Minimalistinen huonesisustus - puhdaspiirteinen ja moderni sisustustyyli

Kauneuden saavuttaminen yksinkertaisuuden avulla. Tämä on minimalistisen sisustustyylin periaate. "Vähemmän on enemmän" liittyy usein tähän sisustustyyliin. Minimalistinen sisustus luo kauneutta yksinkertaisilla ja minimalistisilla esineillä. Tässä saat lisätietoa minimalistisesta sisustustyylistä, ja olemme varmoja, että haluat samanlaisen tyylin kotiisi.

Minimalistinen sisustustyyli

Useimmat meistä haluavat mennä työpäivän jälkeen kotiin ja rentoutua, etenkin stressaavan päivän jälkeen. Käytämme sanaa "stressi" yleensä silloin, kun tunnemme, että kaikki kaatuu päälle emmekä enää pysty käsittelemään tilannetta. Lääketiede ja psykologia määrittelee monia syitä stressaantumiseen. Esimerkiksi joudumme tekemään enemmän töitä kuin kollegamme, joudumme käyttämään laitteita, jotka eivät toimi kunnolla, joudumme olemaan meluisassa ympäristössä jne. Asiantuntijoilla on erilaisia tapoja stressistä selviytymiseen, kuten liikunta ja harrastukset.

Sisustustyylien joukossa on monia malleja, joiden on huomattu lieventävän stressiä, kuten esimerkiksi minimalistinen tyyli. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kodin ilme voi vaikuttaa negatiiivisesti sen asukkaisiin. Esimerkiksi sotkuisuus ja tavaroiden paljous tekee ahdistuneeksi. Huoneen tummuus voi saada aikaan synkkiä tunnetiloja ja masennusta. Toisaalta taas liian valoisat huoneet voivat aiheuttaa stressiä. Jos olet klaustrofobinen, pienet huoneet voivat olla ongelmallisia.

Minimalistinen sisustustyyli pyrkii luomaan yksinkertaisen, rauhallisen ja tilavan huoneen. Näiden lisäksi tavaroiden määrä on minimoitu tai niitä on vähennetty ja huoneessa on vain kaikkein välttämättömimmät esineet.

Minimalistisen sisustustyylin piirteitä

Minimalistinen tyyli on yksi 1900-luvun tärkeimmistä sisustuksen ja arkkitethtuurin tyyleistä. Tämä tyyli keskittyy pelkistettyyn ja linjakkaaseen muotoiluun, joka on viehättäväää ja kaunista. Turhien elementtien karsiminen ja huonekalujen kauneus muodostavat tunnelman, jossa mielesi ja kehosi rauhoittuu.

Tässä on muutamia kiehtovia minimalistisen sisustustyylin piirteitä:

1. Säilytä vain olennainen.

2. Värit - huoneissa on yleensä käytetty hillityjä värejä ja yhtä tai kahta lisäväriä huonekaluja tai muita sisustuselementtejä korostamaan.

3. Lattiat - lattiaan voidaan käyttää mitä tahansa materiaalia, kuten puuta, betonia, laattoja jne. Lattian tulee olla kokonainen ja puhdas. Matto voi toimia huoneen katseenvangitsijana.

4. Seinät - seinät ovat paljaat ja puhtaat. Yksi tai kaksi taideteosta voidaan ripustaa seinälle elävyyden lisäämiseksi.

5. Huonekalut - suunnittelijoiden mielestä mitä vähemmän huonekaluja sen parempi. Mukavuutta ei kuitenkaan saa uhrata, ja kalusteet ovat yksinkertaisia ja niissä on hillityt värit.

