1950-luvun sisustus ja design - rauhanaika

1950-luku on ajanjakso, joka oli tulvillaan inspiraatiota. Talous kasvoi Yhdysvalloissa ja Euroopassa tämän vuosikymmenen aikana ja talojen rakentaminen lisääntyi ja loi maatilatyylisen kodin. Nykyaikaiset materiaalit ovat myös tulossa muodikkaiksi. Tässä saat lisätietoa 1950-luvun sisustustyylistä.

1950-luku on ajanjakso, joka oli tulvillaan inspiraatiota. Talous kasvoi Yhdysvalloissa ja Euroopassa tämän vuosikymmenen aikana ja talojen rakentaminen lisääntyi ja loi maatilatyylisen kodin. Nykyaikaiset materiaalit ovat myös tulossa muodikkaiksi. Tässä saat  lisätietoa 1950-luvun sisustustyylistä.
1950-luvun sisustus ja design - rauhanaika

1950-luvun kodin sisustustyyli - rauhanaika

1950-luvulla sekä Euroopan että Yhdysvaltojen talous alkaa kasvaa. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että monilla on varaa tehdä investointeja ja talojen ja muun infrastruktuurin rakentaminen alkaa kasvaa. Myös arkkitehtoninen tyyli muuttui yhä teollistuneemmaksi ja käytti nykyaikaisia materiaalija.

Useat talot olivat avoimia, jotta ilma pääsi sisään. Sermiä käytettiin seinien sijasta ja lasiset liukuovet ja katosta lattiaan ulottuvat ikkunat tekivät kodista tilavamman tuntuisen ja päästivät luonnonvalon sisään huoneeseen.

Sisätilat olivat yleensä valoisia, ja seinät olivat neutraaleja väriltään tai niissä oli vaalea puupaneli. Istuimet, huonekalut ja lattia saattoivat olla kirkasvärisiä. Mattoja käytettiin edelleenkin, mutta monet haluavat myös vinyyli-, korkki- tai betonilattiat niiden helpon puhdistamisen vuoksi. Geometrisia muotoja löytyy valaisimista, huonekaluista ja koriste-esineistä. On selvää, että minimalismi oli suosittua tänä aikana.

Tämän aikakauden suunnittelijat tuottivat huonekaluja suuressa mittakaavassa. Raaka-aineina käytettiin muovia, lasia ja pleksilasia.

Keittiöt olivat hämmästyttäviä ja ne olivat kodin sydän. Turkoosilla saatiin keittiöön lämmin tunnelma. Tähän aikaan keittiötä käytettiin paljon, ja perhe myös söi siellä ellei käytettävissä ollut ruokailuhuonetta.

1950-luvun sisustusideoita

Tämän vuosikymmenen yleisilme on positiivinen ydinsodan ja kylmän sodan uhkista huolimatta. Huoneen sisustus ja huonekalujen muotoilu oli innovatiivista, mutta ajan myötä tämän tyylin suosio taantui. Nykyisin 1950-luvun sisustustyyli on kuitenkin palaamassa takaisin.

1. Värit - tähän aikaan kolme pääväriä olivat pastellit, modernit ja skandinaaviset värit

2. Tekstiilit - tekstiileissä oli voimakkaita kuvioita. Tähdet, raidat, ruudut ja pallot olivat suosittuja. Samoin hedelmä-, kukka- ja abstrakteja kuvioita esiintyi usein.

3. Huonekalut - yleisimmät huonekalut olivat perinteisiä verhoiltuja huonekaluja sekä skandinaaviset vaaleasta puusta valmistetut ja puhdaslinjaiset kalusteet. Vinyylituoleja käytettiin paljon, ja suosituimpia olivat Formican tyylikkäät ja kestävät tuolit.

4. Lattiat - linoleumia käytettiin yleisesti lattiapinnoitteina monissa kotitalouksissa. Ne olivat kirkkaita ja värikkäitä, jotta ne olisivat piristävämpiä ja dynaamisempia.

5. Lisäelementit - yleisesti käytettyjä materiaaleja olivat muovi, puu ja metalli, ja yleisin teema oli atomi. Värikkäät melamiini- ja melmac-astiat sekä Tupperware-säilytysastiat olivat suosittuja 50-luvulla. Lamput kuuluivat myös oleellisena osana sisustukseen.

6. 1950-luvun muotoilu keskittyy usein puhtaisiin muotoihin, joiden inspiraationa toimi skandinaavinen design. 1950-luvun sisustuksessa tilan käyttö oli tärkeää kuten myös atomin inspiroimat muodot.

7. Suosittua oli myös western-designin käyttö, kuten cowboy-tyyli.

8. Perheet keskittyivät mukavuuteen ja vapaa-aikaan, ja monet muuttivat kaupungin keskustasta lähiöihin, joissa kodit sisustettiin hauskemmalla ja eloisammalla tyylillä.