Mikä tapettilaatu sopii sinulle parhaiten? Anna María neuvoo sinua valitsemaan oikein

Entä jos läikytän tapetille ruokaa? Kestääkö tapetti raaputtamista tai sitä, että lapsi käyttää seinää autoratana? Voiko jäljelle jääneitä tapetteja käyttää askartelumateriaalina? Miten vakio- ja premium-laadut eroavat toisistaan? Esitin itselleni tämän ja monta muuta kysymystä ennen tätä perusteellista tapettitestiä, jonka suoritin Photowall-tapeteille. Molemmat tapetit ovat kestäviä, pyyhittäviä ja ympäristöystävällisiä. Mutta mitä tapahtuu, kun ne joutuvat minun koviin testeihini? Tule mukaan testilaboratorioon, niin saat vastaukset kaikkiin kysymyksiin sekä joitakin hyödyllisiä vinkkejä tapetin valintaan.

Mitä tapetti kestää?

Tapetilla voi todellakin vaikuttaa huoneeseen. Se voi tehdä huoneesta kodikkaan, luoda mukavan tunnelman tai olla hieno ja tyylikäs. Estetiikan lisäksi tapetin täytyy luonnollisesti kestää erilaisia rasituksia, kuten kosteutta, auringonvaloa, tahroja ja kulumista. Olen suorittanut tapeteille erilaisia testejä, jotta saisit apua ja opastusta valitessasi tapettia huoneeseesi tai projektiisi.

Raaputustesti

Mitä testataan?
Raaputustestissä haluamme nähdä, mitä tapahtuu, jos tapettia raaputetaan jollain esineellä. Tuleeko merkkejä? Haalistuuko tapetin väri?

Miten testi suoritettiin?
Olen ryhtynyt toimeen ja raaputtanut sekä vakio- että premium-laatuista tapettia (Botany Banana ja Brume – Cobolt) voimakkaasti lusikalla ja puupalikalla.

Vasemmalla olevassa premium-laatuisessa Botany Banana -tapetissa ei näy raaputusjälkiä. Oikealla olevassa vakiolaatuisessa Botany Banana -tapetissa näkyy raaputusjälkiä.

Tarkempi kuva siitä, miltä raaputusjälki näyttää. Tässä se näkyy Brume – Cobolt -tapetissa (vakiolaatuinen).

Tulos:
Premium-laatuinen tapetti kestää raaputusta ja sitä voidaan raaputtaa ilman värin katoamista tai raaputusjälkien ilmaantumista.

Vakiolaatuiseen tapettiin tulee raaputusjälkiä. Kun sitä raaputettiin puupalikalla, väri tarttui siihen ja haalistui tapetista. Lusikalla raaputus aiheutti värittömiä viivoja.

Johtopäätös:
Jos haluat tapetoida huoneen, jossa voi tulla kulumis- ja raaputusjälkiä, kuten lastenhuoneen, eteisen, keittiön, julkisia tiloja ja ravintoloita, valitse premium-laatuinen tapetti.

Kuinka paljon roiskeita tapetti kestää?

Sekä premium- että vakiolaatuiset Photowall-tapetit on valmistettu non-woven-materiaalista. Yksinkertainen selitys ja ero klassiseen tapettiin on se, että non-woven-tapetti on valmistettu paperista, ja Photowallin käyttämä moderni tapetti valmistetaan tekstiilimateriaalia olevasta non-woven-materiaalista. Non-woven-tapetti on hieman paksumpaa ja jäykempää kuin tavallinen paperitapetti, mikä tarkoittaa sitä, että se ei turpoa tai kutistu, niin kuin paperitapetille voi käydä. Tämä tarkoittaa sitä, että tapetointi ja kuvioiden yhteensovittaminen on helpompaa non-woven-tapetilla ja että voit levittää liiman suoraan seinälle tapetoidessasi. Tässä testissä testataan, miten Photowall-non-woven-tapetti reagoi normaaleihin ruokaroiskeisiin.

Roisketesti

Mitä testataan?
Mitä tapahtuu, jos seinille tulee roiskeita esimerkiksi ruoasta?

Miten testi suoritettiin?
Roiskutin roisketestissä lastenruokaa ja mustikkakeittoa tapetille, jätin sen siihen muutamaksi minuutiksi ja pyyhin sitten pois ensin paperipyyhkeellä ja sitten vedellä kostutetulla liinalla.

Fractal Chalcedony and Geode -tapetti (vakiolaatuinen), jossa on lastenruoka- ja mustikkakeittoroiskeita. Kuivattu paperipyyhkeellä ja kostealla liinalla.

Fractal Chalcedony and Geode -tapetti (premium-laatuinen), jossa on lastenruoka- ja mustikkakeittoroiskeita. Kuivattu paperipyyhkeellä ja kostealla liinalla.

