DIY – Tee ripustusnuppeja lastenhuoneeseen

Koukut, nuppilistat ja nupit ovat sisustuksellisia yksityiskohtia, joilla kaikilla on käytännöllinen tehtävä, mutta jotka sopivat hienosti myös lastenhuoneeseen. Yksinkertaisilla keinoilla voit tehdä itse omasi.

Suurella pyörötangolla ja muutamilla vanerin jämäpaloilla voit luoda persoonallisia nuppeja kotiisi. Teen tässä joukon hedelmänuppeja vaatteiden, kaulakorujen ja muiden ripustamiseen.

Tee upeita puuhedelmänuppeja lastenhuoneeseen

Vaikeusaste

Keskitaso

Tarvittava aika

2–3 tuntia

Mitä tarvitset:

  • Vaneria
  • Pyörötanko, ø 25 mm
  • Riittävän pitkät ruuvit, jotka menevät koko nupin läpi ja seinään
  • Lehtisaha
  • Hiekkapaperia
  • Pora
  • Askartelumaalia

Aloita piirtämällä nuppeihisi/koukkuihisi haluamasi muoto. Voit piirtää joko paperille tai suoraan vaneriin. Teen nupit sitrushedelmien muotoisiksi seinällä roikkuvaan Orange Tree -julisteeseen sopiviksi. 

Sahaa hedelmät ja hio puhtaaksi hiekkapaperilla. Nuppeja on mukava tehdä käsin, mutta silloin kannattaa tehdä muotoja, joissa ei ole liikaa pieniä yksityiskohtia. 

Kun olet tyytyväinen puuhedelmien muotoon, voit maalata ne askartelumaalilla. 

Sahaa pyörötanko 4 cm pitkiksi paloiksi, jotka muodostavat etäisyyden seinän ja hedelmän välillä. Pyörötanko sopii myös vaateripustimien ripustamiseen. 

Poraa etukäteen reikä suoraan pyörötangon läpi poralla, jonka terän halkaisija on sama kuin ruuvissa. Tämä kannattaa tehdä siksi, että pyörötanko ei halkea, kun laitat ruuvia sisään.

 

Poraa etukäteen myös hedelmien läpi. Jos haluat tehdä hienomman reiän ja piilottaa ruuvin kannan, voit porata muutaman millimetrin poralla, jonka terän halkaisija on sama kuin ruuvin kannassa, ja siten upottaa ruuvin. 

 

 

Kierrä ruuvi hedelmän ja pyörötangon läpi. Maalaa myös takaosa ja pyörötanko, jos haluat. Ruuvaa sitten mihin tahansa kohtaan seinällä. Muista käyttää oikeanlaista ruuvia seinällesi tehdessäsi tätä. 

 

Lopuksi piilotamme ruuvin kannan maalaamalla sen päälle askartelumaalilla. Päätin vain maalata ruuvin kannan päälle, mutta jos haluat tehdä vielä hienompaa työtä, kittaa ruuvinreikä, hio ja maalaa päälle. Tee se, kun nuppi on seinässä.

 

Valmis!

 

Anna María Larsson on luoja, inspiroija ja DIY-ammattilainen. Uskoo ehdottomasti, että jokainen on luova ja voi luoda, se vaatii vain vähän harjoitusta. Näkyy säännöllisesti televisiossa ja pitää työpajoja ja luentoja. Jakaa luomuksiaan ja inspiraationlähteitään blogissa ja Instagram-tilillä @dnilva

Nopea toimitus

Tilauksesi lähetetään 1–4 päivässä (tällä hetkellä 5-8 päivää), ja toimitus on aina ilmainen. Mukana tapettiliima.

Täysi takuu

Haluamme asiakkaidemme olevan aina tyytyväisiä, joten tarjoamme 30 päivän palautusoikeuden ja rahat takaisin, ellet ole tyytyväinen.