Romania

Olkaamme rehellisiä, kun kuulet Romanian, yksi ensimmäisistä asioista, joka tulee mieleesi, on Draculan legenda. Vaikka hän ei olekaan syy siihen, miksi Photowall on luonut joukon RomLue lisääania-kangastulosteita, emme voi keskustella tästä hämmästyttävästä maasta ilman mainintaa hänestä. Etenkin, kun kaikista Romanian merkittävistä vierailukohteista Branin linna on edelleen ylivoimaisesti suosituin kansainvälisten matkailijoiden keskuudessa. Vaikka tämä Transilvanian linna oli tärkeä keskiaikainen linnoitus ja Romanian kuningatar Marian koti, se tunnetaan paljon paremmin kuvitteellisesta asukkaastaan, vampyyrikreivi Draculasta. Ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan, sillä Romanian kangaspainatukset tarjoavat muutakin kuin vain tämän tarinan. Maa voi ylpeillä paljon muullakin, sillä vaihtelevan maisemansa ansiosta Romania on Euroopan unionin biogeografisesti monimuotoisin maa. Romaniassa on lumihuippuisia vuoria, metsien ja viinitarhojen peittämiä vihreitä kukkuloita, Mustanmeren hiekkarantoja ja Euroopan suurin ja parhaiten säilynyt suisto, joten jokaiselle löytyy jotakin. Merkittävämpää ja Romania-kangastulosteisiin liittyvää on kuitenkin se, että historiaa on kaikkialla tässä paikassa. Tästä saat tietää lisää, kun tarkastelet Romanian kangaspainatuksia. Kuten aina, voit muokata valitsemiasi Romania-kangastulosteita niin, että ne täydentävät nykyistä sisustustasi ja värimaailmaasi.

Romania-kangastulosteet ja historian merkitys

Kuten jo mainittiin, historia on suuri asia Romaniassa. Tämä maa on ollut asuttu jo esihistoriallisista ajoista lähtien. Cara?-Severinistä vuonna 2002 löydetyt 34 950 vuotta vanhat ihmisen jäännökset ovat vanhimpia koskaan Euroopassa löydettyjä! Siirrä tätä historian tuntua Romania-kangaspainatuksillamme. Palanen menneisyyttä sisustuksessasi on aina tervetullut näky, minkä vuoksi vintage-sisustus ei koskaan mene pois muodista. Kun tällainen historiallinen maa, kuten Romania, on seinäkoristeesi keskeisenä aiheena Romanian kankaiden avulla, sillä voi olla sama vaikutus. On myös otettava huomioon, että nykyaikana maata muokkasivat koko Eurooppaa pyyhkäisseet suuret ideologiat ja konfliktit, jotka jättivät jälkeensä ainutlaatuisen sekoituksen kollektiivisia kokemuksia ja arvoja. Tämä voi myös tarkoittaa sitä, että Romanian kangastulosteet voivat toimia inspiraationa sinulle, jotta voisit jonain päivänä tehdä matkan tähän hämmästyttävään maahan.

Idän Pariisi

Legendan mukaan Bukarestin perusti Bucur-niminen paimen, joka rakensi kirkon Dâmbovita-joen oikealle rannalle. Kaupunki oli 1600-luvun loppuun mennessä Valakian pääkaupunki ja kuului Kaakkois-Euroopan rikkaimpiin kaupunkeihin. 1900-luvun alku oli Bukarestin kulta-aikaa, jolloin rakennettiin suuria uusklassisia rakennuksia ja perustettiin muodikkaita puistoja, jotka maisemoitiin Pariisin mallin mukaan ja joista kaupunki sai lempinimensä. Näet jäänteitä tästä myös pääkaupunkia kuvaavissa Romanian kangaspainatöissä. Valitettavasti liittoutuneiden pommitukset toisen maailmansodan aikana ja vuoden 1940 maanjäristys, jonka voimakkuus oli 7,4 Richterin asteikolla, tuhosivat suuren osan Bukarestin sotaa edeltäneestä kauneudesta. Älä anna sen kuitenkaan estää sinua, sillä Bukarestin Romanian kangaspainatukset ovat edelleen hämmästyttävän kauniita ja voivat todella tehdä huoneistasi näyttäviä.

Arkkitehtuuri Romaniassa -kangastulosteet

Vaikka Romania on täynnä arkkitehtonisia aarteita, erityisesti Bukarest tarjoaa epätavallisen ja joskus epämiellyttävän tyylisekoituksen, jossa yhdistyvät 1800-luvun arkkitehtuurin viehättävät ja lähes orgaaniset muodot ja stalinistisen arkkitehtuurin jäykät linjat. Romanian kangaspainatuksissa on joitakin näistä elementeistä, kuten parlamentin palatsi. Maailman toiseksi suurin hallintorakennus rakennettiin Ceau?escun vallan aikana, ja se on kommunistisen arkkitehtuurin symboli. Toinen silmiinpistävä rakennus, joka näkyy Romanian kangaspainatuksissa, kuten "Bukarest Romania Skyline", on Romanian Athenaeum. Tässä 1800-luvun arkkitehtuurin helmessä, joka on rakennettu uusklassiseen tyyliin, toimii George Enescun filharmoninen orkesteri ja George Enescu -festivaalin pääkonserttisali.
Tuotetiedot
  • Sivu 1 / 1