1960-luvun sisustustyyli - selvät suuntaviivat Isosta-Britanniasta

1960-luku on tunnettu loistostaan. Tämän vuosikymmenen aikana sodan jälkeen syntyneet ovat kasvaneet aikuisiksi ja heille pidättyneisyys on tuntematon käsite, etenkin sisustuksessa. Tässä saat lisätietoa 1960-luvun sisustustyylistä.

1960-luvun sisustustyyli - selvät suuntaviivat Isosta-Britanniasta

Psykedeelinen, idealistinen, euforinen, muuttuva, hipit. Nämä sanat kuvaavat varmasti parhaiten 1960-lukua. Tämän vuosikymmenen muoti ja sisustustyyli oli värikästa, eläväistä ja jopa liioitteluun taipuvaista. 1940-luvun vauvaboomin lapset ovat nyt aikuisia ja he ovat omaksuneet hyvin estottoman elämäntyylin.

1960-luku oli avaruuden ja kapinallisuuden aikaa. Myös tämän ajan sisustustyyli poikkeaa täysin 50-luvun tyylistä ja muista tyyleistä. 1960-luvun tyyli oli hillitöntä ja se oli sekoitus monia eri vaikutteita. Painopiste oli visuaalisessa ilmeessä eikä tyylissä ollut tarkkoja esteteettisyyden tai sisustuksen tyylin sääntöjä. Kuka piittaa säännöistä, tärkeintä on sisustuksen ilme.

Historiallinen näkökulma 1960-luvun sisustustyyliin

1960-luku oli erittäin tapahtumarikas vuosikymmen, jonka historialliset tapahtumat vaikuttivat useiden valtioiden ja niiden kansalaisten kulttuuriin ja perinteisiin. 1960-luvlulla sodan uhka oli tuntuva ja monet puhuivat rauhan puolesta. 60-luvulla eri kansalaisoikeusjärjestöt protestoivat, käytiin Vietnamin sotaa ja kaksi suurmiestä, John F. Kennedy ja Martin Luther King, murhattiin, Kuubassa oli ohjuskriisi ja ensimmäinen ihminen pääsi kuuhun. Tällä vuosikymmenellä kukoisti myös niin kutsuttu vapaa rakkaus. 1960-luku oli kukkaiskansan ja pop-musiikin aikakausi. Jos edellisinä vuosikymmeninä korostettiin isänmaallisuutta, sen aika oli nyt ohi ja Isosta-Britanniassa tapahtui paljon mielenkiintoisia asioita.

Aikaisempien vuosikymmenien aikana keskityttiin modernismiin, joka tavallaan hylkäsi historialliset vaikutteet. 1960-luku taas on ottanut vaikutteita menneisyydestä kapinalliseen henkeensä, jonka tuloksena syntyi yhdistelmä erilaisia ideoita ja malleja. Joidenkin mielestä se on monien tyylien tilkkutäkki, joka on saanut vaikutteita monista aikakausista, kuten edwardiaaniselta ja viktoriaaniselta ajalta.

Pop- ja op-taide menestyvät tänä aikana. Andy Warholin, David Hockneyn ja muiden taiteilijoiden pop-taide hallitsi sisustusta sekä seinämaalauksina että julisteina. Niiden designit saivat inspiraationsa massakulttuurista, kuten sarjakuvista ja ikonisista kuuluisuuksista, kuten Marilyn Monroe. Op-taide taas näkyi usein sisustuksessa huonekaluissa, tapeteissa jne.

1960-luvun sisustusideoita

Seuraavassa on muutamia ideoita, joilla saat palautettua1960-luvun muistoja kotiisi:

1. Ilmankierto - tee asunnostasi mahdollisimman avoin, jolloin ilma pääsee kiertämään ja asuntoon tulee luonnonvaloa. Liukuovet ja siirrettävät sermit ovat hyviä huoneen jakajia.

2. Huonekalut - koska tänä aikana huonekalut olivat yleensä valmistettu muovista, käytä muovisia tai läpinäkyviä puhallettavia huonekaluja. Huonekaluissa tulisi olla futuristinen ja avaruusmainen muotoilu.

3. Säkkituoli - luo tila, jossa voit rentoutua ja seurustella perheesi ja ystäviesi kanssa laittamalla lattialle patja, säkkituoleja ja paljon tyynyjä.

4. Tekstiilit - käytä kangasta, jossa on valtavia toistuvia kuvioita tai pop-taiteen graafisia kuvia.

5. Valaisimet - laavalamput, neonkuituiset optiset lamput, joissa vaihtuu värit tai marokkolaistyyliset lamput olivat suosittuja 60-luvulla.

6. Puu - puu ei ollut kovin suosittua 1960-luvulla, mutta mäntyä käytettiin seinäpaneelina ja myös kattopalkeissa.

7. Symbolit - sinun kannattaa luoda aivan oma tyylisi. Pensseleillä ja pimeässä hohtavalla maalilla voit luoda psykedeelisen seinämaalauksen.

8. Värit - eläväiset värit, kuten kirkkaanpunainen ja violetti sopivat hyvin 60-luvun sisustustunnelmaan. Myös mustaa ja valkoista voi käyttää.

9. Lisäelementit - laita esille armeijavaatteita, kruunajaislautasia ja kuninkaallisten muistoesineitä.

Mukavaa sisustamista!