Tyyliä kotitoimistoon kahdella yksinkertaisella DIY-tuotteella

Monet meistä työskentelevät nyt kotona. Riippumatta siitä, onko sinulla oma työhuone tai oletko vain sisustanut pienen kulman kodistasi, kotitoimistosi ansaitsee tyylikkyyttä! Näiden kahden yksinkertaisen askartelun avulla kotitoimistosi tuntuu takuulla viihtyisämmältä.

DIY-vinkkejä kotitoimistoon

Tiesitkö, että tapetit toimivat todella hyvin työpöydän alustoina? Kyllä vain! Se on nopea ja tehokas DIY-tuote. Jos haluat viedä sen seuraavalle tasolle, voit saada sekä seinän että työpöydän alustan sopimaan toisiinsa valitsemalla niihin saman kuvion. 

Yksinkertainen työpöydän alusta tapetista

Yksinkertainen työpöydän alusta tapetista

Vaikeusaste 

Helppo

Askarteluaika

Alle 20 min

Yksinkertainen työpöydän alusta tapetista

Tarvitset:

  • Palan tapettia. Käytin omaani 75 x 45 cm:n kokoista palaa.
  • Sakset
  • Kynä
  • Viivain
  • Kaksipuolinen teippi

Toimi näin:

Aloita mittaamalla, kuinka paljon tapettia tarvitset. Vinkkejä! Jokainen tapettivuota on 45 cm leveä, joten jos valitset tapetin, jonka aiheessa ei ole mitään ylösalaisin, voit mukauttaa työpöydän alustasi niin leveäksi (eli pitkäksi) kuin haluat. Minä käytän Affinity Green -tapettia

Piirrä haluamasi muoto. Jos haluat tehdä sen helposti ilman leikkaamista, tee siitä tapetista suorakaiteen muotoinen. Pyöristin reunoja hieman piirtämällä ensin kaaren ja leikkaamalla sitten. Voit tehdä työpöydällesi parhaiten sopivan muodon. 

Käytin tapetin kiinnittämiseen kaksipuolista teippiä, silloin voin vaihtaa tapetin helposti kyllästyessäni siihen. (Mutta jos haluat pysyvämmän tuloksen, voit luonnollisesti kiinnittää myös tapettiliimalla.) Aloitin teippaamalla tapetin pöydän alle ja vetämällä sen sitten reunan yli. Niin saa siistin kiinnityksen ja välttää sen, että joku kulma löystyy ajan myötä. Jatka teippaamista ja kiinnitä lopputapetti kaksipuolisella teipillä. Muista pyyhkiä kaikki ilmakuplat kuten tapetoidessasi saadaksesi mahdollisimman tasaisen lopputuloksen. 

Yksinkertainen työpöydän alusta tapetista

1-2-3 ja sinulla on uusi uusi työpöydän alusta, joka toimii myös hiirimattona!

Ruokokorit työpöydälle

Pienten esineiden säilyttämiseen tarkoitettuja pieniä koreja ei voi koskaan olla liikaa. Korit auttavat myös pitämään pöydän järjestyksessä, jolloin ympärillä ei ole roskaavia irtomateriaaleja. Tapetti on täydellinen materiaali korien tekemiseen, osittain siksi, että voit valita monista erilaisista kuvioista, mutta myös siksi, että tapetti on hieman paksumpaa kuin paperi ja tarjoaa enemmän vakautta. 

Ruokokorit työpöydälle

Vaikeusaste 

Keskitasoinen

Askarteluaika

30 min

Ruokokorit työpöydälle

Tarvitset:

  • Tapettia
  • Viivain
  • Skalpelli tai leikkuri
  • Paperiliittimiä tai pyykkipoikia (pitämään tapettia kiinni, kun työskentelet)
  • Kaksipuolinen teippi tai liimapistooli tarvittaessa

Ruokokorit työpöydälle

Toimi näin:

Leikkaa tapetista 10 kpl 3 x 45 cm:n kokoista liuskaa. (Tapettivuota on 45 cm leveä, joten leikkaa tapetin lyhyttä sivua pitkin.) Mutta voit luonnollisesti tehdä niin ison tai pienen korin kuin haluat. Säädä liuskojen mitat mieltymyksesi mukaan. 

Aseta 3 x 3 liuskaa ristiin yläpuoli alaspäin ja puno ne yhteen. Aseta liuskat toistensa yli joka toisen liuskan kohdalla ja toistensa alle joka toisen liuskan kohdalla kuten yllä olevassa kuvassa.

DIY ruokokorit työpöydälle

Taita liuskat ylös niin, että muodostuu pohja. Ota uusi liuska ja puno se korisi reunan ympäri asettamalla se eteen joka toisen korin pohjalta tulevan liuskan kohdalla ja taakse joka toisen korin pohjalta tulevan liuskan kohdalla. Tee jokaiseen kulmaan pienet taitokset saadaksesi koriin terävämmän reunan. Pitääksesi kaiken paikallaan voit joko kiinnittää pienellä määrällä liimaa tai käyttää paperiliittimiä tai pyykkipoikia. Muista piilottaa tapetin liitokset kiinnittämällä ne jonkun liuskan takaosaan. Jatka punomista uusilla liuskoilla niin monta kierrosta kuin haluat korin korkeuden olevan.

Ruokokorit työpöydälle

Kun olet tehnyt koristasi niin korkean kuin haluat, taita liuskat reunan yli ja puno ne sisälle, jos et käytä liimaa tai teippiä. Jos käytät liimaa tai teippiä, kiinnitä liuskat korin sisäpuolelle liimalla tai kaksipuolisella teipillä.

DIY ruokokorit työpöydälle

Tee useita koreja, joissa on erilevyisiä liuskoja, luodaksesi hienon vaikutelman. Käyttämäni tapetit ovat Watercolour Pastel Pink ja Watercolour Grey. Laita sitten koriin lyijykyniä, pensseleitä, saksia tai erilaisia pieniä esineitä ja laita kori työpöydällesi. 

DIY-vinkkejä kotitoimistoon

---

Anna María Larsson on luoja, inspiroija ja DIY-ammattilainen. Uskoo ehdottomasti, että jokainen on luova ja voi luoda, se vaatii vain vähän harjoitusta. Näkyy säännöllisesti televisiossa ja pitää työpajoja ja luentoja. Jakaa luomuksiaan ja inspiraationlähteitään blogissa ja Instagram-tilillä @dnilva.