Roiskeet ja yksityiskohtainen kuva vakiolaatuisesta (vasen) ja premium-laatuisesta tapetista (oikea). Tapetti: Butterfly Poetry – Mustard and Silver

Tulos:
Mustikkakeitto jätti selkeät tahrat vakiolaatuiseen tapettiin. lastenruoka jätti hieman kellertävän värin, vaikka se oli helpompi pyyhkiä pois.

Premium-laatuinen tapetti säilyi puhtaana. Sekä mustikkakeitto että lastenruoka oli todella helppo pyyhkiä pois, eivätkä ne jättäneet mitään jälkiä.

Johtopäätös:
Jos aiot tapetoida huoneen, jossa voi tulla ruokaroiskeita, kuten keittiön, eteisen, lastenhuoneen, julkisia tiloja ja ravintoloita, valitse premium-laatuinen tapetti.

Kuinka paljon tapetti heijastaa erilaisissa valaistuksissa?

Kun aiot tapetoida jonkun huoneen, on tärkeää miettiä, miten haluat tapetin havaittavan huoneessa. Suuri osa tapetin luomasta kokemuksesta on se, miten valo heijastuu siitä. Joskus haluat saada kiiltävämmän tunnelman ja joskus himmeämmän värikokemuksen. Jos sinulla on esimerkiksi paljon monien suurten ikkunoiden muodostamia valonlähteitä, voi olla hyvä valita himmeämpi tapetti, joka luo rauhallisemman ja tasaisemman vaikutelman verrattuna siihen, jos sinulla olisi tapetti, josta valo heijastuu useista kohdista. Kiiltävämpi tapetti voi korostaa värejä ja tehosteita, joten jos olet valinnut kiiltävän tunnelman luovan tapetin, voi olla järkevää vahvistaa tätä tunnelmaa.

Heijastus- ja kiiltotesti

Mitä testataan?
Kuinka paljon tapetti heijastaa erilaisissa valaistuksissa? Miten eri tapettilaadut eroavat toisistaan?

Miten testi suoritettiin?
Testasin tapetteja päivänvalossa sekä suorassa että epäsuorassa valossa.

Vakiolaatuinen Kerstin Dark -tapetti (vasen) ja premium-laatuinen tapetti (oikea) suoraan edestä päivänvalossa.

Vakiolaatuinen Kerstin Dark -tapetti (vasen) ja premium-laatuinen tapetti (oikea) viistosta päivänvalossa. Selkeä ero heijastuksissa ja kiilloissa.

Vakiolaatuinen Kerstin Dark -tapetti (vasen) ja premium-laatuinen tapetti (oikea) suorassa lampunvalossa.

Tulos:
Vakiolaatuisessa tapetissa on heijastusta ja kiiltoa, kun taas himmeämmän pinnan omaava premium-laatuinen tapetti ei heijasta eikä siinä ole kiiltäviä valon muodostamia kohtia.Johtopäätös:
Jos haluat mattapinnan, jossa tapettiin ei tule kiiltoa ja heijastusta, valitse premium-laatuinen tapetti. Premium-laatu sopii paremmin valokuvaukseen, sillä se ei kiillä kuvissa. Tapetit sopivat hyvin myös siihen, jos haluat tehdä flat lay -kuvia tai hienoja taustakuvia. Silloin premium-laatu on parempi. Jos kirjoitat blogia tai valokuvaat paljon kotona, suosittelen premium-laatua. SIlloin tapetissa on tasainen ja hieno mattapinta, joka saa aiheen näkymään selvästi kaikista kuvakulmista.

Vakiolaatuisessa tapetissa on hieman kiiltävämpi pinta ja se voi olla hyvä valinta, jos haluat korostaa ja vahvistaa esimerkiksi kullan, hopean tai kuparin vaikutelmaa. Esimerkkejä näistä tapeteista: World Map Golden, Madame De Pompadour, Vintage Bronze Background, Marble with golden veins.

Vakiolaatuisessa tapetissa musta on hieman mustempaa, koska se kiiltää hieman enemmän.

Voiko tapetti kestää puhdistusaineita?

Puhdistustesti Mitä testataan?
Testasin, miten tapetit kestävät puhdistusaineita.

Miten testi suoritettiin?
Käytin testissä saippuaa ja yleispuhdistusainetta, joita suihkutin suoraan tapetille ja kuivasin liinalla.

Brume – Cobolt -tapetti puhdistettiin ja pyyhittiin sekä saippualla että yleispuhdistusaineella (vakiolaatu vasemmalla ja premium-laatu oikealle). Ei havaittavaa eroa testin jälkeen.

Tulos:
Molemmat tapetit voidaan hyvin pestä molemmilla puhdistusaineilla. Vakiolaatuisessa tapetissa tuntui, että paperi muuttui hieman märemmäksi, mutta se kuivui nopeasti. Näin ollen puhdistus ei aiheuttanut näkyviä muutoksia. Johtopäätös: Molemmat tapetit kestävät puhdistusaineita, ja näkyviä muutoksia ei tapahtunut.

