Ideakirjan tai tunnetaulun luominen ennen kotisi kunnostamista

Tunnetaulut tai ideakirjat ovat eräänlaisia kokoelmia kuvista, teksteistä ja tuotenäytteistä, joita tarvitaan lopullisen suunnitelman tai idean tekemiseen. Tunnetauluilla ja ideakirjoilla voi hahmotella yleisidean siitä, mitä aiotaan tehdä. Tässä artikkelissa annamme muutamia vinkkejä tunnetaulun tai ideakirjan luomiseen ja käyttämiseen ennen kodin kunnostusta.

Tunnetaulut tai ideakirjat ovat eräänlaisia kokoelmia kuvista, teksteistä ja tuotenäytteistä, joita tarvitaan lopullisen suunnitelman tai idean tekemiseen. Tunnetauluilla ja ideakirjoilla voi hahmotella yleisidean siitä, mitä aiotaan tehdä. Tässä artikkelissa annamme muutamia vinkkejä tunnetaulun tai ideakirjan luomiseen ja käyttämiseen ennen kodin kunnostusta.
Ideakirjan tai tunnetaulun luominen ennen kotisi kunnostamista

Ideakirjan tai tunnetaulun luominen ennen kodin uudistamista

Olet suunnitellut kotisi kunnostamista jo ehkä monta viikkoa tai kuukautta. Ajatellessasi tätä projektia mieleesi tulee monenlaisia ideoita. On otettava huomioon niin monta seikkaa, kuten maalin väri, seinien koristeet, huonekalut ja laitteet, valaistus...eli melkein kaikki! Nämä asiat ovat mielessäsi koko ajan ja tulee vaihe, jolloin et tiedä mistä aloittaa. Tässä tilanteessa pystyt tunnetaulun tai ideakirjan avulla visuaalisoimaan haluamasi tyylin tai sisustustuotteet.

Tässä muutamia vinkkejä tunnetaulun tekemiseen, jonka avulla saat kotisi sisustuksesta juuri haluamasi:

Miksi kannattaa tehdä tunnetaulu?

Suunnitteluvaiheessa sinun pitää yrittää visualisoida asiat, joita haluat tehdä. Näet kirkkailla väreillä maalatut seinät, viherkasveja, materiaaleja, koriste-esineitä. Miten voit toteuttaa kaiken tämän? Tunnetaulu auttaa sinua näkemään ja miettimään ideoitasi ja valitsemaan niistä tyyliltään parhaimmat elementit ja esineet, jotka sopivat yhteen ja tekevät kaikesta konkreettisemman.

Mistä aloittaa?

Aluksi tarvitset inspiraatiota. Mistä löydät inspiraation? Nykyisin on helppo löytää inspiraation lähteitä. Niitä löytyy netistä, tosielämästä, lehdistä ja kirjoista. Voit kerätä eri ideoita yhteen eri lähteistä. Netissä on myös sivustoja, joista voit ladata tunnetaulun malleja ja muuta materiaalia, jotka auttavat tekemään oman tunnetaulun. Voit myös ladata monenlaisia sovelluksia iPadiisi tai tablettiisi.

Ensin luot oman fyysisen tunnetaulun, joka antaa sinulle visuaalisen ja konkreettisen kuvan. Voit käyttää mitä taulua tahansa, kuten valkotaulua, korkkitaulua jne. Sen täytyy olla kuitenkin käytännöllinen. Tunnetaulun avulla voit koota ideoitasi ja kiinnittää ne siihen, mikä auttaa sinua luomaan haluamasi sisustus ja vältyt ostamasta tavaraa, jota et tarvitse. Näin säästät rahaa ja aikaa.

Mitä laitan tunnetauluuni?

Voit kiinnittää tauluun ihan mitä haluat ja kaikki saamasi ideat. Ne voivat olla lehdistä leikattuja kuvia tai netistä tulostettuja juttuja, tilkkuja, värinäytteitä, tapettinäytteitä, kangasnäytteitä jne. Periaatteessa kaikki, mikä on hyödyllistä projektiisi. Näiden keräämisen jälkeen sinun pitää keskittyä projektin miettimiseen ja poistaa ne jutut, joita et halua käyttää. Järjestele tunnetauluusi huoneesi sisustus ja tarvitsemasi tavarat ja poista kaikki ne, joita et tarvitse.

Tasapainota tunnetaulusi tarkastamalla, että siinä on sopivassa määrässä kaikkea, kuten samaa väriä, tekstuuria ja kuvioita. Sopivatko värit hyvin yhteen? Sopivatko huonekalut ja sähkölaitteet yhteen ja ovatko ne huoneisiin sopivia? Voit myös kysyä mielipidettä ulkopuoliselta henkilöltä, jolla on kokemusta sisustamisesta ja joka on kiinnostunut siitä. Objektiivinen mielipide auttaa toteuttamaan ideoita.

Mistä saada ideoita ja inspiraatiota?

Taideteoksen luomiseen taiteilija tarvitsee inspiraatiota, ja haluavat visualisoida taideteoksen, jonka he aikovat luoda. Tunnetaulu toimii samalla periaatteella. Joillekin inspiraation löytäminen on hankalaa. Mutta se on hankalaa vain, jos et tiedä mistä sitä etsiä. Nykyisin voit etsiä sitä netistä, josta löytyy paljon kuvia tunnetauluista ja ideakirjoista. Kirjat, lehdet, sanomalehdet ja muut kirjalliset tuotteet ovat hyviä inspiraation lähteitä, joista löytyy mielenkiintoisia juttuja tunnetauluun tai ideakirjaan.

Ajattele ennakkoluulottomasti ja saatat löytää inspiraation vaikka kahvilasta, hotellista, baarista tai vaikkapa ystäväsi kotoa. Muista ottaa kuvia asioista, joista pidät ja kiinnitä ne tunnetauluusi. Näin saat suunnan kotisi sisustuksen ideoinnille.

Nopea toimitus

Tilauksesi lähetetään 1–4 päivässä (tällä hetkellä 5-8 päivää), ja toimitus on aina ilmainen. Mukana tapettiliima.

Täysi takuu

Haluamme asiakkaidemme olevan aina tyytyväisiä, joten tarjoamme 30 päivän palautusoikeuden ja rahat takaisin, ellet ole tyytyväinen.