1980-luvun sisustustrendit - moderni retro

1980-luvun sisustustyyli oli kompleksista ja hämmästyttävän modernia, ja siinä käytettiin metallitehosteita ja kulmauksia ja kaaria. Tämän vuosikymmenen sisustus on helppo yhdistää nykyajan sisustustyyliin. Annamme sinulle lisätietoa siitä, miten voit lisätä kotiisi 80-luvun sisustustyyliä.

1980-luvun sisustustrendit - moderni retro

1980-luvun tyyliä voidaan kuvailla kompleksiseksi. Siinä käytetään etupäässä metallitehosteita sekä näkyviä kulmia ja kaaria. 80-luvun tyylin voi helposti integroida tämän päivän tyyliin. 80-luvun sisustustyylin kirkkaat värit, flat design ja geometriset kuviot piristävät modernia sisustusta.

1980-luvun moderni ilme heijastuu käsitteessä "vähemmän on enemmän" ja sen minimalistisissa tiloissa, joissa korostuu puhdaslinjaiset huonekalut. Heijastuvia pintoja luotiin peileillä, kromilla ja lasilla. Näitä materiaaleja käytettiin luomaan huoneesta suuremman tuntuinen. Seinissä käytettiin paljon harmaata, johon oli helppo yhdistää muita värejä, kuten valkoista. Valkoinen oli myös suosittu väri sen ajan valaisimissa.

Historiallinen perspektiivi 1980-luvun sisustustyylin

Tämän vuosikymmenen aikana tapahtuu sosioekonominen muutos tekniikan kehityksen myötä. Talouden osalta se on aikaa, jolloin siirrytään suunnittelutaloudesta kohti laissez faire -kapitalismia. Monet uskovat, että tämä maailmantalouden muutos johtuu "Reagan Boomista", jonka aikana Yhdysvalloissa työpaikat lisääntyivät runsaasti ja talous kasvoi.

Monikansalliset yritykset siirsivät tuotantoyksiköitään moniin maihin, kuten Thaimaaseen, Meksikoon, Etelä-Koreaan, Kiinaan ja Japaniin, ja samalla ne toivat mukanaan talouskasvua ja lisäsivät työpaikkoja näissä maissa.

Tämä on myös Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton välisen kylmän sodan päättymisen vuosikymmen, joka lähes eskaloitui ydinaseiden käyttöön molemmissa maissa. Kommunismin romahdus Neuvostoliitossa tapahtui myös tämän vuosikymmenen aikana, ja Iso-Britannia ja Yhdysvallat aloittivat kansainvälisen kaupan trendin, jota käytettiin seuraavien vuosikymmenien ajan.

Kehittyneet maat jatkoivat kehitystään, mutta kehitysmaat kärsivät finanssikriiseistä ja kasvavista veloistaan kansainvälisille pankeille ja Maailmanpankille.

Aids-epidemia puhkesi tämän vuosikymmenen aikana ja ilmaston lämpenemisestä alkoi tulla ongelma.

1980-luvun sisustusideoita

80-luvulla suositut sisustusmallit tekevät paluuta, ja ne onkin helppo integroida nykyaikaiseen sisustukseen. Seuraavassa on 1980-luvun sisustusideoita, joita voit käyttää omassa sisustuksessasi:

1. Sintsi - tämä on painokuvioitu ja kiiltäväpintainen puuvillakangas, jota käytetään verhoina ja verhoilukankaana.

2. Pastellivärit - pehmeitä pastellivärejä käytettiin yleisesti 80-luvun sisustuksessa. Käyttämällä runsaasti valkoista voidaan korostaa pehmeitä pastellivärejä.

3. Maalaistyyli - tämä tyyli viittaa esteettiseen maaseudun maalaistalomaiseen sisustustyyliin, joka on saanut suosiota yksinkertaisuutensa ansiosta. Pastelli- ja kirkkaat värit sekoittuvat hyvin maalaistyylissä. Tässä tyylissä käytettyjä materiaaleja ovat kivet, puu ja muut luonnon materiaalit.

4. Espanjanvihreä - tämä on sinivihreä väri, joka muodosuu tiettyjen metallien pinnalle, jos ne ovat kauan ulkoilmassa. Metallit, kuten pronssi, kupari ja messinki, muuttuvat espanjanvihreäksi kosteuden ja ilman vaikutuksesta.

5. Memphis-inspiroitu tyyli - tämä tyylin teki suosituksi Memphis Milano, ja siinä yhdistyy kirkkaat värit ja rohkeat geometriset kuviot.

6. Avoimet keittiöt - avoimen keittiön tarkoituksena on ehkäistä keittiötä käyttävän henkilön eristys kodin muissa tiloissa, kuten olo- tai ruokailuhuoneessa, olevista.

7. American Gigolo -tyyli - toisin kuin maalaistyyli, tämä tyyli on moderni, ja siinä on puhdaslinjaiset huonekalut ja virtaviivaiset koristeet.

8. Shabby chic -tyyli - valkoinen ja antiikkinen ilme yhdistettynä tilkkutäkeillä peitettyihin sohviin.

9. Japanilainen zen - Zen tunnetaan yksinkertaisuudestaan ja henkisestä ilmeestään, jossa käytetään elementteinä mm. kiviä, jotka on järjestelty siististi tietyille alueille.

Mukavaa sisustamista!