta se ei tunnu levottomalta. Vaatekaapit, lipastot ja kaapit ovat hyviä ratkaisuja, jos huoneessa on niille tilaa. Muista myös fiksut ratkaisut – voiko säilytyskaluste toimittaa kirjoituspöydän virkaa tai onko sängyn alla tilaa laatikoille? Säilytyslaatikot voi koristella tapetilla tai värikkäällä paperilla, jolloin syntyy hieno ja käytännöllinen ratkaisu. Aseta sänky niin, että sängynpääty on seinää vasten ja lapsi näkee ovelle. Jos huoneessa on kaksi lasta, kaksi erillistä sänkyä toimii yhtä hyvin kuin kerrossänky. Ota tila huomioon ja mieti myös sitä, mahtuuko sänky kasvamaan lapsen mukana. Älä unohda kirjoituspöytää! Pöydällä lapsen on mukava piirtää ja askarrella. Jos valitset hyllyratkaisun tai korkeudeltaan säädettävän pöydän, pöytää voi myöhemmin käyttää kotitehtävien tekoon ja tietokonepöytänä. Vuodekatoksella tai -verholla teet nukkumapaikasta kodikkaan ja viihtyisän. Verhoilla huoneen voi myös jakaa sisarusten kesken tai erottaa erillisiksi leikki- ja nukkumatiloiksi. Luo myös mahdollisuuksia leikkiin. Tuo huoneeseen sisäkeinu, puolapuut tai värikäs matto, jonka voi muuttaa mereksi tai autoradaksi. Kun valitset sisustusesineitä lapsen huoneeseen, mieti voivatko ne säilyttää paikkansa, vaikka lapsi kasvaakin – voiko puolapuille ripustaa vaatteita tai taidetta? Tai voiko keinussa käydä syvällisiä keskusteluja bestiksen kanssa? Ja voiko leikkimatto olla myöhemmin vain hieno matto?
Tuotetiedot

Nopea toimitus

Tilauksesi lähetetään 1–3 päivässä, ja toimitus on aina ilmainen. Mukana tapettiliima.

Täysi takuu

Haluamme asiakkaidemme olevan aina tyytyväisiä, joten tarjoamme 30 päivän palautusoikeuden ja rahat takaisin, ellet ole tyytyväinen.