Valkoiset valokuvatapetit

Seinämaalaukset, joissa on villihevosia, korkeat koivut tai kimalteleva talven ihmemaa. Tässä ovat seinämaalauksemme, joissa on valkoinen teema.Lue lisää

Joidenkin mielestä valkoinen ei ole väri. Onko se totta?

Vastaus voi olla sekä kyllä että ei. Valkoiset pinnat heijastavat kaikkien värien valon aallonpituuksia. Joten me havaitsemme pinnan valkoisena. Toisin sanoen voisi sanoa, että valkoinen koostuu itse asiassa kaikista väreistä. Musta puolestaan ei heijasta minkään värin valon aallonpituuksia.

Mitä voimme siis oppia tästä sisustussuunnittelun kannalta?

Mitä? No, jos tiedämme, että kaikki huoneen valo heijastuu valkoisesta pinnasta, voimme ohjata valoa tavalla, joka luo harmoniaa. Jos esimerkiksi asetat korkean lattiavalaisimen valkoisen huoneen nurkkaan, tuo nurkka heijastaa valoa ja täyttää huoneen pehmeällä, hajavalolla. Valon lähde kannattaa aina ottaa huomioon, kun muotoilet huonetta, etenkin kun sisustat valkoisella. Jos huoneeseen tulee liikaa valoa kaikista suunnista, huoneesta tulee helposti lattea ja steriili. Huoneen dynamiikka syntyy valon ja sävyjen yhteispelistä. Oikealla valaistuksella huonekalujen muodot heräävät henkiin aivan uudella tavalla. Tulvaa huoneeseen luonnonvaloa ikkunasta tai valaisemalla huone tarvittaessa lämpimän sävyisillä lampuilla. Valkoiset seinät yhdistettynä tummiin huonekaluihin ja oikeanlaiseen valaistukseen eivät voi mennä pieleen. Loppujen lopuksi valon ja varjojen vuorovaikutus on ratkaisevaa kyvyllemme hahmottaa muotoja ja syvyyttä, olipa kyse sitten kuvasta tai huoneesta. Olet epäilemättä ollut häikäisevän valkoisessa huoneessa, joka oli hyvin voimakkaasti valaistu kaikista suunnista. On huimaavaa, miten litteältä se tuntuu. Siksi on tärkeää pitää mielessä kaksi asiaa, kun ajattelee valkoisia seiniä. Toinen on rakenne ja toinen on kuvio. Molemmat palvelevat itse asiassa samaa tarkoitusta. Oikein valaistulla seinällä oleva rakenne luo kuvion, jossa voimme nähdä valonlähteen heittämät varjot. Helpompi tapa luoda tällaista dynamiikkaa seinille on käyttää kuviota, kuten seinämaalauksessa. Tämä ei tarkoita, että voit jättää valonlähteet huomiotta, mutta huone ei varmasti koskaan näytä tasaiselta ja tylsältä.

Valkoinen symboloi eri asioita

Länsimaissa, erityisesti kristillisillä alueilla, valkoinen väri symboloi puhtautta ja viattomuutta, kun taas aasialaisissa kulttuureissa se on täysin päinvastainen, sillä siellä se symboloi surua. Tällä ei ole oikeastaan mitään väliä. Tärkeintä on se, mitä ajattelet väristä ja mitä se merkitsee sinulle. Sinun tulisi valita värit ja motiivit, jotka symboloivat uskomuksiasi ja sitä, mitä edustat. Se on kaikkein tärkeintä. Valkoisiin, kirkkaisiin seinämaalauksiin voi yhdistää yhtä monta muotoilun yksityiskohtaa kuin on sisustussuunnittelijoita. Valkoinen on niin neutraali, että se sopii melkein minkä tahansa kanssa. Jos haluat todella vetää huoneen yhteen, sinun kannattaa tarkastella seinämaalauksen kuvion yksityiskohtia ja katsoa, löydätkö sitä korostavan muotoilun yksityiskohdan. Jos valitset esimerkiksi seinämaalauksen, jossa on valkoisia koivuja, voit korostaa sitä koivunrungosta tehdyllä jakkaralla tai koivunoksilla maljakossa.

Kirkkaat huoneet lisäävät energiaa

Monille ihmisille on tärkeää, että heidän kodissaan on ainakin yksi valoisa huone. He yksinkertaisesti haluavat paikan, jossa he tuntevat olonsa energiseksi ja jossa valo antaa todellista lisäenergiaa. Tämä on erityisen tärkeää, kun ulkona on pimeää. Mutta kuten sanoimme, valoisan huoneen ei tarvitse olla steriili ja tylsä kuin sairaalassa. Älä missaa Frosty Morning -seinämaalaustamme, jos rakastat talvea ja puiden kimaltelevaa pakkasta. Se täyttää sinut varmasti energialla ja tuo sinut lähemmäs luontoa silloinkin, kun et ole ulkona.
Tuotetiedot