Mittatilaustyönä tehdyt tapetit ja taulut. Ilmainen toimitus, lähetetään 1-3- päivän kuluessa.

Olohuoneen tapetit ja sisustusvinkit

125

aihetta

Olohuoneen tapetit ja sisustusvinkit

Olohuone on monien eri käyttötarkoituksien huone: siellä rentoudutaan, ladataan akkuja ja vietetään aikaa perheen ja ystävien kanssa. Tärkeintä on, että olohuone on sisustettu juuri sLue lisääellaiseksi kuin sinä haluat ja että kaikki tapeteista ja kalusteista valaistukseen asti kuvastavat omaa persoonaasi. Olohuoneessa vietetään paljon aikaa. Jotta se olisi viihtyisä paikka koko perheelle, sen sisustus on suunniteltava huolellisesti. Olohuoneen on sovittava sekä rentojen elokuvailtojen viettämiseen että kotitehtävien tekemiseen. Mieti lohuoneen käyttötarkoitusta, ennen kuin sisustat ja tapetoit sen. Pitääkö olohuoneeseen esimerkiksi mahtua ruokapöytä, toimiiko se enimmäkseen televisiohuoneena vai tuleeko sinne mahtua työpiste? Ota tämä sisustamisen lähtökohdaksi ja lisää sen jälkeen tapetit ja muut yksityiskohdat.

Sisustus- ja tapettityyli

Seuraava vaihe on valita olohuoneen tyyli. Joskus voi olla vaikea hahmottaa, mikä sohva pitäisi valita tai sopivatko kukkatapetit parhaiten olohuoneeseen. Ja entä jos haluaa olohuoneeseen vintage-tunnelmaa? Vinkkimme on huoneen tyylin visualisoiminen. Selaile sisustuslehtiä, seuraa sisustusaiheisia Instagram-tilejä ja etsi innoitusta Pinterestistä. Tapetti- ja sisustusideoita voi saada myös ravintoloista ja taidenäyttelyistä.

Helpot kalustevinkit

Kun olet valinnut olohuoneen tyylin ja tunnelman, on aika miettiä kalusteita. Laadi huoneen pohjapiirros ja leikkaa lehdistä kuvia sellaisista huonekaluista ja olohuoneen tapeteista, joista pidät. Näin voit helposti siirtää sohvaa tai vaihtaa sen uuteen, jos kaikki palaset eivät heti osu kohdalleen. Tällä tavoin voit myös rohkeasti kokeilla, miten kirppislöydöt ja uudet huonekalut sopivat yhteen sekä sekoittaa keskenään erilaisia muotoja ja pintoja. Kokeile myös sijoittaa huonekaluja ryhmiksi. Pitääkö olohuoneessa olla työpiste? Aseta työpöytä kirjahyllyn viereen tai lisää pieni pöytä nojatuolin kaveriksi. Tai käytä kitaraa koristeena. Näin huoneeseen syntyy rauhallinen ja avara vaikutelma.

Muista nämä olohuoneen valaistuksessa

Nyt olohuoneen tyyli alkaa muodostua. Vaikka kalusteet on valittu huolellisesti ja tapetti edustaa perheen tyyliä, yksi tärkeä yksityiskohta puuttuu vielä: oikea valaistus. Olohuoneen valaistuksen pitää olla riittävä ja sovitettavissa sen mukaan, mitä olohuoneessa tehdään. Mieti huoneen käyttötarkoitusta ja etsi siihen sopiva valaistusratkaisu. Nojatuolin viereen sopii esimerkiksi työpöytä- tai lukuvalaisin. Olohuone vaatii myös tunnelmavalaistusta, jota voi luoda esimerkiksi pöytä- tai ikkunavalaisimilla. Jos huoneessa tarvitaan yleisvalaistusta siivoamista varten, sen tulee olla säädettävissä. Muista ottaa valaistuksessa aina huomioon huoneen koko ja värimaailma. Jos olohuoneen tapetit ovat tummat ja tila suuri, tarvitset useita valonlähteitä kodikkaan tunnelman luomiseksi.

Olohuoneen tapetit ja koriste-esineet

Nyt voitkin alkaa miettiä tyyliisi parhaiten sopivia koriste-esineitä. Haluatko olohuoneeseen runsain mitoin kirjoja ja ruukkukasveja vai pidätkö enemmän riisutusta sisustuksesta, josta pölyt on helppo pyyhkiä? Valitsetko olohuoneen tapetteihin hillittyjä aiheita vai panostatko täysillä ja käytät tapetteja, joissa on voimakkaita värejä ja näyttäviä kuvioita? Olipa tyylisi mikä tahansa, annamme sinulle yhden hyvän vinkin sisustamiseen ja tapetointiin: luota vaistoosi. Korosta lempiesineitäsi ja kehystä julisteita tai kuvia, joista pidät. Olohuoneessa pitää olla viihtyisää, koska siellä vietetään paljon aikaa. Tyynyt, peitot ja verhot tekevät tunnelmasta kodikkaan, ja matto voi todella antaa tilalle ryhtiä. Jos kaipaat tasapainoista tunnelmaa, käytä viherkasveja, puuyksityiskohtia ja kynttilöitä. Luota valinnoissa omaan persoonallisuuteesi ja tyyliisi.

Parhaat tapettivinkit olohuoneeseen

Olohuoneen tapettivalinnoissa ei ole rajoituksia tai sääntöjä. Tärkeintä on, että sinä pidät tapettivalinnastasi. Tässä kuitenkin muutama tapettivinkki:
  • Lähde liikkeelle väreistä ja kuvioista, joista pidät, mutta pidä mielessä olohuoneen muukin värimaailma. Kolme toisiinsa sointuvaa väriä luo hienon vaikutelman.
  • Jos olohuone on iso ja haluat saada sinne kodikkaan ja hämyisen tunnelman, valitse voimakkaan värinen tapetti.
  • Pieneen tilaan vaalea tapetti puolestaan luo avaruutta.
Koska tapetti voi muuttaa huoneen tunnelman kokonaan, mieti tarkasti, mikä tämä tunnelma voisi olla. Haluatko modernin, leikkisän, kodikkaan vai maalaistunnelmaa huokuvan olohuoneen? Ripauksen persoonallisuutta saat valitsemalla tapetin oman mieltymyksesi mukaan. Jos pidät väreistä ja muodoista, värikäs Nothing Can Go Wrng -tapetti voi sopia sinulle. Jos taas olet luontoihmisiä, sinulle voisi sopia paremmin Jonna Jintonin suunnittelema metsätapetti.
Tuotetiedot

Nopea toimitus

Tilauksesi lähetetään 1–3 päivässä, ja toimitus on aina ilmainen. Mukana tapettiliima.

Täysi takuu

Haluamme asiakkaidemme olevan aina tyytyväisiä, joten tarjoamme 30 päivän palautusoikeuden ja rahat takaisin, ellet ole tyytyväinen.