6. Vähemmän tavaraa - kaikki on poissa näkyvistä. Tavaroiden vähentäminen on lepoa silmälle ja vähentää stressiä.

Minimalistisen sisustustyylin historia

Minimalismi on yksi tärkeimmistä 1900- ja 2000-luvun muotoilutyyleistä. Minimalismi vaikutti käytännöllisesti katsoen kaikilla aloilla, ja etenkin arkkitehtuuriin 1950-luvulla. Tämä taidesuuntaus perustettiin vastalauseena uusiin tyyleihin, joita alkoi esiintyä Yhdysvalloissa. Toisen maailmansodan jälkeen infrastruktuurit ja laitokset olivat valtavia ja ylellisiä. Suunnittelijat käyttivät runsaasti koristeita. Minimalismi syntyi vastalauseena kaupallisuudelle ja kulutukselle, mikä tulee hvyin esille minimalistisessa muotoilussa.

Kuten edellä mainittiin, minimalistinen taide on peräisin Yhdysvalloista, mutta taiteilijat, jotka ottivat sen käyttöön tulivat Euroopasta ja Japanista. Minimalistisen liikkeen periaate on "vähemmän on enemmän" tai "tee enemmän vähemmällä". Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että kaikki tarpeeton poistetaan ja vain kaikkein olennaisimmat elementit säilytetään.

Minimalismin yksinkertaisuuden käsite on vaikuttanut useisiin muihin aloihin, kuten kuvataiteiseen, musiikkiin, muotiin jne. Minimalismi oli myös taidemaalareiden vastareaktio abstraktiin ekspressionismiin, ja he alkoivat käyttää vain geometrisia muotoja taideteoksissaan ilman lisäkoristeita.

Tällä hetkellä minimalismi on vaikuttanut myös digitaaliseen taiteeseen, jossa visuaaliset ja web-suunnittelijat käyttävät yksinkertaisuutta omissa malleissaan.

Minimalistisia huoneen sisustusideoita sinulle ja perheellesi

Tutkimukset ovat osoittaneet, että sotkuiset ja liikaa tavaraa sisältävät ympäristöt voivat aiheuttaa stressia, mikä lisää stressihormonin, kortisolin tuotantoa. Tämän välttämiseksi kannattaa koti pitää siistinä ja tyhjentää se turhista tavaroista. Erinomainen sisustustyyli tämän toteuttamiseen on minimalismi, jossa poistetaan tarpeettomat esineet ja säilytetään vain välttämättömät.

Tässä on muutamia minimalistisen sisustustyylin ideoita omaan kotiisi:

1. Siivoa ja puhdista kotisi pinnat turhista esineistä, kuten auton- ja talonavaimista, kengistä, laukuista, kolikoista, paperipinoista ja muista tavaroista. Heitä pois ne tavarat, joita et enää tarvitse, ja laita sellaiset tarpeelliset tavarat, joita et tarvitse juuri nyt, säilöön.

2. Käytä neutraaleja ja hillittyjä värejä, kuten ecrua, valkoista ja muita vaaleita maaleja. Ne eivät ole tylsiä vaan puhtaita ja raikkaita. Halutessasi voit lisätä huoneeseen tekstuuria matoilla, neulotuilla koristetyynyillä jne.

3. Valitse laatu määrän sijasta. Esineiden vähyys on tärkeää, koska ne vähentävät ja estävät sotkuisuutta. Kun valitset esineitä, tarkasta ne ensin ennen niiden lisäämistä huoneeseen. Hyvälaatuiset tuotteet kestävät pitkään, ja näin säästät myös rahaa.

4. Ota käyttöön "yksi sisään, yksi ulos" -sääntö kotiisi. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että aina, kun tuot kotiisi jonkun uuden tuotteen, sinun on poistettava joku jo kodissasi oleva tuote.

5. Tyylikäs säilytystila on vielä yksi asia, jonka voi lisätä minimalistiseen huoneen sisustukseen, koska se pitää huoneen siistinä ja kuuluu tähän sisustustyyliin.

6. Yksinkertaisuus minimalistisessa sisustustyylissä tarkoittaa kaiken vähentämistä, asioiden yhdistämistä, kodin sisustuselementtien riisumista ja "vähemmän on enemmän" -periaatteen noudattamista.