Vuoden tapettitrendit 2022 – miellyttävät sävyt ja värikkäät elementit

Rauhallisuus ja luonnonläheisyys ovat avainsanoja, joita tuomme mielellämme kotiin tänä vuonna. Kuulostaako tutulta? Aivan oikein! Voidaan sanoa, että sisustus on kuin pyörä, eikä sitä keksitä joka vuosi uudelleen, vai mitä? Sen sijaan sisustustrendejä voidaan pitää kuluneen vuoden jatkokehityksenä, jossa otetaan suosikit mukaan, muokataan niitä hieman ja lisätään pari uutta yksityiskohtaa.

Blue Forest - Photowall

Trendit tulevat ja menevät, ilmestyvät uudelleen ja vaikuttavat meihin eri tavalla henkilöstä toiseen, ja jotkut trendit sammuvat yhtä nopeasti kuin syttyvät. Tämä ei ole mitään uutta, niin trendit vain toimivat. Keksimme pyörää harvoin uudelleen, mutta jatkamme kuitenkin sen kehittämistä aikaamme sopivaksi.

 

Tiedämme, että muoti ja vaatteet ovat olleet pitkään statusmerkkejä, tapa ilmaista omaa identiteettiä ja tehokas tapa tuntea yhteenkuuluvuutta muiden kanssa. Muotitrendit muuttuvat nopeasti, paljon nopeammin kuin sisustustrendit. Tämä tarkoittaa, että näemme sisustustrendien muuttuvan harvoin merkittävästi vuodesta toiseen, mutta trendit hiipivät lähes huomaamattomasti koteihimme ja sydämiimme. Ja ne voivat jäädä sinne – pitkäksi aikaa!

Watercolor Landscape IV Pink and Blue -  Nouveau Prints

Miellyttävä paletti

Meneillään oleva pandemia on johtanut siihen, että olemme viettäneet paljon enemmän aikaa kotona jo jonkin aikaa. Ehkä se on vaikuttanut siihen, että kodin sisustus on saanut paljon enemmän tilaa ja on tullut entistä selkeämmäksi mittapuuksi ja statusmerkiksi sekä osaksi sitä, miten ilmaisemme, keitä olemme ja mitkä ovat arvomme. 

 

Ehkä pandemia on vaikuttanut myös kasvavaan tarpeeseemme löytää harmonia luonnon kanssa. Kodeissamme on yhä enemmän luonnollisia värejä, muotoja ja elementtejä. Etsimme rauhaa ja harmoniaa, ja meidän sitä tiedostamatta meitä vetävät puoleensa värit, jotka saavat meidät tuntemaan olomme hyväksi, sekä värit ja materiaaliyhdistelmät, jotka ovat mielestämme kauniita ja rauhoittavia. Tämä käy usein yksiin luonnollisen väripaletin sävyjen kanssa. Kaiken tämän perusteella ei ole kovin vaikeaa ymmärtää, miksi vuoden 2022 väreiksi kutsutut värit koostuvat kaiken kaikkiaan miellyttävästä väripaletista, levollisesta ja luonnonläheisestä skaalasta, jossa kaikki värit ovat hyvin lähellä toisiaan eri sävyissä. Vuoden 2021 rakkaat suosikit seuraavat siis meitä uuteen vuoteen. Suosikeissa on kuitenkin upea sekoitus väriläiskiä ja -yhdistelmiä kokeiltavaksi. Violetti, vihreä ja 80-luvun pastellivärit ovat joitain omia suosikkejamme.

Autumn Dreams - 1 x

Löydä tyylisi

Kysymällä itseltämme tärkeitä kysymyksiä ja selvittämällä, miksi haluamme jotain, voimme tehdä parempia päätöksiä, jotka johtavat meitä oikeaan suuntaan. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää, mutta inspiraatiota ja arvokkaita vinkkejä löytyy runsaasti lähtökohdiksi niitä haluaville.