Bonus – Luovia tapoja käyttää tapettijäännöksiä

Tapetoinnin valmistuttua jäljelle saattaa jäädä vähän tapettia, ja niistä voi luonnollisesti tehdä paljon hauskoja juttuja! Tässä ei mene mitään hukkaan! Ajattele kestävyyttä, uudelleenkäyttöä ja itse tekemistä! Voit tehdä helposti hienoja viirejä ja köynnöksiä leikkaamalla tapetit erilaisiin geometrisiin muotoihin ja joko liimaamalla, nitomalla tai ompelemalla ne riippumaan joko langasta tai nauhasta. Voit tehdä tyylikkäitä pöytäkoristeita, jotka sopivat yhteen huoneen kanssa. Ajattele lautasliinarenkaita, lautasten ja lasien alusia tai nimikylttejä. Jos haluat tyylikkäitä säilytyslaatikoita, tapetti sopii täydellisesti vanhojen kenkälaatikoiden koristeluun. Aiotko antaa lahjan? Kääri pakettisi ylimääräisiin tapetteihin. Voit myös tehdä hienoja yksityiskohtia sisustukseesi taittelemalla tapettia eri muotoihin. Siksi testasin, millaista tapettien kanssa on työskennellä käyttämällä niitä askartelumateriaalina taittelemalla niitä.

Näin taittelet tyylikkään viuhkan tapettijäämistä

Miten eri tapettilaadut toimivat askartelumateriaalina? Minkälaista esimerkiksi tapetin taittelu on?

Bramble Hill Vintage -tapetti askartelumateriaalina.

Tapetit taiteltiin viuhkataitokseen taittoluulla. Taittoluu on litteä työkalu, jossa on luusta tai vastaavasta kovasta materiaalista valmistettu pyöristetty kärki, ja jota käytetään suorien ja tasaisten taitosten tekemiseen. Jos pidät askartelusta ja käytät paperia/tapettia paljon, suosittelen, että hankit taittoluun taittelua varten. Sillä saa helposti hienoja ja suoria taitoksia.

Taittoluulla taiteltu Bramble Hill Vintage -tapetti (vakiolaatuinen vasemmalla ja premium-laatuinen oikealla). Hädin tuskin näkyviä eroja taitoksissa.

Molempien tapettien kanssa on helppo työskennellä, ja taitokset ovat hienoja, ja väri pysyy taitoksissa. Tapeteissa on hyvin pieni ero, jonka juuri ja juuri näkee silmillä. Mutta jos katsot tarkasti, voit nähdä, että premium-laatuisessa tapetissa on hieman pehmeämpi taitos.Koska tapettien taittelu toimii yhtä hyvin molemmissa materiaaleissa, mieti sen sijaan, haluatko himmeämmän (premium-laatu) vai kiiltävämmän (vakiolaatu) pinnan, ja tee valintasi sen perusteella

Yhteenveto

Testien suorittamisen jälkeen henkilökohtainen mielipiteeni ja johtopäätökset ovat seuraavat: Molemmat tapetit ovat hyviä tapetteja, joissa on hienoja painatuksia, ja niiden kanssa on hauska työskennellä. Jos tapetoisin jonkun huoneen, valitsisin luultavasti useimmissa tapauksissa premium-laadun, koska pidän parempana mattapintaa ja mahdollisuutta poistaa ruokaroiskeet sekä sitä, että ne kestävät raaputtamista.
Koin, että vakiolaatuisessa tapetissa oli hieman suurempi kontrasti ja että mustat osat olivat siinä hieman mustempia kuin premium-laatuisessa tapetissa. Toivottavasti tämä testi auttaa sinua valitsemaan oikeanlaatuisen tapetin seuraavaan sisustusprojektiisi! Tiedäthän, että voit tilata kaikista tapeteista tehtyjä tapettitestejä, joiden avulla voit tutustua tapettien laatuun ja verrata niitä? On hyvä saada kotiin fyysinen esimerkki testistä, jotta voit tunnustella sitä. Lisäksi on helpompi nähdä, miten valo laskeutuu juuri siinä huoneessa, jossa aiot käyttää tapettia.

Lopuksi on tarkistuslista erilaisten tapettilaatujen ominaisuuksista.

Vakiolaatu

● Non-woven-materiaali
● Auringonvalo ei haalenna sitä
● Ympäristöystävällinen
● Liima levitetään seinälle
● Ei sisällä PVC:tä
● Palosuojaluokiteltu

Premium-laatu

● Non-woven-materiaali
● Kestää raaputusta
● Himmeämpi pinta (kuin vakiolaadussa)
● Ei heijasta
● Kestää puhdistusaineita
● Auringonvalo ei haalenna sitä
● Ympäristöystävällinen
● Liima levitetään seinälle
● Ei sisällä PVC:tä
● Palosuojaluokiteltu