Staycation – sisusta kotisi luksushotellihuoneen tavoin

Kesä tulee pian ja loma-ajat lähestyvät. Koska matkustus on vielä vähäns rajoitettua, ajattelimme antaa sinulle vinkkejä oman unelmakeitaan luomiseen kotonasi. Olemme keränneet yksinkertaisia sisustusvinkkejä kuuteen suosittuun matkakohteeseen, jotta voit luoda upean lomatunnelman suoraan kotiisi tarvitsematta matkustaa maailman ympäri.

Bali - Botanic djungle

Monet ovat käyneet trooppisella Balin saarella Kaakkois-Aasiassa ja törmänneet suin päin sen rehevään viidakkoon ja surffaajien suosikkirannoille. Balilainen sisustustyyli liittyy vahvasti luontoon ja sen ihmeisiin. Kuvittele trooppista lehvistöä, villiä vihreää viidakkoa ja rikasta kasvistoa, tasapainossa rauhoittavien ja tyylikkäiden elementtien kanssa, jotka on valmistettu luonnonmateriaaleista, kuten puusta ja bambusta, mutta myös keramiikka -ja puukäsityönä. Voit myös tuntea henkisyyttä balilaisessa sisustuksessa: Buddha-patsaat, henkiset hahmot ja siluetit, jotka on tehty materiaaleista, kuten kulta, messinki, keramiikka ja puu.

Modern Rattan I -  WAG Collection

Ihanteellisen Bali-tunnelman avainsana on kokonaisvaltaisuus. Tämä tarkoittaa, että spontaanisuudelle on paljon tilaa. Mosaiikki on yksi balilaisen sisustussuunnittelun kulmakivistä ja se on täydellinen elementti, jonka pohjalta työskennellä. Koristele kotisi maanläheisillä sävyillä, kuten mustalla, ruskealla, beigellä, valkoisella ja vihreällä. Nämä sävyt sopivat täydellisesti sisustuksen yksityiskohtiin, kuten taiteeseen, tyynyihin, kauniisiin mattoihin ja pehmeän puuvillaisiin huopiin. Älä unohda lisätä luonnollisia piirteitä, kuten runsaslehtisiä kasveja ja trooppisia kukkia, olivatpa ne eläviä tai kuivatettuja. 

Henkisyyden tasapaino on myös erittäin tärkeä painopiste tässä – sisusta kulta- tai messinkiveistoksella, joka symboloi kodin sydäntä. Lisää valoisia yksityiskohtia sijoittamalla maljakoita ja veistoksia ympäri kotia luomaan tainomainen Balin tunnelma, jota me kaikki kaipaamme.

Välimeri - Turquoise treasures

Välimeren alue on kenties yksi skandinaavien suosituimmista matkakohteista. Välimeren alueeseen lasketaan suurimmaksi osaksi kuuluvan Etelä-Kreikka, Italia ja Espanja. Nämä alueet tunnetaan ystävällisestä ja rennosta elämäntavastaan, ja seudun tyylit vaalean sävyisine, turkoosin veden ja eloisan kasviston piirteineen muistuttavat toisiaan. Tämä heijastuu sisustukseen talonpoikaiskalusteiden, seinien ja auringonsuutelemien palettien kautta, mikä sopii täydellisesti lämpimään ilmastoon. 

White Archway -  Photowall

Kreikka

Kreikan välimerellinen tyyli koostuu paljon valkoisista kalkituista seinistä, joissa on koboltinsinisiä yksityiskohtia. Joidenkin mielestä sen kreikkalaisempaa ei ole. Näitä yksityiskohtia käytetään myös hyllyissä ja kattokruunuissa, ja jos haluat päivittää terassisi kreikkalaiseen tyyliin, tarvitset vain kokovalkoiset ulkokalusteet. 

Italia

Italian välimerelliselle tyylille ominaista ovat huolettomuus ja rentous. Värit ja tekstuurit ovat saaneet inspiraationsa ympäröivästä maisemasta. Tässä tyylissä on paljon koristeellisia huonekaluja ja esineitä, kuten valurautaa ja talonpoikaisia kivilattioita. Maan sävyt, kuten oranssi, syvä punainen ja keltainen, tuovat ihanteellisen italialaisen Välimeren tunnelman.

