Mittatilaustyönä tehdyt tapetit ja taulut. Ilmainen toimitus, lähetetään 1-2- päivän kuluessa.

  Mainioita ideoita tai miten saat kaikki irti viidennestä seinästä

  Viides seinä tai katto, kuten sitä yleensä kutsutaan, on se asunnon osa, joka jää yleensä huomiotta. Useimmiten katto vain maalataan valkoiseksi ja se on siinä. Monet eivät ehkä tiedä, että tätä viidettä seinää voi hyödyntää monella tavalla. Tässä artikkelissa esitellään joitain ideoita viidennen seinäsi käsittelyyn, jotta voit yhdistää sen harmonisesti muiden sisätilojen elementtien kanssa. 
  Viides seinä tai katto, kuten sitä yleensä kutsutaan, on se asunnon osa, joka jää yleensä huomiotta. Useimmiten katto vain maalataan valkoiseksi ja se on siinä. Monet eivät ehkä tiedä, että tätä viidettä seinää voi hyödyntää monella tavalla. Tässä artikkelissa esitellään joitain ideoita viidennen seinäsi käsittelyyn, jotta voit yhdistää sen harmonisesti muiden sisätilojen elementtien kanssa.
  Mainioita ideoita tai miten saat kaikki irti viidennestä seinästä

  Tee viidennestä seinästäsi eloisa ja energinen

  Usko tai älä, mutta viides seinä on se asunnon osa, joka useimmiten jätetään ilman sen kummempaa huomiota. Useimmiten sille ei tehdä mitään tai se vain maalataan valkoiseksi, jotta se sopisi yhteen muun asunnon osien kanssa. 1500-1700-luvuilla katto oli sisätilojen keskipiste.

  Tiedätkö Sikstuksen kappelin? Vuonna 1508 paavi Julius II palkkasi Michelangelon maalaamaan kappelin katon, jotta se ei olisi niin paljas ja tyhjä. Kuten monet meistä tietävätkin, MIchelangelo oli tunnettu ja kuuluisa kuvanveistäjä, joka on tehnyt upeita ja kuolemattomia taideteoksia, kuten Pieta ja David. Michelangelo maalasi katon vuosien 1508-12 välisenä aikana, ja hän sai luultavasti apua Vatikaanin teologilta. Kattomaalauksen teemana ovat monet Vanhan Testamentin tapahtumat, kuten Maailman luominen ja kertomus Nooasta ja vedenpaisumuksesta.

  Tietenkään emme odota, että sinun kattoosi tulisi Sikstuksen kappelin tyylinen maalaus, vaan yritämme tässä vain tuoda esille sen, että katosta voi tehdä yhtä hienon katseenvangitsijan kuin asunnon muistakin osista.

  Viidennestä seinästä

  Katto on suojanamme asunnossamme. Monet suunnittelijat pitävät kattoa valmiina pintana eivätkä rakenteellisen elementtinä. On olemassa monenlaisia kattotyyppejä, ja yleisin on alaslaskettu katto, joka on ripustettu sen yläpuolella olevista elementeistä, kuten putkistoista tai putkista. Muita kattotyyppejä ovat katedraalikatto, kovera katto, venytetty katto ja kaappikatto.

  Aikaisemmin katto koristeltiin mm. fresko-maalauksilla tai mosaiikkilaatoilla, ja näissä koristeissa on se, että ihmiskäsi ei voi niitä vahingoittaa.

  Monien suunnittelijoiden ja kodinomistajien mielestä on sääli, jos kattoa ei käsitellä. Se tosiseikka, että vähitellen kattoa ei enää koristeltu näkyy hyvin kotien lukuisissa valkoisissa katoissa. Tärkeintä sisäkaton käsittelyssä on se, että se kiinnittää katseen ylöspäin.

  Viidennen seinän kiehtovia sisustusideoita

  Voit maalata sisäkaton tummalla tai kirkkaalla värillä tai laittaa siihen tapetin, pääasia on kuitenkin se, että et jätä kattoasi käsittelemättä tai maalaat sen vain valkoiseksi. Siitä saa hieman sen käsityksen, että sinulla ei ollut varaa palkata ammattitaitoisia maalareita. Tässä artikkelissa saat muutamia vinkkejä siitä, kuinka luot katostasi sisustuksesi katseenvangitsijan.

  1. Maalaa katto mustaksi. Suunnittelijoiden mukaan katon maalaaminen mustaksi luo mysteerisen tai ylellisen tunnelman huoneeseen. Kylpyhuoneessa musta katto tekee tylsästä kylpyhuoneesta modernin.

  2. Lisää tekstuuria kattoon jollakin erilaisella materiaalilla, kuten puulevyillä, joilla saat modernin mutta kodikkaan ilmeen.

  3. Palkit. Paljaat palkit ovat upeannäköisiä. Parhaan tuloksen saat korostamalla palkkeja maalaamalla ne kirkkailla väreillä.

  4. Jos pidät harmaasta, voit käyttää sitä katossa sekä osassa seiniä. Tämä tyyli vie katseen ylöspäin ja taas alas seiniin.

  5. Katon maalaaminen samalla värillä kuin seinät on mainio idea, jolla saa yhtenäisen ilmeen. Tämä sopii makuuhuoneeseen, olohuoneeseen ja kylpyhuoneeseen.

  6. Paljaana olevat putkistot eivät ole rakenteellinen virhe, vaan niitä voidaan korostaa maalaamalla ne entistä erottuvimmiksi.

  7. Et ehkä saa katostasi Sikstuksen kappelin kattoa, mutta voit kuitenkin käyttää katossasi modernia taidetta. Suosikkisupersankarisi tai sarjakuvahahmosi tekevät takuulla katostasi kotisi katseenvangitsijan.

  You might like the following stories


  Nopea toimitus

  Tilauksesi lähetetään 1–2 päivässä, ja toimitus on aina ilmainen.

  Täysi takuu

  Haluamme asiakkaidemme olevan aina tyytyväisiä, joten tarjoamme 30 päivän palautusoikeuden ja rahat takaisin, ellet ole tyytyväinen.