Olohuoneen tapetit ja sisustusvinkit

Olohuone on huone, jossa on monia toimintoja. Se on paikka, jossa voit rentoutua, ladata akkuja ja viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa. Tärkeintä on, että sisustat sen omiin tarpLue lisääeisiisi sopivaksi ja että kaikki - olohuoneen tapeteista ja huonekaluista valaistukseen - kuvastaa ainutlaatuista persoonallisuuttasi. Olohuoneessa vietetään paljon aikaa, joten on erityisen tärkeää, että huoneen tyyli on sellainen, että koko perhe voi nauttia siitä. Sen pitäisi sopia sekä viihtyisiin elokuvailtoihin että kotitehtävien tekemiseen. Mutta ennen kuin alat suunnitella olohuoneen tyyliä ja tapetoida sitä, mieti huoneen käyttötarkoitusta. Tarvitsetko tilaa ruokapöydälle? Käytetäänkö sitä ensisijaisesti tv-huoneena vai tarvitaanko siihen työpöytä tai työtila? Anna toiminnon ohjata suunnittelua ja muotoile sitten tapetit ja muut tarvikkeet sen mukaan.

Sisustussuunnittelu ja tapettien tyyli

Seuraava askel on päättää olohuoneen tyyli. Joskus voi olla vaikeaa päättää sohvan valinnasta, sopisiko kukkainen olohuoneen tapetti vai pitäisikö olohuoneen tunnelman heijastaa jonkinlaista shabby chiciä. Paras neuvomme visualisoida, miltä haluat olohuoneesi näyttävän, on selailla sisustuslehtiä, seurata sisustustilejä Instagramissa ja etsiä Pinterestistä aiheeseen liittyviä tauluja. Ravintoloissa ja taidenäyttelyissä vierailu on toinen hyvä tapa löytää sisustus- ja tapetti-inspiraatiota.

Helppoja sisustusvinkkejä

Kun olet löytänyt tyylin ja tunnelman, jonka haluat välittää, on aika miettiä sisustamista. Yksi vinkki on tehdä luonnos huoneesta ja leikata sen jälkeen kuvia suosikkihuonekaluistasi ja olohuoneen tapeteista. Sitten voit sijoittaa sohvan uudelleen ja vaihtaa sen toiseen, jos se ei tunnu oikealta. Uskalla sekoittaa käytettyjä löytöjäsi uusiin huonekaluihin ja yhdistellä erilaisia muotoja ja kuvioita. Muista ryhmitellä huonekalut yhteen - esimerkiksi jos huoneessa tarvitaan työtilaa. Kokeile sijoittaa kirjoituspöytä kirjahyllyn lähelle tai pariksi mukava tuoli ja pieni pöytä tai mikset jopa koristaisi sitä perheen kitaralla? Tämä luo rauhallisuuden tunnetta huoneeseen ja saa huoneen näyttämään suuremmalta.

Oleskeluhuoneen valaistus - Mitä pitää pitää mielessä

Nyt olohuone alkaa hahmottua. Vaikka se on muotoiltu huolellisesti valituilla huonekaluilla ja tapeteilla, jotka heijastavat perheen tyyliä, yksi tärkeä yksityiskohta puuttuu vielä - oikea valaistus. Olohuoneessa on erityisen tärkeää, että siellä on runsaasti valoa, jota voidaan mukauttaa eri toimintoihin. Pidä mielessä huoneen toiminnot ja etsi laadukas valaistus, joka soveltuu hyvin siihen, mitä aiot tehdä, kuten pöytävalaisin tai nojatuolin lukulamppu. On myös tärkeää luoda olohuoneeseen oikeanlainen tunnelmavalaistus käyttämällä mitä tahansa pöytävalaisimista ikkunavalaistukseen. Jos huoneeseen tarvitaan yleisvalaistusta siivouksen ajaksi, varmista, että se voidaan mukauttaa. Muista myös aina aloittaa huoneen koosta ja värimaailmasta. Jos olohuoneen tapetit ovat tummia ja huone on suuri, tarvitset enemmän valonlähteitä viihtyisän tunnelman luomiseksi.

Oleskeluhuoneen tapetit ja sisustus

Lopuksi voit alkaa miettiä sisustusta, joka sopii parhaiten tyyliisi. Haluatko huoneen, joka on täynnä kasveja tai kirjoja, vai haluatko sen olevan paljas ja helposti pölyttyvä? Pitäisikö olohuoneen tapettien olla hillittyjä ja hillittyjä vai haluatko käyttää voimakkaiden värien ja suurten kuvioiden tapetteja? Olipa makusi mikä tahansa, paras vinkkimme sisustukseen ja tapetteihin on yksinkertainen: seuraa sydäntäsi. Tee tilaa lempiesineillesi, kehystä haluamasi julisteet tai kuvat ja muista, että olohuone on paikka, jossa haluat viettää suuren osan ajastasi. Tyynyjen, peittojen ja verhojen lisääminen tekee siitä kodikkaan. Matto voi antaa huoneelle kehyksen, ja kasvit, puiset tarvikkeet ja kynttilät luovat kaikki harmonista tunnelmaa. Muista vain, että valintojesi tulisi heijastaa persoonallisuuttasi ja tyyliäsi.

Kärkivinkkimme olohuoneen tapetointiin

Olohuoneen tapetin suhteen ei oikeastaan ole rajoja tai sääntöjä. Tärkeintä on, että pidät tapetistasi. Tässä muutamia vinkkejä oikean tapetin valintaan: Lähde liikkeelle väreistä ja kuvioista, joista pidät, ja pidä samalla mielessä huoneen muut värit. Valitse suunnilleen kolme väriä, jotka sopivat hyvin yhteen, jotta saat aikaan miellyttävän ilmeen. Jos huone on suuri ja haluat luoda intiimimmän, kynttilänvalossa tunnelman, kannattaa valita tapetti, jossa on voimakkaita värejä. Jos olohuoneen tila ei ole suuri, vaalea tapetti saa tilan tuntumaan suuremmalta. Tapetti voi todella muuttaa huoneen tunnelman, joten lähde liikkeelle siitä, mitä haluat välittää. Pitäisikö huoneen tuntua modernilta, leikkisältä, viihtyisältä vai maalaismaiselta? Jos haluat tehdä olohuoneesta vielä henkilökohtaisemman, valitse tapetti, joka kuvastaa kiinnostuksen kohteitasi. Jos pidät väreistä ja muodoista, värikäs tapetti, kuten Nothing Can Go Wrng, voi sopia sinulle. Jos viihdyt ulkona, Jonna Jintonin metsäaiheinen tapetti voi olla enemmän makuusi.
Tuotetiedot
  • Sivu 1 / 1