Mittatilaustyönä tehdyt tapetit ja taulut. Ilmainen toimitus, lähetetään 1-2- päivän kuluessa.

  Jonna Jintonin haastattelu: “Kaikilla kuvilla on minulle erittäin suuri merkitys”

  Jonna Jinton lanseerasi markkinoille ensimmäisen tapettikokoelmansa nimeltään The Soul of Nature lähestulkoon kaksi vuotta sitten.Siitä lähtien hänen kuvansa ovatkin saaneet koristaa kotien seiniä ympäri maailman.

  Nyt häneltä on julkaistuu uusi kokoelma Northern Wildernessjonka 30 upeaa luontoaihetta kuvaavat pohjoismaisia maisemia.Useat kokoelman kuvista on otettu Pohjois-Ruotsissa, paikoissa kuten Stekenjokk, Abisko sekä Stora Sjöfallet, ja ne kuvastavat myös luonnon vaihteluja läpi neljän vuodenajan.

  Päätimme esittää Jonnalle muutaman kysymyksen kokoelmasta sekä päästä näinsukeltamaan kertomuksiin kuvien takana.

  Jonna Jinton

  Millainen on tyypillinen valokuvauspäiväsi?

  Tyypillinen valokuvauspäiväni alkaa joko hyvin varhain aamulla tai vaihtoehtoisesti myöhään illalla, vallitsevasta vuodenajasta riippuen.Alkukesästä olen ulkona valokuvaamassa läpi koko yön, sillä silloin luonnonvalo on parhaimmillaan. En kuvaa lähestulkoon koskaan päivänvalossa, vaan odotan mieluummin pehmeää valoa auringon noustessa tai laskiessa, yöllä tai keskiyön valossa.

  Kun valaistus on kohdallaan, pakkaan kameralaukkuni ja telineeni. Joskus suuntaan kylän kupeessa sijaitsevaan metsään, ja joskus taas hyppään autooni ajaen metsäteitä pitkin ja etsien uusia kauniita paikkoja. Silloin tällöin ajan kokonaiseksi viikoksi jonnekin etäämmäksi, kuten pohjoisen tuntureille tai vuorille. Silloin omistan kaiken aikani sellaisten kuvauspaikkojen löytämiseen, joissa voin kuvata hyvässä valossa. Suuri osa uuden kokoelman kuvistaon otettu pohjoisempana, paikoissa kuten Abisko, Stora Sjöfallet ja Stekenjokk.

  Onko tapettikokoelmassa jokin kuva, joka on jäänyt erityisesti mieleesi?

  Yksi erityisen vahvasti mieleeni painunut kuvakokoelmassa on nimeltään Enlightenment Of Night”.Kuva otettiin yönä, jona olin ajanut harhaan tunturinmetsäteillä. Olin alueella, jossa mobiiliverkko ei toiminut, jaGPS oli opastanut minut harhaan. Tuolloin oli kunnon syysyö ja ulkona hiilenmustaa. Yhtäkkiä, ajaessani keskellä pimeyttä, taivaalla syttyivätvaltavat revontulet ja tätä näkyä kesti ainoastaan muutaman sekunnin ajan. Hyppäsin ulos autosta ja asetuin kamerani sekä telineeni kanssa ulos soratielle kuvaamaan. Lopputuloksena oli parhaimmat koskaan ottamani revontulikuvat. Huusin tilanteessa silkasta onnesta ja metsät toistivat onnenhuutoni. Sillä hetkellä tuntui tarkoituksenmukaiselta, että olin ajanut harhaan ja päätynyt juuri sinne ja sillä nimenomaisella hetkellä – voidakseni ottaa juuri tuon kuvan.

  Enlightenment Of Night by Jonna Jinton
  Enlightenment Of Night

  Jonna Jinton kertoo hänen ehdottoman lempikuvauspaikkansa löytyvänoman asuinpaikkansa läheisyydestä. Kyseessä on metsän siimeksestä löytyvä pieni lampi, jota hän kutsuu nimellä ”maaginenmetsälampi", ja jonne hän suuntaa aina halutessaan löytää inspiraatiota.  

  Onko tapettikokoelmassa muita erityisesti sydäntä lämmittäviä kuvia?