Crystal Clear Water - Photowall

Espanja

Espanjan välimerelliseen tyyliin vaikuttavat marokkolaiset huonekalut, virkistävät sävyt ja mosaiikkitaide. Mosaiikki on suuri osa sisustusta, ja se näkyy peilikehyksissä, pöytätasoissa tai sisustuksen yksityiskohdissa, kuten vaaseissa ja valaisimissa. Käsityöt, kuten saviruukut, terrakottalattiat ja -seinät ovat espanjalaista Välimeren tyyliä lyhyesti ilmaistuna.

Berliini ja New York - Urban minimalistic

Berliini ja New York ovat tunnettuja suurkaupunkeja, joilla on paljon tarjottavaa sekä sisustuksen että kulttuurin suhteen. Näiden kaupunkien yhteinen nimittäjä on minimalismi. On tärkeää mainita, että tyyli on omaperäisempi kuin skandinaavinen minimalistinen tyyli. Sisustukseen vaikuttavat teolliset yksityiskohdat, seinät on koristeltu kipsillä tai tapetit revitään ja näytetään, mitä on alla, raaemman tunnelman luomiseksi. 

In America, black and white - 1 X

Teknomusiikki ja underground-klubit symboloivat näitä kaupunkeja, ja vahvoja neonvärejä ja retro-tyylisiä yksityiskohtia näkyy sisustuksessa. Tässä tyylissä aikakaudet sulautuvat ja tuottavat jotain uutta ja modernia, joka yhdistetään samanaikaisesti johonkin kodikkaampaan ja vähemmän huomattavaan.

Molemmissa kaupungeissa näkyy paljon tiiliseiniä, joita voi joskus olla hankala toteuttaa kotona, joten sen sijaan kätevä ratkaisu voisi olla seinän tapetointi. Ainakin yhtä tyylikästä ja paljon yksinkertaisempaa. Luodaksesi täydellisen Berliinin ja Nykin tyylin kotiisi, voit sekoittaa moderneja ja perinteisiä tyylejä ja pyrkiä löytämään tasapainon muodon ja toiminnan välillä.

 

Australia ja Kalifornia - Sunkissed paradise

Australia

Kaikkien toivelistalla on kenties nähdä kengurut hyppäämässä upeassa Australian luonnossa ja ottaa aurinkoa äärettömän pitkillä rannoilla. Australialla on paljon tarjottavaa luonnon osalta, ja tämä näkyy selvästi myös sisustuksessa. Kuvittele laajalle ulottuvaa maastoa, valoisaa väripalettia,  alkuperäisten tekstuurien ja tuoksujen autuasta sekoitusta sekä kauniita luonnonmukaisia kodintekstiilejä,  joiden avulla voit tuoda luonnon kotiisi. 

Big Sur California - Folio Collection

Saadaksesi täydellisen australialaistunnelman kotiisi, on hyvä aloittaa harmaalla tai valkoisella pohjapaletilla, joka antaa raikkaan tunteen. Lisää sitten tummemman sävyisiä yksityiskohtia, kuten puupöytiä tai keraamisia ruukkuja, ja vielä pläjäys auringonsuutelemia sävyjä nahkatyynyjen ja pajukorien avulla. Meri ja vesi ovat australialaisen sisustuksen avaintekijöitä, joten voit myös lisätä sinisen sävyjä ja vihreitä kasveja integroidaksesi luonnon eri elementit.

Kalifornia

Metrinkorkuiset palmut ja rannikkokaistaleet, jotka ovat täynnä ylellisiä huviloita aivan meren rannalla on kenties, mitä ajattelet, kun kuulet sanan Kalifornia. Kalifornian tyyli huokuu rentoutumista ja harmoniaa. Koska valoisa ilmasto tarjoaa lukemattomia tunteja auringonpaistetta ja kalifornialainen elämäntapa on yleensä aktiivista, kutsutaan ulkoilmaelämä myös koteihin sisään. Kodin valo on yksi tärkeimmistä tekijöistä tässä sisustustyylissä, ja täällä toimitaan usein seuraavan mantran mukaan: "Jos et ole varma, laita lisää ikkunoita". Ikkunoiden ja oviaukkojen lisääminen auttaa luonnonvaloa virtaamaan koko kodissa ja tekee kodista valoisamman ja kutsuvamman.

Pastel Palms - WA Collection

Tämän sisustustyylin värimaailma koostuu luonnollisen himmeistä sävyistä, jotka muistuttavat merta ja ajatonta hiekkaa. Maanläheisten palettien tekstuurit, kuten ilmava puuvilla ja pellava, sekä seinät ja katot koristetaan hiekkaisen beigen tai raikkaan valkoisella värillä. Nämä värit auttavat heijastamaan luonnonvaloa, joka on avain kaikkeen. Mitä tulee sisustuksen yksityiskohtiin, voit koristaa kotisi käsintehdyillä keramiikka- ja posliinikoristeilla, kirjojen ja trooppisten kasvien kerroksilla, joissa on  merielementtejä, kuten kotiloita, koralleja, kiviä ja kiteitä.