Me Photowallilla rakastamme sitä, että kotona voi olla persoonallisuutta ja tunnetta. Tämä lähtökohta on tärkein neuvomme tapettien hankintaan ja trendien seurantaan. Kysy itseltäsi, mistä itse pidät ja mitkä ovat omat tarpeesi juuri nyt. Etsitkö rauhallista paikkaa virkistäytymiseen? Energiaa pursuavaa huonetta vai turvallista ja huolehtivaista pesää, jossa lämmitellä? Tunnetko olosi hyväksi valoisassa ja pelkistetyssä tilassa vai viihdytkö paremmin kodikkaassa ympäristössä? Alla olevassa luettelossa on tämän vuoden tapettitrendisuosikkimme. Toivottavasti saat niistä inspiraatiota luodaksesi persoonallisen kodin itseäsi ja tarpeitasi varten.

Trendi 1 – Silent Shores

Above the Storm - Summer House x Marti Marais

 

Tämä trendi kattaa sekä minimalistisen että maanläheisen ja henkisen. Trendissä kohtaavat kaksi elämäntapaa, jotka yhdistyvät haluksi uuteen alkuun sekä elämään ilman stressiä ja huolia. Silent Shores luo tilaa ja energiaa informaatiotulvan poistamiseksi ja seurustelemiseen, läsnäoloon ja hiljaisuuteen suuntaamiseksi. Elämä on tässä ja nyt!

 

Värit ovat rauhallisia, hieman vaatimattomalla, mutta ah, niin kauniilla väriskaalalla. Luonnonvalkoisesta hauraiden harmaan kerrosten kautta beigen ja ruskean sävyihin. Inspiraatio tulee kylmistä marraskuun aalloista, jotka vierivät kohti pohjoismaisia hiekkarantoja. Myös savi ja sedimentti, kalkkikivi ja kirkkaat kotilot lisäävät väriä tähän trendiin.

Trendi 2 – Open window

Circles Mid Century II - Ana Rut Bre

Avaa ikkuna ja päästä tunteet sisään! Ihanat väriläiskät saavat kenen tahansa hyvälle tuulelle. Tämä trendi on täynnä energiaa ja tulevaisuuden henkeä. Täällä on kaikkea niille, jotka ovat kauan sitten juhlineet pandemian päättymistä ja siirtyneet elämässä eteenpäin. Miksi odottaa muuta maailmaa, kun voit kulkea omaa tietäsi? Meillä on vain yksi elämä, joten huolehditaan siitä, että saamme siitä kaiken irti ainutlaatuisten väriyhdistelmien avulla, jotka luovat taatusti iloisen tunnelman kotiimme. 

 

Open window -trendin ansiosta ilmassa on kevättä! Ole luova, löydä tyylisi ja sekoita rohkeita, mutta tyylikkäämpiä muotoja täydelliseksi yhdistelmäksi. Anna kotisi kukoistaa – hae inspiraatiota mummon pionikukkapenkistä. Pinkki, violetti, vihreä ja keltainen ovat kaikki tämän trendin avainvärejä, valitse niistä yksi tai yhdistä useita!

Trendi 3 – Woodland Moments

Slate Palms - WAG Collection

Ajattele mereltä puhaltavia voimakkaita tuulia. Sumunsininen horisontti. Utuiset sävyt. Ehkä tätä trendiä voidaan kutsua "älykkääksi trendiksi". Täällä keskustellaan politiikasta, ilmastojalanjäljestä ja päättyneistä sykleistä. Ajatellaan uudella tavalla. Kyseenalaistetaan vanhoja totuuksia. Mutta kukaan ei tiedä, miten se päättyy…

 

Sininen väri on Woodland Momentsin kulmakivi. Sininen symboloi turvallisuutta ja rauhallisuutta – jotain, joka meidän täytyy tuntea, jotta uskaltaisimme hylätä hitaasti syvään juurtuneet tapamme. Meren äärellä oleminen antaa voimaa ja energiaa. Sinisen eri sävyt symboloivat puhdasta vettä ja raikasta ilmaa, joiden todellisen arvon ymmärrämme nyt enemmän kuin koskaan. 

 

Sumun-, taivaan- ja syvänsininen yhdistettynä sammaleenvihreään ja mahdollisesti marjanpunaiseen korostusväriin. Yhdistä kankaisiin ja pehmeisiin muotoihin, uudista suosikkiomaisuuttasi ja lisää kauniita taidetta ja mielenkiintoisia kirjoja. Näin kotisi ei ole ainoastaan täydellinen, vaan myös lämmin, kodikas ja turvallinen.

Tutustu kaikkiin trendeihin täällä