Sinikellot

Jos haluat sisustuksen keskeiseksi teemaksi luontospektaakkelin, jota ei voi olla huomaamatta, olet tullut oikeaan paikkaan. Photowallin sinikello-julisteiden aiheena ovat tunnistettaLue lisäävat kukat, jotka joka vuosi peittävät metsät lumoavalla violetilla värillä. Sinikellot viettävät suurimman osan vuodesta maan alla lepotilassa, mutta keväällä ne nousevat esiin tyylikkäästi sipuleista. Kukat-osiossa oleviin muihin luokkiin kuuluvat esimerkiksi Japanista kotoisin olevat sakura-kukat. Meidän sinikellojulisteemme liittyvät enemmän Britanniaan, sillä siellä kasvaa lähes 50 prosenttia tämän kukan maailman populaatiosta. Niitä kuvataan usein pieninä, hämärää varjoa etsivinä hyasintteina, jotka ovat erityinen brittiläisyyden symboli. Vielä erikoisemmaksi ne tekee se, että niitä ei näe kukkakimppuina tai voi ostaa puutarhamyymälöistä, vaan niitä on mentävä metsään. Tämä tekee sinikellopostista todella kauniin.

Sinivuokkojulisteiden taustatiedot

Todellisuudessa sinikellolla on monia nimiä, kuten englantilainen sinikello, villihyasintti, käkikenkä, neidon yökukka ja jopa noitakynsi. Britanniassa on lainvastaista tahallaan poimia, kitkeä tai tuhota sinikelloja! Tämä saa sinikellojulisteesi erottumaan entistä paremmin ja toimii tärkeänä muistutuksena siitä, että tietyistä ympäristöistä on pidettävä huolta. Näiden kukkien juurtuminen kestää kauan, noin 5-7 vuotta siemenestä kukkaan, minkä vuoksi ne ovat niin herkkiä. Sinikellojen toipuminen voi kestää vuosia jalkojen aiheuttamista vahingoista, sillä jos niiden lehdet murskautuvat, ne kuolevat pois ravinnon puutteesta, koska lehdet eivät pysty fotosynteesiin. Voit jakaa tämän elintärkeän tiedon, kun ihmiset epäilemättä ihastelevat sinikellojulisteitasi. Riippumatta siitä, asetatko ne esille kotonasi, oleskelualueellasi tai jopa toimistossasi, sinikellojulisteet herättävät varmasti huomiota kauneudellaan ja armollisuudellaan.

Erilaiset tyypit

Kuten jo mainittiin, Britanniassa kasvaa puolet maailman sinikelloista. Yhdessä ainoassa metsässä voi olla miljoonia sipuleita, jotka synnyttävät violetin sinisiä mattoja, joiden läpi on keväisin ilo kävellä. Tämänkaltaisia maisemia on pakko löytää sinikello-julisteista, ja tunnet niistä säteilevän taikuuden. Mutta tiesitkö, että on olemassa myös toisenlaisia, erityisesti espanjansinikelloja? Viktoriaanit toivat sen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan puutarhakasvina, mutta se karkasi luontoon. On todennäköistä, että tämä karkaaminen johtui sekä sipulien huolettomasta hävittämisestä että pölytyksestä. Nykyään espanjansinikelloa tavataan alkuperäisen sinikellon rinnalla metsissä ja metsänreunoilla sekä teiden varsilla ja puutarhoissa. Niitä on vaikea erottaa toisistaan sinikellojulisteissa, koska molemmat tyypit muodostavat niin upean seinäkoristeen.

Sinivuokkojulisteiden kulttuurinen merkitys

Esimerkiksi Skotlannissa kukkia kutsutaan itse asiassa nimellä "harebells". Tämä johtuu siitä, että uskottiin noitien muuttuvan jäniksiksi ja piiloutuvan näiden kukkien sekaan! Viktoriaanisessa kulttuurissa sinikelloja pidettiin keinona viestiä tunteista ja ajatuksista, minkä vuoksi sinikellojulisteet ovat ihanteellinen koriste asuintiloihin, kuten olohuoneeseen tai perhealueelle. Sinikelloja käytettiin usein myös keijujen kutsumiseen. Sinikelloa saattoi "soittaa" kuten tavallista kelloa, ja keijut tulivat luoksesi. Tämä viehättävä pieni anekdootti voi tehdä sinikellopostereista täydellisen koristeen lapsen makuuhuoneeseen, opiskelualueelle tai leikkikentälle. Kuvittele vain, että sellainen teos kuin "Daydreaming of Bluebells" tai "Spring River Path" roikkuu heidän sänkynsä tai pöytänsä yläpuolella, lapset ovat aivan haltioissaan ja heillä on loistava väline haaveilla.
Tuotetiedot
  • Sivu 1 / 1