3 yksinkertaista ja luovaa tapaa piristää lastenhuonetta tapetilla

Tässä on 3 mukavaa ja yksinkertaista DIY-tapaa, joiden avulla voit piristää lastenhuonetta helposti mahdollisimman vähällä vaivalla. Anna María näyttää kolme yksinkertaista tapaa muuttaa lastenhuonetta ilman tapetointia. Meidän askel askeleelta neuvovan oppaan avullamme opit luomaan tapetista seinälle ripustettavan koristeen, kuukausitaulun ja sen, miten helppoa nukkekodin tapetointi on.

Tyylikäs seinälle ripustettava koriste lastenhuoneeseen

Vaikeusaste:
Helppo

Aika:
noin 1 tunti

Mobiileja ja seinälle ripustettavia koristeita voidaan tehdä monella eri tavalla. Tapetin kanssa työskentely on sekä helppoa että siistiä. Alla olevassa videossa näytän, miten voit kääntää tapettipalan hienoksi seinälle ripustettavaksi mobiiliksi, joka sopii hyvin lasten huoneeseen. Photowallilla on useita erilaisia tapetteja, jotka sopivat täydellisesti tähän tarkoitukseen. Muista valita tapetti, josta voit leikata koko kuvion. Lastenhuoneeseen on todella monia hienoja, eläimiä sisältäviä tapettivaihtoehtoja, jotka sopivat täydellisesti DIY-ihmisille. Esimerkkejä toimivista kuvioista ovat Mini Empiren Galapagos Blue ja Galapagos Green, Petra Arnessonin Fish Pattern, Petit Griffinin Zoo, Retro Zoo ja Sea Monsters sekä Peppercookiesin Birds.

Mitä tarvitset:

● Tapetti, jossa on kuvia/kuvioita, jotka voidaan leikata pois, minä olen käyttänyt Galapagos Blue -tapettia.
● Pyöröpuu
● Narua
● Siimaa
● Puupalloja
● Sakset
● Liimapuikko
● Reikäpihdit

DIY - Wall Hanging for Kids

Luova kuukausitaulu koko vuodeksi

Vaikeusaste:
Helppo

Aika:
noin 15 min

Kun olin pieni ja olin päiväkodissa, meillä oli kuukausitaulu, joka roikkui suuressa leikkihuoneessa. Taulu oli hieno kuva, jossa oli kuva kuluvasta kuukaudesta, ja kuukauden nimi oli kirjoitettu kuvaan. Kuukauden vaihtuessa kaikki lapset kerääntyivät aina piiriin ja pienen seremonian (jossa lasten silmät olivat kiinni) aikana opettajat "taikoivat" uuden kuukauden esiin. Muistan, että minuun vaikutti aina suuresti se taikuus, että taulu voi tuntea ja vaihtaa ja muuttaa muotoaan kuukauden mukaan. Nyt aikuisena tiedän, että kuvassa oli 12 kuvaa ja opettajat vain selasivat oikean kuukauden esille. Mutta siinä on vieläkin jotain taianomaista. Sopii hyvin lasten huoneeseen.

Koska Photowallilla on niin paljon tapetteja, jotka voidaan yhdistää eri kuukausiin, ajattelin, että minun on tietenkin vietävä kuukausitaulun perinnettä eteenpäin. Täällä voit itse valita juuri sen kuvion, minkä haluat. Tarvitset niitä 12 kpl, yhden joka kuukaudelle. Yksi vinkki on käyttää hakutoimintoa, jossa voit syöttää vuodenajan, värit tai haluamasi kuviotyypin. Sitten sinun tarvitsee vain valita 12 kuvaa. Tässä on hieman tietoa mustavalkoisista Muumi-aiheista.

Mitä tarvitset:

● 12 aihetta
● Kuvakehykset vähintään (30 x 40 cm)
● Kuukausien nimet tulostettuina (lataa mallimme täältä)
● Liimapuikko
● Sakset
● Viivain, skalpelli tai sakset kuvion leikkaamiseen.

