Modernismin määritelmä kodeissamme

Modernismi on sisustustyyli, jonka lähtökohtana on rakennuksien tilojen sisustaminen tarpeen ja toiminnan mukaan. Tässä saat lisätietoa modernismista sisustustyylinä.

Modernismi sisustus kodissamme

Modernismille on vaikea antaa täsmällistä määritelmää tai luetelle sen ominaisuuksia, koska se sisältää niin monenlaisia ideoita ja kulttuuria. Se on monikulttuurinen ja monitieteellinen siinä mielessä, että se perustuu kokonaan asunnon omistajan tarpeisiin. Itse asiassa modernismi voidaan yleisesti määritellä tyyliksi tai liikkeeksi, joka pyrkii rikkomaan klassisia tai perinteisiä muotoja. Joten jos aiomme keskustella perusteellisesti modernismista, sen ideoita tai metodeja on vaikea määritellä tarkasti. Pohjimmiltaan modernismi on irtiottoa perinteisistä tavoista, ja se soveltaa teorioita ja periaatteita asunnon omistajan tarpeiden ja toimintojen mukaan.

Historiallinen näkökulma modernismiin

Modernismi sai alkunsa 1800-luvun loppupuolelta ja modernistinen sisustustyyli on vain osa modernismia. Modernismi liitetään nykyaikaiseen ajattelutapaan. Modernistit olivat kiinnostuneita kehittämään uusia standardeja, jotka olivat sopivampia ja joita pystyi soveltamaan ympäristöön, joka oli läpikäynyt monia muutoksia teollisen vallankumouksen jälkeen. Modernismi alkoi pelkkänä ajatusliikkeenä, mutta alkoi vähitellen vaikuttaa elämän eri osa-alueilla, kuten politiikassa, hengellisessä elämässä, kirjallisuudessa, taiteessa, arkkitehtuurissa ja sisustuksessa. Modernismin lukuisia alaluokkia ovat futurismi, Bauhaus, uusdadaismi, kubismi, minimalismi ja abstrakti ekspressionismi.

Modernismi sisustustyylinä on hyvin moniulotteinen eikä yhtenäinen tyyli. Se lähestyy sisustusideoita kokonaisvaltaisesti, ja siihen kuuluu monenlaisia malleja ja minimalistinen huonekaluidea. Esimerkkejä modernismista sisustustyylissä ovat mm. avoin pohjaratkaisu, moderni keittiö ja hyllyt kahdella tai useammalla käyttötarkoituksella.

Modernismi sisustuksessa

Modernistisessa sisustustyylissä on monia erilaisia ominaisuuksia, jotka liittyvät sekä arkkitehtuurin että sisustukseen. Modernismin periaate korostaa toiminnallisuutta ja välttää liiallisia koristeellisia esineitä, joita esiintyy monissa muissa tyyleissä. Joidenkin mielestä modernismi saattaa vaikuttaa erittäin yksinkertaiselta ja tylsältä. Kuitenkin hyvin suunniteltu sisustus edistää rentoutumista, rauhoittumista ja yksinkertaisuutta kotona. Modernistisen sisustustyylin pääpiirteet ovat:

1. toimivuus ennen esteettisyyttä ja muotoa

2. liiallisten koristeiden ja lisäelementtien välttely

3. minimaalinen tekstuurin käyttö

4. puhdaslinjainen sisustus

Useimmiten moderni sisustustyyli keskittyy yksinkertaisuuteen, avoimiin tiloihin, joihin pääsee luonnonvaloa, tunnelman luomiseen ja design-tuotteiden persoonallisuuteen.

Modernismi on täydellinen vastakohta muille tyyleille, kuten viktoriaaniselle tyylille ja renessanssille. Seuraavassa on muutamia sisustusideoita, jotka ovat saaneet vaikutteita modernismista:

1. Puhtaat ja suorat linjat - moderni sisustus poikkeaa täysin muista tyyleistä, jotka käyttävät kodin sisustuksessa raskaita tekstuureja, kaiverruksia jne. Modernissa sisustuksessa huonekalut valitaan huoneen mukaan ja ne ovat suoralinjaisia ilman koristeita. Linjat ovat terävämpiä ja askeettisia. Esimerkkejä näistä ovat hiotut puulattiat, joissa ei näy pintakuvioita, avoimet pohjapiirrokset vähemmällä määrällä seiniä, tasoitetut reunat ylisuurissa laatoissa ja upotetut kirjahyllyt.

2. Minimalismi - uskotko, että "vähemmän on enemmän"? Tämä on minimalismin perusperiaate. Tilojen sisustamisessa ei käytetä tarpeettomia yksityiskohtia, kuten ulkonevia kaappeja, liikoja tekstiilejä, pylväitä jne. Avainsana on yksinkertaisuus, mutta samalla varmistetaan, että koti on toimiva. Käytä tätä pääajatuksena, jotta sisustus tekisi kodistasi tehokkaan.

3. Vähemmän tavaroita - vähemmän tavaroita, vähemmän sotkuja. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että maljakot, purkit, keramiikka ja muut koriste-esineet laitetaan pois. Kaikki tarpeettomat tavarat, kuten kirjat, elektroniikka jne., pidetään poissa näkyvistä, mutta ei poissa mielestä.

4. Voimakkaat värit - useimmissa kodeissa käytetään neutraaleja värejä kaikissa tiloissa. Katseenvangitsijan saamiseksi voimakkailla väreillä voidaan tasapainottaa neutraaleja värejä, kunhan niitä käytetään säästeliäästi.

5. Metallin käyttö - modernin ulkonäön saavuttamiseksi käytetään metalleja, kuten kromia ja ruostumatonta terästä. Tämä tarkoittaa sitä, että perinteisten metallien, kuten takoraudan, käyttö auttaa luomaan kotiin modernin ilmeen.