1980-luvun ​tapetti​, jota et tule enää koskaan näkemään

80-luvun tapeteissa on jotain jännittävää, joka saa monet nostalgisiksi, etenkin ne, jotka olivat mukana sen ajan tapahtumissa. Tähän vuosikymmeneen sisältyy paljon historiallisia tapahtumia ja löytöjä. Kerromme tässä sen ajan unohtumattomista ​tapetti​malleista, joiden inspiraationa oli taide, musiikki, elokuvat ja historialliset tapahtumat.

80-luvun tapeteissa on jotain jännittävää, joka saa monet nostalgisiksi, etenkin ne, jotka olivat mukana sen ajan tapahtumissa. Tähän vuosikymmeneen sisältyy paljon historiallisia tapahtumia ja löytöjä. Kerromme tässä sen ajan unohtumattomista ​tapetti​malleista, joiden inspiraationa oli taide, musiikki, elokuvat ja historialliset tapahtumat.
1980-luvun ​tapetti​, jota et tule enää koskaan näkemään

Monien rakastamat 1980-luvun tapetit

1980-luvulla tapahtui monenlaisia asioita, ja silloin olivat ajankohtaisia mm. uuden aallon musiikki, pop-musiikki ja herkät rakkauslaulut, kylmä sota, Reaganin presidenttikausi ja Aids-epidemia. Sen ajan sisustustyyliin vaikuttivat useat seikat, jotka ovat jääneet monien mieleen. Jos synnyit tuolla vuosikymmenellä, tai jos osallistuit tuon ajan tapahtumiin, varmasti nähdessäsi sen aikakauden designia tulet nostalgiseksi.

Joitakin 1980-luvun kohokohtia

1. Sosioekonomiset muutokset teknologian kehityksen ansiosta

2. Työllisyyden lisääntyminen Yhdysvalloissa, jota kutsuttiin nimellä "Reagan Boom"

3. Monikansallisten yritysten leviäminen ympäri maailmaa työllistäen monia

4. 1980-luku merkitsi myös kylmän sodan loppumista Yhdysvaltojen ja Venäjän, silloisen Neuvostoliiton välillä.

5. Aids-epidemia, joka mullisti monien näkemykset seksistä.

6. Michael Jackson, Madonna, Cindy Lauper, Jon Bon Jovi, Guns N'Roses niittivät mainetta ja loivat uusian trendejä musiikkiteollisuuteen.

7. Tietokoneet tulivat ja helpottivat monien työskentelyä.

8. Berliinin muurin kaatuminen

1980-luvun suositut tapettimallit

1980-luvun tapettimallien inspiraationa olivat sen vuosikymmenen tärkeimmät tapahtumat. Niin monia uusia asioita tapahtui 80-luvulla, että sitä kutsutaankin vuosikymmeksi, jolloin siirryttiin vanhasta tyylistä moderniin tyyliin. Tämä muutos tapahtui musiikissa, televisiossa, elokuvateollisuudessa, urheilussa, videopeleissä, muodissa ja sosiaalisissa ja poliittisissa tapahtumissa. MTV aloitti musiikkilähetyksensä, minkä ansiosta artistit, kuten Michael Jackson ja Madonna, saivat rajattomat mahdollisuudet laulujensa ja albumiensa esittämiseen. Monet hullaantuivat täysin 80-luvun musiikkiin ja vaihtoivat tyylinsä muistuttamaan idoliensa ulkonäköä...värjätyt hiukset, hiuslakan käyttö, värikkäät vaatteet ja uniikit eleet. Elokuvateollisuus tuotti runsaasti elokuvia, joita on vaikea unohtaa. Kuka voisi unohtaa sellaiset elokuvat kuin Tähtien sota, Karate Kid, Indiana Jones, Top Gun, Batman, Takaisin tulevaisuuteen, Haamujengi jne. Teknologia kehittyi myös huimasti tällä vuosikymmenellä ja tietokoneita ja videopelejä ilmestyi moniin perheisiin. Ehkäpä muistat vieläkin pelanneesi sellaisia koukuttavia pelejä kuin Pac Man, Super Mario, Donkey Kong ja Tetris. Monet tv-sarjat tulivat suosituiksi tänä aikana, joita ovat mm. Ritariässä, Miami Vice ja Ihmemies MacGyver.

Tapettien valmistajat ovat käyttäneet näitä inspiraationsa lähteinä malleissaan. Vanhemmat ja heidän lapsensa ovat innoissaan näistä 80-luvun tapettimalleista huoneissaan. Ne saavat heidät tuntemaan olevansa mukana elokuvassa ja sarjassa, joista on kuvia heidän huoneissaan. Lastenhuoneen voi esimerkiksi tapetoida Tähtien sota -tapetilla ja teinin huoneeseen sopii tapetti, joissa on heidän musiikki- ja artistisuosikkejaan.

Oli myös malleja, joissa ei ollut kaikkien rakastamia hahmoja vaan pikemminkin sarjojen ja elokuvien teemojen inspiroimia kuvioita ja tyylejä. Nämä mallit olivat värikkäitä ja näissä tapettimalleissa neonvärit ovat yleisiä. Oletko nähnyt mallin, jossa rokkarimies kävelee kasettimankka olkapäällään? Tämä näky oli erittäin tavallinen 80-luvulla, ja se on tietenkin inspiroinut tapetin valmistajia.

Yhteenveto

Monet asiat ovat muuttuneet 1980-luvun jälkeen. Yhteiskunnan kulttuuri on muuttunut. Nykyajan lapsilla on erilaiset kiinnostuksen kohteet, arvot ja uskomukset. Tietotekniikan kehityksen ansiosta tietojen etsiminen on tosi helppoa, ja monet 1980-luvun designista ja trendeistä on unohdettu täysin ja niiden tilalle on tullut uusia trendejä. Monet kuitenkin ovat iloisia siitä, että 80-luvun design on tulossa takaisin. 1980-luvun tapettimallit huoneissamme saavat meidät nostalgisiksi ja muistelemaan omaa lapsuuttamme.