Aloita leikkaamalla kuvio. Saat suorat reunat skalpellilla ja viivaimella.

Kun olet leikannut kaikki kuviot, lataa kuukausien nimien mallimme, tulosta ja leikkaa se joka kuukausi. Tietenkin voit myös tehdä omia kuukausien nimiä ja tulostaa ne, tai jos olet taitava käsistäsi, voit piirtää ne suoraan tapettiin. Anna luovuutesi virrata!

Liimaa kuukausien nimet 12 kuvioosi. Anna niiden kuivua ja kehystä sitten kuvakehyksiin. Laita kuukaudet järjestykseen niin, että seuraava kuukausi on helppo "taikoa" esiin ensi kuussa, kun on sen aika. Jos tapetissa on hieman valkoista ja sinulla on tumma kuvio (kuten tämä), se voi loistaa läpi, joten joko voit laittaa paksun valkoisen paperin suojaksi niiden väliin tai laittaa vain takapuolet toisiaan vasten.Sitten kuukausitaulu on valmis ja se täytyy vain ripustaa lastenhuoneen seinälle.

Luo kaunis, ainutlaatuinen ja yksilöllinen tapetoitu nukkekoti

Vaikeusaste:
Melko helppo
Aika:
noin 30 min

Mitä sanoisit, jos sanoisin sinulle, että aamun aikana voi tapetoida 10 huonetta? Ehkä nauraisit minulle, mutta se on totta! Siis nukkekodin 10 huonetta! Pienessä miniatyyrimaailmassa on todella jotakin ihanaa. Ja tietysti miniatyyrimaailman seinille on saatava hienoja tapetteja. Jotain, mitä jokaisessa lastenhuoneessa pitäisi olla! Täydellinen projekti tapettinäytteille ja ylijäämäpaloille, joita voi jäädä yli projektien jälkeen. Tiedäthän, että voit tilata näytteitä kaikista Photowallin tapeteista? Saat kotiin näytteen, joka on A4-kokoinen sen näkemiseksi, miltä kuvio näyttää ja miltä laatu tuntuu. Sen lisäksi se sopii täydellisesti myös nukkekodin tapetointiin!

Mitä tarvitset:● Tapettia kaikkiin huoneisiin.
● Nukkekoti, huonetaulu tai vastaava (vanha kenkälaatikko toimii myös hyvin!)
● Tapettiliisteriä (jos ostat mittojen mukaan tehtyä tapettia, sen mukana tulee myös liisteriä)
● Sivellin
● Sakset
● Mahdollisesti joitakin tyhjiä A4-papereita mallin tekemiseksi

Aloita tekemällä malli tapetoitavista seinistä, niin voit testata, että kappaleet ovat riittävän suuria ennen kuin leikkaat oikean tapetin.

Piirrä mallit tapetille ja leikkaa kaikki osat. Sivele pensselillä kerros tapettiliisteriä suoraan nukkekodin seinälle varmistaen, että sivelet tasaisen kerroksen koko seinälle. Kiinnitä tapetti seinään ja sivele sormella niin, että kaikki mahdolliset ilmakuplat häviävät ja tapetti on tasainen. 

Tapetoi nukkekodin kaikki huoneet. Sitten sinne tarvitsee vain muuttaa!

Toivottavasti sait hieman inspiraatiota ja ideoita asioista, joita voit tehdä lastenhuoneessa!

 

Anna María Larsson on luoja, inspiroija ja DIY-ammattilainen. Uskoo ehdottomasti, että jokainen on luova ja voi luoda, se vaatii vain vähän harjoitusta. Näkyy säännöllisesti televisiossa ja pitää työpajoja ja luentoja. Jakaa luomuksiaan ja inspiraationlähteitään blogissa ja Instagram-tilillä @dnilva