Ota varaslähtö jouluun 3 kauniilla ja yksinkertaisella jouluaskareella

Heti kun kalenterin sivu vaihtuu marraskuuhun, mielestäni on hyvä aloittaa jouluaskartelu! Sillä jos aloitat jo nyt, vähennät stressiä ja sinulle jää enemmän aikaa hauskanpitoon - askarteluun kaikessa rauhassa. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta onnistuaksesi näissä, ja jokainen askare valmistuu 15 minuutissa. Teroita siis sakset, ota esiin viivoitin ja luomishalusi, täältä tulee hieman jouluinspiraatiota!

Mielestäni jouluna kaikki tyylit, värit ja muodot ovat sallittuja. Toki on olemassa klassisia väriyhdistelmiä, kuten punainen ja vihreä, mutta mielestäni kannattaa uskaltaa sekoittaa joukkoon muitakin värejä. Esimerkiksi tänä vuonna haluaisin jouluun hieman vaaleanpunaisen/violetin sävyä. Mutta tietenkin mukana on joitakin klassisia piirteitä, jotka saavat sen tuntumaan joululta. Yhdistän punaista, vihreää, kultaa ja luonnonmateriaaleja vuoden suosikkeihin. Mielestäni siitä tulee ihana joulu.

Taita tyylikäs paperikuusi nopeasti ja helposti

Vaikeusaste
Helppo

Askarteluaika
10–15 min

Mitä tarvitset:
● Tapettia tai hieman paksumpaa paperia
● Grillitikku
● Sakset/leikkausveitsi
● Rei'ityspihdit tai neula

Marble Red Damasco Gold - tapetista valmistettuja joulukuusia

Pienellä määrällä tapettia ja grillitikulla voit luoda hienoja kuusia, joita voit asettaa jouluruokiin tai käyttää pöytäkoristeena. Nämä kuuset on tehty Marble Red Damasco Gold -tapetista. Voit tehdä ne leikkaamalla pitkänomaisia kolmioita, jotka taitat haitaritaitolla. Tee reikiä pihdeillä tai neulalla ja pujota joulukuusi grillitikkuun.

Askartele kaunis koristenauha

Vaikeusaste
Helppo

Askarteluaika
15+ min (riippuen halutun koristenauhan pituudesta)

Mitä tarvitset:
● Tapettia, paksua paperia, käärepaperia, kirjan sivuja (vain mielikuvituksesi asettaa rajat)
● Erilaisia kuviolävistäjiä tai leikkaa vapaasti saksilla
● Ompelukone

Koristenauhan valmistuksessa on käytetty tapetteja Sonja Pink, Watercolor Evening Plum, Watercolor Pink Calcite, The Dream - Marsla Blush

Eri muotojen avulla voit tehdä vaikuttavia koristenauhoja. Voit leikata ympyröitä, neliöitä ja puolikuita vapaasti kädellä. Jos käytettävissäsi on lävistäjiä, askartelu käy nopeammin. Kun sinulla on useita erilaisia muotoja, voit ommella nopeasti pitkän nauhan ompelukoneella! Ompelukoneella voi aivan hyvin ommella tapettia.

Tällainen koristenauha sopii hienosti joulupöydän koristeeksi, tai sen voi ripustaa joulukuusen päälle tai laittaa roikkumaan ristiin rastiin huoneeseen juhlavamman tunnelman luomiseksi. Tässä olen käyttänyt tapetin jäänteitä, mutta voit aivan yhtä hyvin käyttää tavallista paperia, käärepaperia tai vaikkapa joitakin vanhan kirjan sivuja.

Yllätä trendikkäällä joulutähdellä

Vaikeusaste
Helppo

Askarteluaika
15 min

Mitä tarvitset:
● Tapettia tai paksumpaa paperia
● Sakset tai leikkausveitsi
● Narua
● Kaksipuolista teippiä tai nopeasti kuivuvaa liimaa, esim. liimapistooli

Joulutähti on valmistettu tapeteista Watercolor Evening Plum ja Watercolor Pink Calcite,

Erikokoisten tähtien taittaminen nimenomaan tapetista on erittäin palkitsevaa. Tähdestä tulee hieman lujempi, koska tapetti on paksumpaa kuin tavallinen paperi. Voit tehdä kaikenkokoisia kuvioita aina pienistä tähdistä, jotka voit ripustaa joulukuuseen tai laittaa joulupöydän koristeeksi, suuriin tähtiin, jotka voit laittaa roikkumaan ikkunaan. Tarvitset 5 x 45 cm kokoisen palan tapettia, jos haluat tehdä tällaisia pieniä tähtiä, kuten minä olen tehnyt. Taita haitaritaitolla ja leikkaa muoto yhden pitkän sivun ulkoreunaa pitkin. Pujota naru ja solmi yhteen. Kiinnitä tähti kaksipuolisella teipillä, ja tee reikä yläosaan ja pujota naruun, jos haluat ripustaa ne. Jos haluat kaksipuolisen tähden, liitä yhteen kaksi yhtä suurta tapettipalaa takaosat vastakkain ennen kuin aloitat taittamisen.

Anna jouluaskartelun alkaa!

Quick and Easy Paper Christmas Decorations

Anna María Larsson on luoja, inspiroija ja DIY-ammattilainen. Uskoo ehdottomasti, että jokainen on luova ja voi luoda, se vaatii vain vähän harjoitusta. Näkyy säännöllisesti televisiossa ja pitää työpajoja ja luentoja. Jakaa luomuksiaan ja inspiraationlähteitään blogissa ja Instagram-tilillä @dnilva