Mittatilaustyönä tehdyt tapetit ja taulut. Ilmainen toimitus, lähetetään 1-3- päivän kuluessa.

09-85671427 09-85671427

Erica Jacobsonsin ensimmäisen tapettimalliston kirkkaat ja vahvat värit

In My Mind -mallistossa voimme astua Erica Jacobsonin eloisaan tunnemaailmaan, jossa on iloa ja energiaa säteileviä värikkäitä kuvioita. Hänen intuitiivisesta värien ja muotojen tuntemuksestaan on tullut hänen selvä tunnusmerkkinsä ja hänen ominaispiirteensä löytyvät jokaisesta tapettikuviosta.

Photo: Sofia Runarsdotter

Selkeistä, vahvoista väreistä ja graafisista elementeistä on tullut hänen selvä tunnusmerkkinsä. Hän löytää inspiraatiota kaikkialta maailmasta aina taiteesta, kirjoista ja ihmisistä kangasmalleihin ja typografiaan saakka.

Hän kuvaa In My Mind - mallistoa leikkisäksi, lämpimäksi ja täynnä energiaa olevaksi mallistoksi. Tapasimme Erica Jacobsonin ja esitimme hänelle lisää tapettimallistoon ja luomisprosessiin liittyviä kysymyksiä.

Millainen sinun luova työprosessisi on?
Työtä aloittaessani menen yleensä taidenäyttelyihin ja katselen paljon kirjoja ja hieman internetissä, sillä joskus minun minun täytyy lukea aiheesta, jonka parissa työskentelen. Sen jälkeen kokoan aiheeseen liittyvän leikekirjan, jotta saan tunteen esille muodoissa ja tavoissa. Sitten teen paljon piirroksia käsin, käytän vain mustaa kynää ja mustaa guassiväriä. Piirustukset skannataan ja värjään ne digitaalisesti.

Miksi sinä aloitat piirtämällä mustavalkoista?
Haluan, että se tuntuu käsintehdyltä, että jokainen pensselinveto ja kynänpiirto näyttää elävältä. Teen useita mustavalkoisia piirustuksia saadakseni määrän, josta voin valita. Useimmiten luonnostelluista, hieman tiedostamattomasti tehdyistä piirroksista tulee hyviä. Jos yrität korjata ja tehdä sen "oikein", piirustuksen ilmeen ytimen menettää helposti. Jos haluan käyttää väriä suoraan, silkkipainanta on suosikkitekniikkani, sillä voin tuoda värillä esiin suuria pintoja ja muotoja.

Mistä etsit inspiraatiota?
Saan inspiraatiota pääasiassa taiteesta, matkustamisesta, väreistä ja kuvioista. Jännittävistä ihmisistä, kasvillisuudesta, silkkipainatuksesta ja typografiasta. Juuri nyt katselen Voguen kansia 30-luvulta ja muotisuunnittelija Yves Saint Laurentin 80-luvun mallistoja. Minua inspiroivat myös taiteilijat kuten Matisse, Sonia Delaunay, Niki de Saint Phalle ja Marina Abramović.

Photo: Sofia Runarsdotter

Värikkäästä ilmeestä on tullut tunnusmerkkisi. Miten valitset erilaiset väriyhdistelmät?
En ajattele kovin paljon sitä, että käytän voimakkaita värejä, se on vain yksinkertaisesti jotain, joka vetää minua puoleensa.
Ennen jokaista tehtävää luon useita yhdistelmiä sisältävän väripaletin, jotta en rajoittuisi johonkin, jota tavallisesti käytän. Saan inspiraatiota yleensä taideteoksen ja kangaskuvion kohdasta, jossa kaksi tai kolme väriä kohtaavat. Värit tekevät minut onnelliseksi ja inspiroituneeksi. Käytän yleensä rajoitettua määrää värejä samassa kuvassa saadakseni tehokkaan yhtenäisyyden ja graafisen tunteen. 

Miksi värit ovat niin tärkeitä sinulle?
Jos vastaan lyhyesti, se johtuu siitä, että rakastan värejä. Sitä on vaikea selittää, mutta vahvat värit miellyttävät silmiäni vaatteiden ja sisustuksen valinnassa. Elämä on paljon hauskempaa, kun kirkkaat värit ympäröivät sinua. Teoksissani haluan, että ne antavat tiettyä energiaa.

Mitä kuva merkitsee sinulle?
Mielestäni kuva on paljon tärkeämpi kuin mitä tunnustetaan. Taide ja kulttuuri, kuten musiikki, teatteri ja tanssi, luovat hyvää energiaa yhteiskuntaamme. Näinä poliittisesti myrskyisinä aikoina tarvitaan hyviä voimia enemmän kuin koskaan.

Kerro meille lisää mallistosi tapettikuvioiden takana olevasta inspiraatiosta.
Millaisen tunteen haluat välittää?
Työskentelin unelmiin ja symboliikkaan liittyvän teeman parissa luodessani tätä tapettimallistoa. On monia symboleja, jotka vaikuttavat meihin ihmisiin. Haluan, että vaikutelma on mukava ja kutsuva, iloa ja energiaa täynnä olevien lämpimien värien ansiosta. Luonnossa on niin monia muotoja ja kuvioita, jotka eivät todennäköisesti ole kauniita. Esimerkiksi In Bloom -taustatapetttin liittyvä ajatus on se, että voidaan asettaa siemen tai ajatus, joka voi sitten kukkia pienen ajan kuluttua ja kärsivällisyyden ansiosta.

Onko jokin erityinen aikakausi, sisustuskausi, joka on inspiroinut sinua juuri tässä mallistossa?
Minua inspiroi retro, vintage, 60-luvun estetiikka ja 80-luvun New York.

Onko sinulla omaa mottoa tai sanoja, joiden mukaan elät?
Tässä ja nyt. Yritän olla huomioimatta merkityksettömiä asioita ja muuttaa tapojani, jotka voivat rajoittaa minua, mutta se ei ole aina niin helppoa.

Playing Cards I
In Bloom Blue
Palm Trees

Voit nähdä kaikki Erica Jacobsonsin tapettikokoelman In my Mind kuvat täällä.

Nopea toimitus

Tilauksesi lähetetään 1–3 päivässä, ja toimitus on aina ilmainen. Mukana tapettiliima.

Täysi takuu

Haluamme asiakkaidemme olevan aina tyytyväisiä, joten tarjoamme 30 päivän palautusoikeuden ja rahat takaisin, ellet ole tyytyväinen.