Tapaa argentiinalainen taiteilija CEVO, taiteilija pisteiden takana

INTERRUPTED UNIVERSE on ilmeikäs ja katseita vangistava tapettikokoelma, jonka on luonut argentiinalainen taiteilija Sebastian Scaglione, joka tunnetaan paremmin nimellä CEVO. Me istahdimme yhdessä Tukholmassa toimivan taiteilijan kanssa saadaksemme lisätietoja hänen työstään ja prosessistaan.

- CEVOn tapettikokoelman Interrupted Universe taustalla oleva taiteellinen työ on epätavallista ja jotain, mitä emme ole tehneet aiemmin. Hänen vaikuttava, ainutlaatuinen ja aikaa vievä pistetekniikka lisää todellista intohimoa kokoelmaan, kertoo Photowallin tuote- ja suunnittelupäällikkö Anneli Öquist Sterner.Jokainen tapettikuvio koostuu huolellisen yksityiskohtaisista, käsin tehdyistä piirustuksista, jotka on luotu stippling-tekniikalla. Alla oleva taideteos on tehty yli 298 000 pisteestä, ja valmistuminen kesti 19 tuntia.

Interrupted Universe VI, piirustus tehty 298 500 pisteestä.

Voitko kertoa meille vähän itsestäsi?  

Olen graafinen suunnittelija Buenos Airesista. Muutin Tukholmaan useita vuosia sitten, ja työskentelen nyt taidejohtajana Karmassa, jolla on sovellus, joka auttaa pelastamaan myymättömiä ruokia. Työskentelen enimmäkseen stippling-tekniikalla, luon käsin piirrettyjä, ultrarealistisia maalauksia tuhansilla pienillä pisteillä.

Kuinka sinusta tuli taiteilija?

Piirustus on ollut osa elämääni niin kauan kuin voin muistaa. Kasvaessani rakastin piirtämistä, maalaamista ja ympäröivän maailman tutkimista. Kun olin nuori, yritin vähän kaikkea, opiskelin karikaturismia, akryylimaalausta, puusepäntyötä ja musiikkia. Valmistuttuani graafisen suunnittelun opinnoista Argentiinassa, aloin maalata seinätaidetta. Kun muutin Tukholmaan, tajusin, että tämä kaupunki ei ollut seinätaiteen kannalta paras. Joten ostin ohuen silveltimen ja paperia ja aloin piirtää paljon enkä voinut enää lopettaa.

Mikä inspiroi sinua?

Kaikki, mitä näen. Maailmankaikkeus inspiroi minua eniten. Siellä kaikki, mitä voit kuvitella, voi olla todellista. Rakastan musiikin kuuntelua. Se on yksi minun suurimmista seuralaisista. Kuuntelen kaikenlaista musiikkia jazzista psykedeeliseen rockiin ja elektroniseen musiikkiin. Voi sanoa, että olen monitieteinen myös musiikissa.

Mikä sai sinut muuttamaan Tukholmaan? Mikä on suurin ero Tukholman ja Argentiinan välillä?

Nainen, uteliaisuus, pohjoinen, lumi, revontulet ja parempi elämänlaatu. Pidän siitä, että Tukholma on hyvin pieni ja kaunis kaupunki, jota ympäröi luonto ja vesi. Suurimmat erot ovat ihmiset ja valo. Kaikkien sanomisista huolimatta, pidän talvesta ja pitkistä pimeistä öistä. Pidän sitä erittäin rauhallisena, minulle se on vuoden tuottavin aika.

Sebastian Scaglione, taiteilijanimi CEVO. Kuva: Danijela Froki

Mikä alun perin innosti sinua luomaan pistepiirroksia?

Halusin luoda hyperrealistisia kuvia, ja jotta voisin tehdä niitä, pienten pisteiden tekeminen oli minun tapani luoda, mitä näen. Ajattelin, että jos segmentti olisi ääretön pisteviiva, kuva olisi ääretön rivi segmenttejä.

Interrupted Universe IV - 15 tuntia ja 241 600 pistettä.

Työsi on tehty tuhansista pienen pienistä pisteistä. Voitko kuvailla työprosessiasi?

Aloitan päässäni olevalla idealla ja luonnostelen sen paperille. Kun minulla on viimeinen luonnos, alan tehdä pisteitä ulkopuolelta sisälle. Kun piirrän eläimiä tai tiettyjä esineitä, minun on katsottava kuvia, jotka toimivat viitteinä nähdäkseni kaikki yksityiskohdat. Maailmakaikkeus on melko satunnainen. Alan tehdä pistekerroksia, kunnes näen muotoja ja alan päättää, missä planeetat olevat tai mihin galaksit sijoitetaan.

Interrupted Universe V

Lasketko todellakin pisteet?

Kyllä, mutta en yksi kerrallaan! Piirrän erilaisia pieniä neliöitä, joiden koko on 1x1 cm, ja täytän ne pisteillä, jotka lasken yksi kerrallaan, mikä kestää minulta muutaman minuutin. Sen jälkeen jäljennän vain näiden neliöiden pinnan ja sijoitan ne alkuperäiselle. Sitten käytän matematiikkaa ja bam, minulla on todellinen likimääräinen pistemäärä.

Kuinka kauan piirustuksen valmistuminen kestää?

Tämä tietenkin riippuu piirustuksen koosta ja monimutkaisuudesta. Suurin osa piirustuksista, kuten Interrupted Universe VI (Mustekala) ja Interrupted Universe V (Kilpikonna), on alkuperäiskappaleina piirretty A3:lle. Valmistuminen kestää jopa 19 tuntia ja piirustukset koostuvat yli 280 000 pisteestä. Pienemmät, ”yksinkertaisemmat” piirustukset, kuten Interrupted Universe III (Silmä), A3-alkuperäiskappale, kesti noin 11 tuntia ja se koostuu 52 600 pisteestä. Tämän sanottuani, suurin osa piirustuksista alusta loppuun venyy useiden viikkojen ajalle päivittäisen elämän tapahtumien takia.

Kerro meille lisää tapettikokoelmastasi Interrupted Universe.

Tämä kokoelma koostuu surrealistisen hyperrealistisista dot-maalauksista, joissa on uusgoottisia ja kyberpunk-vaikutteita. Se on nimeltään Interrupted Universe (Keskeytyvä maailmankaikkeus), koska se osoittaa, kuinka geometria, kerrokset, peitteet ja elävät esineet voivat tuottaa häiriötä avaruudessa. Se on huuto järjestelmälle - kaikelle, joka on sen alaisena. Tarkoittaen, että voit tehdä mitä haluat ja sijoittaa sen minne haluat.

Millainen taide inspiroi sinua eniten?

Dali, Malevich, Kaws, Vivaldi, Vangelis, Hernan Cattaneo, Dulk ja Eduardo Kobra.

Mikä on henkilökohtainen mottosi tai sanat, joiden mukaan elät?

Ajattele toisin kuin kukaan muu, tee kuten kukaan ei tee.
Nauti nykyhetkestä, koska se on lahja, ja siksi sitä kutsutaan lahjaksi (engl. present).

Interrupted Universe IV
Interrupted Universe V
Interrupted Universe Fusion I