Japandi – harmoninen yhdistelmä japanilaista eleganssia ja skandinaavista muotoilua

Ajaton. Pelkistetty. Lämmin. Rustiikkinen. Tämän kuuman sisustustrendin ilmaisutapoja on monia, ja ne ovat kaikki tärkeitä kulmakiviä niille, jotka haluavat omaksua harmonisemman filosofian kotiinsa. Japandi on jännittävä hybriditrendi, joka on todella elävöittänyt kaksi fantastista tyyliä ja luonut maailman, joka on sekä täydellinen että kestävä.

Kenties Japandi on historiallisen kulttuuriperinnön ansiota. Tanskan ja Japanin suhteet ulottuvat jo 150 vuoden päähän. Tanskalaiset arkkitehdit ja suunnittelijat alkoivat etsiä uutta inspiraatiota kauempaa – Japanista tuli heille suurin ja tärkein vaikutteiden lähde. Side osoittautui molemminpuoliseksi – japanilaiset omaksuivat tanskalaisen suunnittelutyylin jo varhain. Ehkä se johtuu siitä, että molemmat kansakunnat rakastavat ja arvostavat käsityötä ja luonnonmateriaaleja. Tässä kohtaa astuvat kuvaan japanilainen filosofia "wabi-sabi" ja tanskalainen "hygge". Yhteinen nimittäjä on yksinkertaisuuden arvostaminen, mikä todella heijastuu uudessa Japandi-tyylissä.

Zen Flow Light - DesignSalong

Luonnolliset värit ja muodot

Japandi osuu ajan hermolle, ja monet pitävät sitä vastareaktiona pitkään hallinneelle kulutuskulttuurille. Se on myös trendi, joka poikkeaa täysin antiminimalistisesta #cluttercore-hysteriasta, joka elää rinnakkaiselämää ja on äärimmäisen suosittua. Japandi tarkoittaa riisuttua ympäristöä, jossa keskitytään toimivuuteen ja yksinkertaisuuteen. Skandinaaviselle tyylille on ominaista kevyt ja hillitty värimaailma neutraaleilla sävyillä ja tietenkin käsittelemätön puu. Japandi edustaa kuitenkin usein hieman rustiikkisempia sävyjä ja materiaaleja. Ajattele tummaa puuta, mustia siluetteja ja hivenen synkkiä värejä yhdistettyinä hieman voimakkaampiin skandinaavisiin yksityiskohtiin. Ehkä voi sanoa, että klassista skandinaavista tyyliä on hieman jykevöitetty selkeämmän vaikutelman luomiseksi.

Huolellisia valintoja

Ilmastokriisi, kestävän kehityksen visiot ja koronaeristys ovat johtaneet siihen, että monet meistä ympäri maailmaa ovat alkaneet suhtautua elämään eri tavalla. Kokeilemme uusia elämäntyylejä ja teemme uusia, huolellisia valintoja niin isoissa kuin pienissäkin asioissa. Yksinkertaisuus on elämänfilosofia – enemmän läheisyyttä ja rauhaa ja vähemmän kuluttamista. Siinä on jossain määrin kyse siivoamisesta ja puhtaiden pintojen luomisesta, mutta ennen kaikkea painopiste on pohdiskelupaikan löytämisessä. Hengittämiseen tarvitaan tilaa, josta kaikki ulkomaailman vaikutteet suljetaan pois. Voit lukea vinkkejä, joissa kehotetaan sijoittamaan nurkkaan nojatuoli, joka voidaan kääntää pois muusta huoneesta, tai ilman kalusteita jätettävästä makuuhuoneesta, jossa on ehkä vain yöpöytä. Monien kannalta tällainen menee ehkä liian pitkälle – joten onneksi on olemassa tapetteja, tauluja ja julisteita, jotka voivat pehmentää huonetta ja tehdä siitä persoonallisen trendisääntöjä rikkomatta!

Ginkgo Biloba Beige - Photowall

5 Japandin inspiroimaa lähtökohtaa, joista aloittaa:

  •  
  • Siivoa! Poista tietotulva ja visuaalinen melu. Tartu tilaisuuteen keskittyä myös kehoon ja sieluun joogan ja teen avulla. Ehkä voisit meditoida?
  • Löydä rauha! Etsimme rauhaa ja lepopaikkaa, jolloin sisustuksen tulee olla pelkistetty ja harmoninen luonnonläheisillä elementeillä täydennettynä. Panosta kosketeltaviin pintoihin, joissa on mielellään kulumaa tai patinaa.
  • Luo kontrasteja! Puhtaat linjat ja rajallinen sisustus yhdistettynä epätäydellisyyteen ja luonnonmateriaaleihin. Keramiikka, rottinki ja villa sopivat täydellisesti. 
  • Ajattele pitkäjänteisesti! Meidän on tehtävä viisaampia valintoja ja elettävä niiden kanssa pidempään. Panosta ajattomiin malleihin ja asioihin, joita haluat ympärillesi loppuelämäsi ajan. 
  • Less is more! Elämässä, kehossa, kotona. Tämä on minimalistinen trendi, jota voidaan soveltaa moneen…
Soft Frayed Wall - Photowall

"Japandi on minimalistinen trendi, joka perustuu kestäviin ja tietoisiin valintoihin, joita ilmaistaan tasapainoisen suunnittelun kautta."

-Anneli Öquist, Photowallin trendiasiantuntija

Luonnolliset värit ja vaaleat sävyt muodostavat perustan, jota sitten kauniisti täydennetään hieman voimakkaammilla yksityiskohdilla. Mutta on myös niitä, jotka panostavat vahvoihin väreihin suuremmassa mittakaavassa sävyttääkseen kokonaisuutta harmonisilla huonekaluilla ja elementeillä.

Me Photowallilla rakastamme trendejä, jotka antavat tilaa persoonallisuudelle ja omille tulkinnoille. Tapetoi koko huone tai sisusta tyylikkäällä julisteella. Yhdistä värejä ja muotoja ja löydä yksityiskohtien ja vahvempien sävyjen dynamiikka. Valitse se, mikä sopii sinulle – nyt ja tulevaisuudessa. Inspiroidu Japandi-mallistostamme, joka huokuu rauhaa ja harmoniaa, maanläheisiä sävyjä ja luonnollista linjakkuutta. Mikä on sinun suosikkisi?

Natural Bamboo Wood - GI Collection

Linkki kokoelmaan.