1950-luvun moderni sisustustyyli tuo rakennetta ja tilaa huoneeseen

1950-luvun modernille sisustustyylille on tyypillistä tasaiset tasot, avoin tila ja suuret lasi-ikkunat. Se kehitys tapahtui vuodesta 1945 aina 1980-luvulle ja siinä korostuu yksinkertaisuus ja luonnon vaikutus. Tässä 1950-luvun modernissa sisustustyylissä, josta niin monet pitävät, on muitakin hyviä piirteitä. Tässä saat lisätietoa tästä tyylistä ja muutamia vinkkejä sen käyttämiseen kodin sisustuksessa.

1950-luvun moderni sisustustyyli

Arkkitehtuurissa ja sisustuksessa 1950-luvun moderni tyyli kehittyi 1900-luvulla, ja etenkin kaupunkien kehittämisessä sitä käytettiin vuosina 1933-1965. Cara Greenberg mainitsi tämän tyylin vuonna 1983 kirjassaan "Mid-Century Modern: Furniture of the 1950s", jossa hän korosti, että tyyli tunnetaan nykyään designliikkeenä.

1950-luvun modernin sisustustyylin ominaisuudet

1950-luvun moderni sisustustyyli viittaa tyyliin, joka oli yleinen 1940-, 50- ja 60-luvuilla. Sen tarkoituksena oli tuoda modernismi sota-ajan jälkeisiin esikaupunkeihin, ja asunnoissa oli ikkunat ja avoimet pohjaratkaisut, jotta asunnon ympäristö tuli osaksi sisätilaa. Sisustuselementteihin kuuluvat:

1. Inspiraatiota Tanskasta - tämä tyyli on saanut paljon vaikutteita tanskalaisesta muotoilusta, jossa huonekalujen materiaalina käytetään paljon tiikkiä, tammea, ruusupuuta ja pähkinäpuuta.

2. Yksinkertaisuus - geometriset muodot, puhtaat linjat ja orgaaniset käyrät kuuluvat 1950-luvun moderniin sisustustyyliin.

3. Materiaalit - 1950-luvun modernissa tyylissä käytettiin materiaaleina muovia, ruostumatonta terästä, vaneria ja erityyppistä puuta.

1950-luvun modernin sisustustyylin historia

1950-luvun modernia tyyliä kehittivät Natsi-Saksasta paenneet arkkitehdit, kuten Walter Gropius ja Marcel Breuer. He opettivat Harvard Graduate School of Designissa yhdessä Ludwig Mies van der Rohen kanssa, joka perusti myöhemmin The Second School of Chicagon.

Toisen maailmansodan jälkeen otettiin käyttöön uusia rakennusmateriaaleja, kuten teräs ja vaneri. 1950-luvun modernia sisustustyyliä alettiin käyttämään enemmän toisen maailmansodan jälkeen, jolloin taloissa oli avoimet pohjaratkaisut ja suuret lasiset liukuovet, kun taas perinteisessä rakennustyylissä oli 1,2-1,5 metrin ikkunat. 1950-luvun modernin sisustustyyli rohkaisi ihmisiä nauttimaan ympäristöstään.

1950-luvun moderni sisustustyyli on tulossa takaisin ja siitä on tulossa suosittu suunnitteljoiden ja kodinomistajien keskuudessa.

1950-luvun modernin sisustustyylin ainutlaatuisia ominaisuuksia

1950-luvun moderni sisustustyyli on yhdistelmä klassista ilmettä puhtailla linjoilla ja vivahteella minimalismia. Seuraavassa on 1950-luvun modernin tyylin erikoispiirteitä:

1. Muoto seuraa tarkoitusta

2. Vähemmän tavaraa ja tyylikkäitä linjoja orgaanisilla ja geometrisilla muodoilla

3. Minimaalinen koristelu

4. Erilaisten perinteisten ja uudenlaisten materiaalien käyttö

5. erilaisten ja vastakkaisten materiaalien läheisyys

1950-luvun modernin tyylin sisustusideoita kotiisi

Tässä on muutamia ideoita, kuinka sisustat kotisi 1950-luvun modernilla sisustustyylillä:

1. Kosketus luontoon - suuret ikkunat ja liukuovet, patiot tuovat sisätilat ulos ja ulkotilan sisälle. Nämä elementit luovat yhteyden ympäristöön, jolla on positiivisia vaikutuksia kehoon sekä kodin sisustukseen esimerkiksi, jos harrastat kirjojen lukemista.

2. Ikonisten huonekalujen lisääminen - ehkä haluat investoida merkkihuonekaluihin ja lisätä muita kalusteita ilmettä täydentämään.

3. Yksinkertaiset linjat ja puhtaat muodot - lisää huonekaluja ja koriste-esineitä, jotka toimivat sisustuksen tehosteina.

4. Kankaat graafisilla kuvioilla - voit kysellä tällaisia kankaita kaupoista, joissa myydään 1950-luvun tuotteita.

5. Tyylikkäät valaisimet - esimerkiksi Sputnik-kattokruunut ja ja Arco-lattiavalaisimet. Nämä valaisimet toimivat sekä valonlähteinä että koriste-elementteinä.

6. 1950-luvun modernin sisustustyylin moderni keittiö edustaa tulevaisuutta, ja siellä oli uutuuttaan kiiltäviä laitteita, kirkkaita värejä ja avaruusajan pintoja. Kaappien paneeliovet kannattaa poistaa ja laittaa niiden tilalle kehyksettömät mallit. Lattiaan voi laittaa linoleumia tai värikkäitä laattoja.

7. Sekoita ja yhdistele värejä - voit huoletta yhdistellä kahta väriä sisustuksessasi, jos ne vain ovat ne värit, joista pidät ja joita haluat käyttää sisustuksessasi.