  Kokoelmissa ”Celestial Dream”, ”Stories Of The Ancient Forest ja"A Magical Place" on kolme kuvaa, joista jokainen on otettu metsälammella samassa tilanteessa.Olen viettänyt lammen äärellä lukemattomia aamuja, mutta en koskaan ollut kokenut siellä yhtä maagista aamua kuin silloin.Sumu ja valo loihtivatmitä fantastisimman näytelmän, ja tuntui aivan siltä, kuin olisin ollut unessa. Olen äärettömän iloinen siitä, että juuri nämä kuvat päätyivät uuden kokoelmamme tapetteihin.Toivon kuvieni voivan tuoda inspiraatiota heille, joiden seinille nämä tapetit päätyvät.

  A Magical Place. The picture is taken at Jonna's absolute favorite spot, which she calls the "Magic Forest Star".

  Mistä löydät inspiraatiosi?

  Kaikkein suurin inspiraationi tulee kuvittajaJohn Bauerilta. Jo pienestä pitäen hänen kuvituksensa saivat minut näkemään ja kokemaan metsän kokonaan uudella tavalla. Hän on onnistunut loihtimaan mystisyyttä ja maagisuutta, joka on tehnyt vahvan vaikutuksen minuun.Ja juuri hänen kuviensa minulle välittämää tuntemusta yritän nyt välittää eteenpäin omien kuvieni kautta.

  Onko sinulla jokin lempiaihe tapettikokoelmassa Northern Wilderness?

  Kokoelmasta on vaikea valita vain yksi aihe, sillä kaikki kuvat merkitsevät minulle paljon - kukin eri tavalla. Jos niistä on valittava vain yksi, sanon ”Celestial dream”.Kuva on otettu juurikin tuolla ”maagisella metsälammella” ja rakastan kuvan sävymaailmaa.Siniset, harmaat javaaleanvihreät sävyt saavat siinä piristystä auringon hienoiselta keltaisuudelta, joka siiloutuu sumun lävitse. Mielestäni nämä värit tuovat ympärilleen rauhaa ja sopivat erinomaisen mainiosti juuri valokuvatapettiin. Kuvan tunnelma on hyvinpuhdasja siinä on vain muutamia harvoja yksityiskohtia, kuten esimerkiksi lumpeita sekä vanha, veden päälle ylettyvä puu. Erityisen paljon pidän kuvan oikeasta alanurkasta, jossa vedessä näkyy ikään kuin pieni tähtitaivas.

  Celestial Dream

  Jos saisit valita unelmapaikan tapetoidajollakin tapeteistasi, mikä paikka se olisi?

  Ilahtuisin suuresti, mikäli jokin tapeteistani pääsisi lastensairaalan seinälle. Muistan, kun kerran pieni poika (ystäväni lapsi) katsoi yhtä valokuvatapeteistani joka heillä oli kotonaan, ja kertoi näkevänsä tapetissa siintävän metsän puiden takana monestikin hirviä. Niinpä hänellä oli tapana istua pitkään ja katsoa tapettia, kunnes näki siinä hirven.Tämä lämmitti sydäntäni kovin. Lapsilla on paljon mielikuvitusta ja uskon heidän voivan luoda omia satujaanvaikkapa vain valokuvaa katsomalla. Olisi siis erinomaisen hienoa, jos tietäisin että jokin kuvistani ilahduttaisi lapsia päivittäin. Olisi myös uskomattoman siistiä, jos jokin tapeteistani päätyisi Googlenpääkonttorin seiniä koristamaan. :)

  Onko sinullameneillään jännittävää yhteistyötä, josta voisit kertoa hieman?

  Tänä vuonna käytän paljon aikaa muun muassa oman musiikkini parissa, johon olenkin juuri nyt keskittynyt.Vuoden 2019 aikana tulen lanseeraamaan taulun IKEAlle, ja piakkoin tulee ulos myöskin elokuva, jota olen työstänyt yhteistyössä Googlen ja YouTuben kanssa. Sen jälkeen saa nähdä, mitä on luvassa. Ja juuri se onkin työssäni hauskinta ja jännittävintä, etten koskaan voi tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu.

  Universe & Free Spirits
  See our inspirational film by Jonna Jinton.
  Saatat pitää seuraavista tarinoista


  Nopea toimitus

  Tilauksesi lähetetään 1–2 päivässä, ja toimitus on aina ilmainen.

  Täysi takuu

  Haluamme asiakkaidemme olevan aina tyytyväisiä, joten tarjoamme 30 päivän palautusoikeuden ja rahat takaisin, ellet ole tyytyväinen.