Graffiti & katutaide

On käyty paljon keskustelua siitä, onko graffiti ja katutaide taidetta vai ei. Jotkut sanovat, että se on vandalismia, eivätkä he teknisesti ole aivan väärässä. Katutaide on useimmissLue lisääa tapauksissa laitonta, tämä on totta. Toiset sanovat, että se on modernin kaupunkiajan olennainen taidemuoto, eivätkä hekään ole aivan väärässä. Katutaidetta voidaan helpoimmin kuvata taiteen ja rikollisuuden risteymänä. Missä nämä kaksi kohtaavat, tapahtuu taikaa. Tuo tämä taika kotiin Graffiti- ja katutaideaiheisella kankaalle painetulla kankaalla.

Näkymättömän taide

Katutaiteessa on se, että koska se on laitonta, sitä tehdään useimmiten näkymättömiin paikkoihin tai paikkoihin, joihin on vaikea päästä käsiksi. Varmasti sinäkin olet tuijottanut graffitia ja vannonut, että sen on täytynyt olla apinoiden tai vuohien tekemä? Mutta ei, katutaiteilijat ovat usein aivan liian inhimillisiä, ja he, kuten heidän taiteensakin, jäävät usein huomaamatta. Graffiti on omalla tavallaan sydämen aidointa ilmaisua, ja kuten useimmat todelliset asiat, se löytyy usein piilossa olevista ja odottamattomista paikoista. Miksi et jakaisi mysteeriä maalauksella, joka yhdistää keskustelunaiheet ja sisustuksen täydellisesti?

Kummallinen taide

Graffiti ei rajoitu vain siihen, mitä raapustetaan julkisiin vessoihin ja metron seiniin. Se on taidemuoto, joka on sekä ainutlaatuinen että tarkka, jolla on säännöt siinä missä muillakin, ja joka on tekijöilleen ja yleisölleen ehkä sitäkin arvokkaampi, koska se on luonteeltaan katoavaista - poistavathan paikalliset viranomaiset useimmat graffitit melko nopeasti. Se on outo, ainutlaatuinen taidemuoto, joka on intensiteetiltään lähes alkukantainen, ja kankaalle painettuna se piristää lähes mitä tahansa tilaa maanisella energiallaan.

Mysteerinen taide

Aivan kuten graffiti on näkymättömän taidetta, se on myös salaperäistä taidetta. Katso vaikka maailman tunnetuinta graffiti- ja katutaiteilijaa, joka tunnetaan vain nimellä Banksy. Kukaan ei tiedä Banksyn oikeaa nimeä tai sitä, mistä hän tarkalleen ottaen on kotoisin, mutta hänen taiteensa tunnetaan. Graffiti- ja katutaiteen maailmassa taide on ainoa asia, jonka ihmiset näkevät, ja monet sanovat, että tämä johtaa puhtaampaan taiteeseen. Puhdasta tai ei, se on varmasti mystistä. Katutaideteoksen kankaalle painetun vedoksen on puhuttava puolestaan, sillä se ei voi nojata taiteilijan maineeseen.

Taidetta, joka puhuu

Joskus, kun katsoo graffiti- tai katutaideteoksia juuri oikealla tavalla, tajuaa, että se, mitä luuli vain satunnaisiksi väreiksi ja muodoiksi, on itse asiassa sanoja. Monet katutaideteokset ovat vain sanoja, jotka on raapustettu toistensa päälle sattumanvaraiselta vaikuttavalla tavalla, kunnes näet vain epäselvyyttä, joka yhtäkkiä sulautuu yhteen viestiksi. Olipa kyse sitten nimistä tai runoista, jotka on kirjoitettu päällekkäin, taide on tässä tapauksessa viesti. Graffitia voidaan monella tapaa pitää kalligrafian nykyaikaisena vastineena. Jos tarkastellaan entisaikojen kalligrafiaa, viesti oli taidetta, ja taide oli viesti. Molemmat yhdessä muodostivat jotain lähes transsendentaalista. Tietenkään monikaan seinille kirjoitettu teksti ei ole samansuuntaista kuin se, mitä vanhat kalligrafit työstivät - tuskin kukaan nykyään graffiteeraa New Yorkin seinille kasan Raamatun jakeita - mutta viestiä se kuitenkin on. Käytä aikaa näiden teosten kankaankuvien purkamiseen ja piristä samalla kotiasi.

Taidetta asenteella

Koska graffiti- ja katutaiteilijat työskentelevät "perinteisen taiteen" rajojen ulkopuolella, he ovat usein valmiita ottamaan töissään riskejä, joita yksikään perinteinen taiteilija ei ottaisi. He voivat villiintyä ja käyttää väri- ja muotoyhdistelmiä sanoakseen, mitä tahansa heidän senhetkinen sanomansa onkaan, miettimättä, myyvätkö ne tai ymmärretäänkö ne. Se on henkilökohtainen teko, vaikka se on niin julkista, ja se on välähdys kaupungin hengestä. FBI:n agentit ovat sanoneet, että he katsovat seinien graffiteja arvioidakseen ihmisten mielialaa - kun graffiti on vihainen, tavalliset kansalaisetkin ovat vihaisia, mutta graffititaiteilijalla on ilmaisukeino, johon kaikilla ei ole lahjakkuutta tai halua päästä käsiksi. Kun hankit graffiti- ja katutaidekokoelmastamme kankaalle vedoksia, saat itse asiassa tilannekuvan paikan hengestä tiettynä hetkenä.
Tuotetiedot