Linnut

Lintujen elämä kiehtoo loputtomasti. Nämä kankaalle painetut vedokset vangitsevat lintumaailman olemuksen. Yksittäiset kuvat vangitsevat kunkin lintulajin ainutlaatuiset ominaisuudet.Lue lisää Ryhmäkuvat ja toistuvat kuviot osoittavat lintujen sosiaalisen luonteen ja niiden rupattelevan panoksen luontoon. Kangaspainatus tarjoaa monia eri tyylejä maalauksesta piirustukseen, kollaasiin ja monimutkaisiin väri- ja muotokuvioihin. Tämä väline soveltuu erinomaisesti tuomaan meidät lähemmäs luonnon lentäjiä.

Vapaa kuin lintu

Kun ajattelemme lintuja, ajattelemme vapautta kaikista rajoituksista. Kangaspainatuksissamme esitellään erilaisia lintuaiheisia kuvia sellaisella selkeydellä ja tarkkuudella, että ne herättävät varmasti huomiosi. Kotkan julma katse, jolla se tarkkailee aluettaan, antaa hyvin selkeän kuvan tästä majesteettisesta olennosta, kun taas ahkerat vanhemmat ruokkimassa nälkäisiä poikasiaan osoittavat antaumuksen, jota vaaditaan pesän kasvattamiseen täynnä poikasia. Yksittäinen muotokuva voi paljastaa pöllön hiljaisen viisauden, kun se pohtii elämän tarkoitusta ja seuraavan maukkaan välipalansa sijaintia. Myös kelluvan joutsenen komea eleganssi muistuttaa meitä suhtautumaan elämään rauhallisesti ja nauttimaan ympäristön rauhasta ja hiljaisuudesta aina, kun se on mahdollista. Kun näemme maalauksia paritetuista joutsenista tai lemmenlinnuista, ajattelemme romanttista kiintymystä ja kestävää yhteistä elämää. Ei ole sattumaa, että niin monet aatelissuvut ovat sisällyttäneet lintuja vaakunoihinsa ja lippuihinsa. Luonteen ja elämäntyylin tällainen moninaisuus saa meidät pohtimaan omia syvään juurtuneita vakaumuksiamme ja pyrkimyksiämme. Linnuilla on vapaus, josta me voimme vain uneksia, kun ne kohoavat matalien asuinpaikkojemme yläpuolelle ja tutkivat loputonta taivasta. Niiden pitkät vaellukset havainnollistavat salaperäisiä yhteyksiä, jotka pitävät maailmamme koossa, ja opettavat meille, että pienimmilläkin olennoilla on rohkeutta ja taitoa navigoida yli laajimpien valtamerten. Ehkä siinä on myös opetus ihmisen vaistosta vaeltaa ja sopeutua, tehdä koti sinne, mistä löydämme itsemme. Linnut eivät tunne kansallisia rajoja. Aidat ovat niille kätevä levähdyspaikka ja näköalapaikka, josta ne voivat katsella maailmaa. Taitavat valokuvaajat ja taiteilijat ovat vanginneet niiden lennon kauneuden. Jotkut lähtevät horisonttiin yksin, kun taas toiset kerääntyvät pyörteisiin parviin tai asettuvat siististi ja tarkasti järjestettyihin muodostelmiin. Lintujen nokkelat temppuilut ovat niin hedelmällinen aihe luovalle taiteelle, koska niillä on meidän kanssamme yhteinen vaisto rakentaa mukava koti ja sopeutua ympäröivään ympäristöön. Näemme niissä jotakin itsestämme ja samalla ihailemme niiden kauneutta ja omaleimaista, akrobaattista tyyliä.

Fantastisia muotokuvia ja kuvioita lintuaiheesta

Lintujen vaikutuksessa sekä maaseutu- että kaupunkiympäristöön on jotain aivan erityistä. Kuka voisi vastustaa geometrista kuvaa pienistä linnuista puhelinlangoilla, jotka leikkaavat maisemaa? Ne symboloivat epätoivoista eristyneisyyttämme ja kiihkeää toivettamme siitä, että voimme kommunikoida pitkien etäisyyksien yli nykyaikaisen teknologian avulla ja saada yhteyden muihin ihmisiin. Kankaalle painettu lintu langalla tuo meidät lähemmäs kaukaisia ystäviämme muistuttamalla meitä siitä, miten arvokkaita nämä yhteydet ovat. Tai entäpä psykedeelinen turbulenssi papukaijaparvesta, joka syömishulluna riehuu viidakon katossa? Nämä linnut juhlivat iloista elämäänsä kaukana ihmisasutuksesta ja muistuttavat meitä siitä, että maailmassa on niin paljon sellaista, mitä emme ole koskaan nähneet, ja niin paljon sellaista, mikä odottaa vielä löytämistämme. Monet maalaukset antavat meille myös mahdollisuuden nähdä lintujen maailmaa uudesta näkökulmasta. Alkuperäisen akvarellimuotokuvan kankaalle painettu vedos näyttää esimerkiksi petolinnun höyhenpeitteen hienovaraiset värivivahteet. Toisessa maalauksessa nähdään upeat kontrastit, joita joidenkin eksoottisten lajien monivärisessä turkissa on. Riikinkukon loistava sininen on yhtä silmiinpistävä kuin flamingon kirkkaan vaaleanpunainen tai papukaijan vihreä. Joissakin maalauksissa kuvioiden ja sävyjen vuorovaikutusta korostetaan erittäin mielikuvituksellisella tavalla. Voit melkein kuulla kutsuvien lintujen huudon, kun tarkastelet niiden muodon kauneuden runsautta. Toiset taiteilijat yhdistävät tavallisten lintujen muodot rakennetun ympäristön rakenteisiin ja osoittavat, miten hyvin tavalliset varpuset ja kyyhkyset ovat integroituneet kaupunkielämän rakenteisiin. Linnut inspiroivat valokuvaajia ja luovia taiteilijoita loputtomasti. Kankaalle painetut kankaamme tuovat tämän inspiraation suoraan kotiisi, jotta voit arvostaa kaikkia näitä upeita piirteitä omakohtaisesti.
Tuotetiedot