Kitsi

Joskus on mukavaa sekoitella, kun tilasi koristellaan taiteella. Hieman huumoria tai ironiaa auttaa luomaan tunnelmaa ja heijastamaan persoonallisuuttasi. Photowallin Kitsch-seinämaalLue lisääausten avulla sinulla on suuri valikoima motiiveja, jotka ovat taiteellisia, mutta eivät liian vakavasti otettavia. Kitsch on itse asiassa saksankielinen sana, joka tarkoittaa trash, ja sitä käytetään englanniksi kuvaamaan erityisen halpoja ja tunteellisia populaari- ja kaupallisen kulttuurin muotoja. Selittääksemme asiaa kattavammin, on ymmärrettävä, että siellä missä on avantgardea, on yleensä myös jotain, jota voidaan pitää takapajulana. Sinänsä samanaikaisesti avantgarden tulon kanssa teollistuneeseen länteen ilmestyi toinen uusi kulttuuri-ilmiö, joka on asia, jolle saksalaiset antoivat hienon nimen kitsch. Kuten näet Kitsch-seinämaalauksissa, nämä ovat suosittua, kaupallista taidetta ja kirjallisuutta lehtien kansikuvien, kuvitusten, mainosten, sarjakuvien ja niin edelleen muodossa. Nämä Kitsch-seinämaalaukset voidaan sovittaa suunniteltuun muotoiluun ja estetiikkaan sopiviksi.

Kitsch-seinämaalausten arvo

Vaikka kitsch tarkoittaa saksaksi roskakorua, on selvää, että tämäntyyppinen taide on kaikkialla läsnä. Se on todellakin sitä, mitä voisi kutsua ei-taiteelliseksi taiteeksi, sillä se ei yleensä herätä ajatuksia, tunteiden laajuus on rajallinen ja sitä tuotetaan tai monistetaan usein taka-ajatusten, kuten voiton tavoittelun tai poliittisen tai kulttuurisen dogman vahvistamisen vuoksi. Tämä voi tehdä Photowallin kitsch-seinämaalauksista varsin raskaan aiheen. Vaikka se voi toisinaan olla häiritsevää, se todennäköisesti lohduttaa ja rauhoittaa tavallista katsojaa. Kitsch-seinämaalaukset sentimentaalistavat arkisia kokemuksia tai vetoavat uskomuksiin ja tunteisiin, jotka rohkaisevat jopa turhamaisuuteen. Kitsch vetoaa tarkoituksellisesti kulttuurisiin ennakkoluuloihimme, puhuttelee tunteita ja sivuuttaa niin sanotun älykkyyden. Joistakin näistä kielteisistä konnotaatioista huolimatta kitsch-maalaukset luovat taatusti dynaamisen ja visuaalisen painon, olipa sisustamasi tila sitten asuinpaikka, työpaikka tai rentoutumispaikka.

Kitsch-seinämaalausten arvo

Sana kitsch itse syntyi Münchenin taidemarkkinoilla 1860- ja 1870-luvuilla kuvaamaan halpoja, suosittuja ja markkinoitavia kuvia ja luonnoksia. On myös useita muita ajatuksia siitä, miten se on peräisin, kuten että se on peräisin murteellisesta saksan kielen sanasta "kitschen", joka tarkoittaa tahraamista, tai saksan verbistä "verkitschen", joka tarkoittaa halventamista. Oli miten oli, se syntyi negatiivisesta lähestymistavasta, mutta siitä on tullut eräänlainen kultti nykyaikaisissa tulkinnoissa. Kitsch-maalaukset ovat mielenkiintoista katseltavaa, ja niistä välittyy itsetuntemuksen tunne, joka voi puuttua liian taiteellisista piireistä. Niistä saa upeita seinäkoristeita, kuten voit nähdä esimerkiksi kohteissa "Kitsch Nature - Blue" tai "Flamingos Pink". Kitsch-seinämaalauksissa on hienoa se, että se ei ole mikään erityinen taiteellinen liikkeen muoto, vaan kaikki riippuu käsityksestä ja tulkinnasta.

Lisää kitsch-seinämaalauksia

On kuitenkin kiistatonta, että kun sana Kitsch kerran otettiin käyttöön, se tarttui siihen. Se juontaa juurensa yhdysvaltalaisen kriitikon Clement Greenbergin vuonna 1939 julkaisemasta kuuluisasta esseestä, jossa hän kertoi lukijoilleen, että taiteilijalla on nykyään vain kaksi mahdollisuutta. Joko kuulut avantgardeen ja haastat figuratiivisen maalaustaiteen vanhat tavat tai tuotat kitschiä. Kuten kitsch-seinämaalauksissa näkyy, se on todella vaikeaa, koska ei ole olemassa tiukkoja ohjeita siitä, mitä itse kitsch on. Kuten jo mainittiin, kyse on ymmärtämisestä ja soveltamisesta. Todellinen taiteellisuus ei vaadi vain taidon osaamista jossakin taiteellisessa perinteessä, vaan myös taidon poiketa perinteestä sanoakseen jotain uutta. Kitsch-seinämaalausten kirjo on sinänsä laaja ja niiden soveltamisalaa voidaan soveltaa niin moniin tulkintoihin.
Tuotetiedot
  • Sivu 1 / 1