Keittiön tapetit ja vinkkejä ruokasalin sisustukseen

Keittiö on kodin sydän, jossa laitetaan ruokaa ja viihdytään ystävien ja perheen kanssa. Se on paikka, johon perhe kokoontuu aterioimaan, tekemään töitä tai kotitehtäviä ja juttelemaaLue lisään kaikesta maan ja taivaan välillä. Siksi on tärkeää, että keittiö on sisustettu perheen tarpeiden mukaan. Olemme koonneet tähän parhaita vinkkejämme, joilla voit luoda käytännöllisen ja toimivan keittiön, jossa on viihtyisä valaistus ja ihanat tapetit. Tällaisessa keittiössä koko perhe viihtyy! Keittiössä vietetään paljon aikaa riippumatta siitä, onko siellä pieni kahden hengen pöytä vai iso ruokapöytä. Mieti siis tarkkaan omia tarpeitasi ja miten voit parhaiten tehdä keittiöstä mukavan ja viihtyisän.

Keittiön tapetit ja tunnelma

Ensimmäinen askel on miettiä, millaisen tunnelman haluat luoda keittiöön. Haluatko sen olevan rentouttava keidas, luova ruoanlaittopaikka vai huone, jossa pelataan lautapelejä ja käydään pitkiä keskusteluja? Inspiraatiota voi löytyä sisustuslehdistä ja Pinterestistä. Voit myös käydä kahviloissa ja taidenäyttelyissä hakemassa ideoita lähes kaikkeen keittiön kaapeista tapettivalintoihin. Tee sen jälkeen yksinkertainen pohjapiirros keittiöstä, jotta näet, miten saat neliöt hyödynnettyä, mihin säilytystilaa voi sijoittaa, millaiselle ruokapöydälle on tilaa ja mikä valaistus on sopiva. Voit hyvin yhdistellä erilaisia huonekaluja, värejä ja tapetteja, jotta näet, mikä tyyli on eniten mieleesi. Kaikkein tärkeintä on se, että sinä viihdyt keittiössä.

Tapettia kaakelin sijasta

Keittiön työtasojen ja yläkaappien väliseen välitilaan asennetaan yleensä laatat. Tästä seinäalasta voi kuitenkin tehdä persoonallisen ja värikkään käyttämällä omaa lempitapettiaan. Näitä ohjeita noudattamalla onnistut:
  • Mittaa tapetoitava pinta-ala, valitse haluamasi aihe ja tilaatapetti.
  • Seuraavaksi tarvitset välitilan kokoisen lasilevyn. Ota yhteyttä lasitusyritykseen.
  • Muista pyytää lasitusyritystä poraamaan reiät lasilevyyn. Näin voit käyttää peitettäviä ruuveja, jos haluat vaihtaa tapettia myöhemmin.
  • Tapetoi välitila. Jos sen korkeus on enintään 45 senttimetriä, voit kääntää vuodan poikittain, jotta vältät saumat.
  • Kiinnitä sen jälkeen lasilevy seinään ruuveilla. Lasilevy on helppo pyyhkiä, jos sille roiskuu vettä tai ruokaa. Valmista tuli!

Keittiön valaistus

Koska keittiö on paikka, jossa puuhaillaan kaikenlaista, valaistukseen on syytä kiinnittää erityistä huomiota. Jos keittiössä tehdään paljon ruokaa, työtason ja lieden yläpuolella on tärkeää olla hyvä kohdevalaistus. Sen lisäksi tarvitaan yleisvalaistus esimerkiksi kotitehtävien tekemistä varten. Yleisvalaistus kannattaa varustaa himmentimellä, jotta keittiöön saa kodikkaan tunnelman ruokailuhetkiin. Kun perusvalaistus on kunnossa, voit lisätä tunnelmavaloja lisäämään kodikasta tuntua.

Keittiön kalustaminen

Halusitpa sitten minimalistisen, värikkään tai modernin keittiön, ennen kalustamista on hyvä miettiä muutamaa asiaa. Lähde liikkeelle huoneen käyttötarkoituksesta ja käytettävissä olevasta pinta-alasta. Tarvitaanko paljon tuoleja ystäville ja perheelle, kokoontaitettavaa pöytää sanomalehden lukemista varten vai ei kenties pöytää lainkaan? Entä miten on säilytystilan laita? Jos huone on korkea mutta neliöiltään pieni, rakenna säilytystilaa seinille. Jos keittiöön tulvii luonnonvaloa ikkunasta, aseta ruokapöytä kodikkaasti ikkunan eteen. Jos asut pohjakerroksessa ja haluat verhot näkösuojaksi, vinkkimme on käyttää keittiössä vaaleaa tapettia ja rakentaa kiinteä keittiöpenkki, jonka selkämys on ikkunaa vasten. Pyöreä tai soikea pöytä tuo keittiöön leikkisyyttä ja suorastaan kutsuu keskusteluihin. Pieneen keittiöön sopivat avohyllyt, koska ne saavat keittiön tuntumaan isommalta ja ilmavammalta.

Koristele ja tapetoi

Kun alat lisätä koriste-esineitä ja hienoja tapetteja, sinun ei tarvitse ajatella vain keittiötä. Mieti myös kodin muiden huoneiden sisustusta ja sitä, mikä on sinusta viihtyisää. Sisusta tauluilla, maljakoilla, kynttilänjaloilla, tekstiileillä ja viherkasveilla, joista pidät ja jotka sopivat astiastoosi ja muihin keittiövälineisiin. Vältä seinäkelloa keittiössä, sillä se voi luoda kiireellistä ilmapiiriä. Kellottomassa keittiössä on mukavaa keskittyä ruoanlaittoon, ihaniin illallisiin ja iltaisin käytäviin keskusteluihin. Keittiön tapettivalinta riippuu täysin omasta tyylistäsi. Tärkeintä on, että sinä viihdyt. Muista, että tapettien on hyvä sopia yhteen muun sisustuksen, kaapinovien värin, lattian ja katon kanssa. Hyvä vinkki oikean tapetin löytämiseen on käydä läpi keittiökategoriamme aiheita. Olemme koonneet siihen tapettiaiheita, joissa on raikkaita värejä, kuten sinistä ja turkoosia. Keittiön tapettiiin on saatavilla myös keltaista, oranssia ja vihreää. Muista, että pehmeät värit tapetissa saavat huoneen tuntumaan kodikkaalta ja raikkaat värit luovat modernimpaa tuntua.
Tuotetiedot
  • Näytetään 1-55 55:sta aiheesta

Nopea toimitus

Tilauksesi lähetetään 1–4 päivässä (tällä hetkellä 5-8 päivää), ja toimitus on aina ilmainen. Mukana tapettiliima.

Täysi takuu

Haluamme asiakkaidemme olevan aina tyytyväisiä, joten tarjoamme 30 päivän palautusoikeuden ja rahat takaisin, ellet ole tyytyväinen.