Mittatilaustyönä tehdyt tapetit ja taulut. Ilmainen toimitus, lähetetään 1-3- päivän kuluessa.

09-85671427 09-85671427
Metsä - Tapetti - Lastenhuone

223

aihetta

Lastenhuone

Vauvan ensimmäinen huone on kodikas ja leikkisä rauhan tyyssija. Meidän vinkkimme on sisustaa perheen pienimmän huone ihastuttavilla tapeteilla, suloisilla väreillä ja hauskoilla yksiLue lisäätyiskohdilla. Vauvanhuone on hyvä sisustaa valmiiksi ennen vauvan tuloa. Tutustu erilaisiin väreihin, tapettikuvioihin, sisustustyyleihin ja vauvantuotteisiin. Pääset hyvään alkuun, kun mietit huoneen käyttötarkoitusta. Tuleeko huoneeseen sänky, lukunojatuoli ja hoitopöytä vai pitääkö huoneen olla ennen kaikkea kodikas ja hieno? Vauvanhuoneen voit sisustaa juuri sellaiseksi kuin haluat, koska lapsi ei vielä osaa ottaa siihen kantaa. Jos kuitenkin haluat välttyä täydelliseltä uudelleen sisustamiselta myöhemmin, varmista että huonekalut, tapetit ja sisustus kasvavat lapsen mukana ja että niitä voi päivittää ilman uusimistarvetta.

Tapettivinkkejä vauvanhuoneeseen

Vauvanhuoneeseen sopivat esimerkiksi pastellinväriset tai leikkisästi kuvioidut tapetit tai tapettiaiheet, jotka innostavat oppimaan – kuten Sne designin suunnittelema A Bugs World – Pink tai Team Hawaiin kuvittama ABCedarian. Voit valita tapetin vauvanhuoneeseen vapaasti, kunhan muistat, että sinä ja vauvasi vietätte huoneessa todennäköisesti paljon aikaa, vaikka vauva nukkuisikin muualla. Tapetin on siis hyvä luoda viihtyisän rauhallista tunnelmaa. Lähde liikkeille väreistä, jotka miellyttävät omaa silmääsi. Mieti, haluatko runsaita kuvioita, joissa tapahtuu paljon – ja joista voit löytää uusia yksityiskohtia joka päivä. Tai ehkä mieleesi ovat hennot värit ja eleettömät tapetit, kuten Acne JR:n Chester – Grey tai Andreas Engesvikin Rain Sky. Vauvanhuoneessa ei ole pakko tapetoida pelkästään seiniä. Voit aivan hyvin tapetoida myös oven, osan seinää tai kaistaleen kattoa. Tapettiaiheemme Solar System ja Reflection Nebula sopivat erinomaisesti katon tapetointiin. Voit yhdistellä tapettiin maalipintaa tai valita kaksi yhteensopivaa tapettia – yhdessä tapetissa voi esimerkiksi olla eläväinen aihe, josta poimit yhden värin toiseen, hieman rauhallisempaan tapettiin. Kun valitset tapettiaihetta vauvanhuoneeseen, muista myös muut kuin lastenaiheet. Tapetissa voi olla toistuvia kuvioita, klassisia aiheita, rauhoittava metsäaihe tai runsaasti yksityiskohtia sisältävä kuvio. Hyviä esimerkkejä ovat Cecilia Carlstedtin Cosmic Abstraction, By Mayn Confetti ja Lilesadin Marble 2.0 Nude.

Sisustusyksityiskohtia ja sisustusvinkkejä

Vauvanhuoneen sisustamisessa on tärkeintä ottaa huomioon se, että huoneessa viettävät aikaa sekä aikuiset että lapset. Tavarapaljouden sijasta huoneessa tulisi olla paljon lattiatilaa, jotta vauva mahtuu ryömimään, konttaamaan tai makoilemaan leikkimatolla. Meidän mielestämme parhaat hankinnat ovat mukava leikkimatto ja mobile hoitopöydän yläpuolelle. Huolehdi myös säilytystilasta, jotta pururenkaat ja pehmopalikat on helppo siivota pois lattialta yöksi. Jos vauva nukkuu huoneessa, hanki sinne tunnelmavalaisin, soittorasialla varustettu mobile sängyn yläpuolelle ja aikuiselle mukava istuin sängyn viereen.

Näin kalustat huoneen perheen pienimmälle

Kuten jo aiemmin mainitsimme, vauvanhuoneessa pitää olla mahdollisimman paljon lattiatilaa. Ja koska vauvanhuoneessa on yleensä vain muutama tarkoin valikoitu huonekalu, kokosimme parhaat vinkkimme huoneen kalustamiseen: Älä sijoita sängyn yläpuolelle painavia esineitä, kuten hyllyjä tai valaisinta – ne voivat tuntua lapsesta uhkaavilta. Jos mahdollista, sijoita sänky niin, että sängynpääty ei ole ikkunan alla. Ikkunanäkymä voi vaikeuttaa nukahtamista. Kun sijoitat sängyn seinän viereen, se tuo lapselle turvallisuuden tunnetta. Panosta säilytystiloihin, mutta muista, että vauvanhuoneessa lipastot ja kirjahyllyt pitää kiinnittää seinään, jotta ne eivät kaadu lapsen päälle, kun lapsi alkaa nousta ylös. Lapsen on hyvä itse ulottua säilytyslaatikoihin. Kun lapsi konttaa lattialla, värikkäiden lelujen noukkiminen hienoista laatikoista voi olla osa leikkiä.

Vauvanhuoneeseen sopiva valaistus

Vauvanhuoneessa valaistuksella on suurempi merkitys kuin voisi kuvitella. Valaistuksessa pitää huomioida se, mitä huoneessa tehdään. Jos huoneessa on hoitopöytä, tarvitaan hyvä yleisvalaistus, mutta jos huoneessa lähinnä vain oleskellaan ja leikitään, tunnelmavalaistus on tärkeä. Toimiva valaistus syntyy, kun valitset himmentimellä varustetun kattovalaisimen, luot tunnelmaa valoketjuilla ja sijoitat sängyn viereen seinävalaisimen tai pöydälle yövalon. Kun huoneessa on yöllä valoa, vanhempien on myös helpompi käydä kurkkaamassa nukkuvaa lasta.

Tuunaa tapetilla

Vauvanhuoneessa on paljon, mitä voit tehdä itse. Jos olet kätevä käsistäsi, nikkaroi omaperäisiä tauluhyllyjä, säilytyslaatikoita tai vaikka huonekaluja. Pienempiin projekteihin käy mainiosti tapetti. Askartele siitä tapettiviirejä, mobile sängyn yläpuolelle ja tähti-, pallo- tai höyhenoviverhoja. Myös ilmapalloista on lastenhuoneessa moneksi. Säästä ylijääneet tapetit tai tapettinäytteet – niistä on myöhemmin hauska askarrella kaikenlaista kivaa. Käy blogissamme lukemassa lisää vinkkejä ja ohjeita siihen, mitä kaikkea tapetista voi askarrella.
Tuotetiedot

Nopea toimitus

Tilauksesi lähetetään 1–3 päivässä, ja toimitus on aina ilmainen. Mukana tapettiliima.

Täysi takuu

Haluamme asiakkaidemme olevan aina tyytyväisiä, joten tarjoamme 30 päivän palautusoikeuden ja rahat takaisin, ellet ole tyytyväinen.