Afrikka - Nature wonders 

Afrikka on suuri maanosa ja se on monien erittäin suosima matkakohde. Kaikkea unenomaisesta savannista trooppisiin rantoihin ja suurkaupunkeihin. Afrikka tarjoaa eri kulttuurien ja ihmisten yhdistelmän, joka luo eksoottisen sekoituksen. 

Highveld Garden Ochre - Summer House x Aureum

Ensimmäisinä mieleen tulevat luonnollisesti afrikkalaisen sisustuksen klassiset maanläheiset ja elävät värit. Erilaisia geometrisia muotoja esiintyy usein myös tässä sisustussuunnassa ja myös tekstuureja, kuten luonnonkuitua, puuta ja pellavaa. Yleensä kyse on tasapainon luomisesta ylellisyyden ja luonnon harmonian kanssa.

Paletit, kuten terrakotta, maanruskea ja syvä kulta, tuovat sinulle lämpimän ja kodikkaan tunnelman, ja vaikka afrikkalainen tyyli koostuu paljon maanläheisistä sävyistä, voit myös lisätä elävämpiä värejä, kuten sinistä, vihreää, violettia ja vaaleanpunaista, jotka heijastavat Afrikan elinvoimaista maisemaa ja länsi-afrikkalaisia tekstiilejä. Voit helposti soveltaa näitä sävyjä koristelemalla tyynyillä, huovilla tai muilla pehmeillä sisustuselementeillä. 

Sisustamalla afrikkalaisvaikutteisilla elementeillä luomme viihtyisyyttä muuten minimalistisiin koteihimme. Tämä antaa meille lämpimän ja kutsuvan tunnelman ja luo samalla yhteyden luonnonarvoihin yhdessä Afrikan kauniin kulttuurin ja historian kanssa. 

Marrakesh - Colour oasis

Marokko on maa, joka tunnetaan lämpimästä ilmastosta, kulinaarisista mauista ja ennen kaikkea huomattavasta muotoilusta. Marokon tyyli koostuu elävistä väreistä, erilaisista kankaista, kuvioista ja näiden elementtien välisestä ykseydestä.  Marokkolainen sisustus ei ole vain rohkeaa ja värikästä, vaan se voi olla myös tyylikästä ja hienostunutta. 

Mi Casa - Lisa Audit Art

Marrakeshin ehdottomasti tunnetuin elementti on kuvioitu ja värikäs laatta. Jos et halua laittaa laattaseinää kotiisi, voit luoda saman ilmeen helposti laattakuvioisilla tapeteilla. Voit myös lisätä kauniita holvikaaria ja kaarevia oviaukkoja käyttämällä vähemmän pysyviä ja halpoja maaleja. Vahvat meren innoittamat väripaletit, kuten violetti ja sininen,  sopivat hyvin johonkin neutraalimpaan, kuten valkoiseen, täydellisen tasapainon luomiseksi.

Jos nämä vahvat värit tuntuvat sinusta sopimattomilta, voit myös luoda marokkolaisen vaikutelman vähemmillä väreillä. Silloin voit keskittyä enemmän tuomaan esiin puisia yksityiskohtia, mosaiikkiosia ja kankaita, jotka muodostavat tyylin. Maanläheiset sävyt, kuten hiekkainen beige, terrakotan punainen ja oranssi sopivat täydellisesti sisustuksen yksityiskohtiin, esim. tyynyihin, mattoihin ja huopiin. Älä unohda lisätä tyylikkäitä jalokivivärejä, kuten kultaa ja hopeaa, ja itämaista loistetta, jotta saat ihanteellisen Marrakeshin tunnelman kotiisi. 

Tutustu kaikkiin staycation-teemoihimme täällä.

Nopea toimitus

Tilauksesi lähetetään 1–4 päivässä (tällä hetkellä 5-8 päivää), ja toimitus on aina ilmainen. Mukana tapettiliima.

Täysi takuu

Haluamme asiakkaidemme olevan aina tyytyväisiä, joten tarjoamme 30 päivän palautusoikeuden ja rahat takaisin, ellet ole tyytyväinen.