Tee laskostettu lampunvarjostin lastenhuoneeseen

Persoonallinen lampunvarjostin on helppo tehdä. Et tarvitse muuta kuin palan kaunista tapettia ja vanhan esim. kirpputorilta ostetun lampunvarjostimen. Valitse seinällä olevaan tapettiin sopiva tapetti tai suosikkikuvio. Mahdollisuuksia on monia.

Taita lampunvarjostin tapetista

 

Vaikeusaste 

Keskitasoinen

Askarteluaika

45–60 min

Tarvitset:

  • Valaisin lampunvarjostimen kehyksellä
  • Sopivan kokoinen tapetti
  • Viivain
  • Taittoluu (esim. lusikan tai haarukan varsi käy yhtä hyvin)
  • Katkoteräveitsi tai askarteluveitsi
  • Leikkuualusta tai muu alusta, jonka päällä leikata
  • Reikäpihdit
  • Kaksipuolinen teippi
  • Liimapistooli tai muuta liimaa
  • Nauhaa tai lankaa koristeeksi tarvittaessa

Toimi näin:

Aloita mittaamalla lampunvarjostimen korkeus. Lisää mittaan makusi mukaan hieman ylimääräistä sekä ylä- että alapuolelle. Laitoin omaan mittaani ylimääräistä noin 1 cm sekä ylös että alas. Mittaa myös, mikä lampunvarjostimen ympärysmitta on. Lisää ylimääräistä mittaan, koska teemme laskostetun varjostimen ja tarvitsemme siihen enemmän tapettia. Jos teet kartiomaisen varjostimen, tarvitset hieman enemmän ylimääräistä tapettia verrattuna siihen, että tekisit sylinterimäisen varjostimen kuten minä täällä. Kokeile, onko tapettipala sopiva. 

Photowallin tapettivuo'at ovat 45 cm leveitä, ja jos lampun ympärysmitta on sitä suurempi, sinun on liitettävä palasia yhteen. Se on helppoa: Leikkaa edellisen kanssa yhtä suuri toinen kappale ja teippaa kappaleet yhteen kaksipuolisella teipillä.

Saadaksesi mahdollisimman tarkan taitoksen naarmuta suoria viivoja varovasti taittoluulla tai haarukan/lusikan takaosalla 2 cm:n välein. Varo, ettet tee reikiä tapettiin, mutta paina tarpeeksi voimakkaasti tehdäksesi merkin. Tämä helpottaa seuraavaksi tapahtuvaa suoraan taittamista. 

Taita sitten viivoja pitkin kuin harmonikan muotoon. Saadaksesi todella terävät taitokset vedä taitosta pitkin taittoluulla tai haarukan/lusikan takaosalla. Mitä tarkempi olet taittaessasi, sitä hienompi lopputulos on. 

Tee reikäpihdeillä reikiä kaikkiin sisäänpäin oleviin taitoksiin. Eli reikiä tulee joka toiseen taitokseen. Tee reikä hieman liian pieneksi varjostimen kehikkoon verrattuna; haluat vain kiinnittää varjostimen (tapetin) kehikkoon. Varmista, että kaikki reiät ovat samalla etäisyydellä reunasta, muuten lampunvarjostin on vinossa. Tee sama alareunassa ja varmista, että reiät ovat oikealla korkeudella.

Kiinnitä lampunvarjostin kehikkoon ja kiinnitä ylimääräinen tapetti liimalla tai liimapistoolilla liimaamalla. Halutessasi voit myös tehdä reikiä varjostimen ympärille ja pujottaa narun tai nauhan koristeeksi.

Tapetista valmistettu laskostettu lampunvarjostin Whimsical Pink

Voit tehdä erilaisia varjostimia siitä riippuen, millainen varjostimen kehikko sinulla on. Ja voit tietysti tehdä varjostimia myös ilman taitoksia. Kokeile ja sovita varjostimesi olosuhteisiisi. 

Tapetista Brokiga party 3 valmistettu laskostettu lampunvarjostin

Muista käyttää valonlähteitä, jotka eivät kuumene liian kuumiksi. LED-lamput ovat hyviä käyttää esimerkiksi siksi, koska ne eivät kuumene. 

Artikkelissa näkyvät tapetit: Brokiga party 3, Whimsical Pink ja Sonja Pink

Anna María Larsson on luoja, inspiroija ja DIY-ammattilainen. Uskoo ehdottomasti, että jokainen on luova ja voi luoda, se vaatii vain vähän harjoitusta. Näkyy säännöllisesti televisiossa ja pitää työpajoja ja luentoja. Jakaa luomuksiaan ja inspiraationlähteitään blogissa ja Instagram-tilillä @dnilva.

Nopea toimitus

Tilauksesi lähetetään 1–4 päivässä, ja toimitus on aina ilmainen. Mukana tapettiliima.

Täysi takuu

Haluamme asiakkaidemme olevan aina tyytyväisiä, joten tarjoamme 30 päivän palautusoikeuden ja rahat takaisin, ellet ole tyytyväinen.