Mittatilaustyönä tehdyt tapetit ja taulut. Ilmainen toimitus, lähetetään 1-2- päivän kuluessa.

  Tapetin ja maalin hyvät ja huonot puolet. Kumpi sopii sinulle?

  Tapetti​ vai maali? Kumman valitset? Lue lisää tapetin ja maalin eroista sekä niiden hyvistä ja huonoista puolista sisätilojen sisustamisessa. 
  Tapetti​ vai maali? Kumman valitset? Lue lisää tapetin ja maalin eroista sekä niiden hyvistä ja huonoista puolista sisätilojen sisustamisessa.
  Tapetin ja maalin hyvät ja huonot puolet. Kumpi sopii sinulle?

  Tapetin ja maalin hyvät ja huonot puolet sisätilojen sisustuksessa

  Sisustamalla jokainen saa mahdollisuuden muuttaa kotinsa juuri sellaiseksi kuin itse haluaa. Yksi haastavimmista asioista kodin sisustamisessa on valita käyttääkö maalia vai tapettia. Tarjolla on lukematon määrä erilaisia syitä valita tapetti tai maali. Olemme koonneet tähän avuksi muutamia seikkoja, jotka on hyvä tietää päätöstä tehdessä.

  Kaikki, mitä tarvitset tietää tapeteista

  Tapetin käytöstä tuli suosittua Euroopan renessanssiaikana ja etenkin aateliset käyttivät tapetteja. Renessanssiaikaan aateliset käyttivät seinävaatteita koristamaan seiniään ja eristämään niitä kylmyydeltä. Vähempivaraisella eliittiväestöllä ei kuitenkaan ollut varaa seinävaatteisiin, ja he käyttivät niiden sijaan paperitapetteja. Nämä tapetit olivat kuvioinniltaan samanlaisia kuin seinävaatteet ja ne piristivät huoneita. Vähitellen nämä tapetit kehittyivät materiaaleiltaan, laadultaan ja malleiltaan.

  Tapettia käytetään peittämään ja koristamaan kodin, toimiston ja muiden tilojen sisäseiniä. Tapettirullia voi hankkia kaupoista kodinsisustukseen ja ne kiinnitetään tapettiliimalla seinään. Tapetit ovat suosittuja, koska niillä voi peittää seinän epätäydellisyydet. Lisäksi tapetit herättävät huomiota monenlaisilla kuvioinneillaan.

  Tapeteissa on monenlaisia malleja. Se voi olla pelkkää verhoilutapettia, jolloin sitä käytetään parantamaan seinän ulkonäköä peittämällä seinän epätasaisuuksia ja pieniä vikoja. On myös tapetteja, joissa on sarja samaa kuviota tai yksi suuri kuva, joka voi ulottua useammalle tapettiarkille. Viimeksi mainittu on nykyisin yleisemmin käytetty.

  Tapettia voi käyttää huoneessa myös monella muulla tavalla, esimerkiksi joihinkin huoneisiin sopii erinomaisesti pelkkä tapettiboordi kun taas toisiin koko seinän tapetointi on paras ratkaisu. Tapetin voi laittaa myös vain puoleen osaan seinistä tapettiboordilla tuolin selkänojan korkeudelle. Monet käyttävät tapettia, koska se on helppo puhdistaa etenkin huoneissa, joissa seinät likaantuvat helposti. Myös tapetin kuviointi kätkee likaa, tahroja ja pikkuvikoja.

  Maalin hyvät ja huonot puolet

  Kodin sisäseinien maalaamiseen on monia hyviä syitä. Maali voi suojata monilta asioilta: kemiallisilta aineilta, UV-valolta, kulumilta ja ympäristön vaikutuksilta, kuten kosteudelta ja kuumuudelta. Lisäksi maali lisää kiinteistön arvoa, jos aiot myydä sen. Maali vähentää myös likaa ja pölyä ja suojaa kodin sisäpuolta. Maali on myös edullisempi vaihtoehto kuin tapettien käyttäminen ja maalien värivaihtoehdoilla saat juuri haluamasi värin kotisi sisustukseen.

  Mutta kuten minkä tahansa sisustusmateriaalin käytössä, myös seinien maalaamisessa on omat haittapuolensa. Seinien maali vaatii enemmän huolenpitoa kuin tapetit, koska maali saattaa halkeilla ja rapistutua ajan myötä. Lisäksi maalaaminen voi olla sotkuista puuhaa, ja etenkin lattioihin voi tulla maalitahroja.

  Yhteenveto

  Seinäsisustus on aina jännittävää. Käytitpä sitten tapettia tai maalia sisäseiniisi, molemmilla saat kotiisi persoonallisuutta ja tunnelmaa. Malleissa heijastuu aina oma persoonallisuutesi. Muistathan, että kodinsisustus on sekä tiedettä että taidetta, ja sisustamisessa voit käyttää omaa luovuuttasi ja antaa sen näkyä kotisi sisustuksessa.

  Saatat pitää seuraavista tarinoista


  Nopea toimitus

  Tilauksesi lähetetään 1–2 päivässä, ja toimitus on aina ilmainen. Mukana tapettiliima.

  Täysi takuu

  Haluamme asiakkaidemme olevan aina tyytyväisiä, joten tarjoamme 30 päivän palautusoikeuden ja rahat takaisin, ellet ole tyytyväinen.