Taustat

Taiteessa tausta on pohjimmiltaan jotain, joka pitää etualan tai pääkohteen keskipisteenä. Se ei ole kiinteä esine tai väriläiskä, vaan pikemminkin tila, joka ympäröi keskeistä aihettLue lisääasi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö taustakuvalla voisi olla oma selkeä luonteensa. Voittava strategia on yhdistää ihana taustakuvatapetti muihin koriste-elementteihin visuaalisen harmonian, tasapainon ja luonteen luomiseksi. Korkealuokkainen valikoimamme taustatapetteja on eri muotoisia ja muotoisia, eri sävyjä ja sävyjä, mutta silti ne ovat muotoilultaan ainutlaatuisia ja niitä voidaan myös muokata makusi ja sisustuksesi mukaisesti.

Tilan käsittely taustatapeteissa

Keskustellessamme ja valitessamme upeaa taustatapettia, meidän tulisi aina ottaa huomioon myös positiivisen ja negatiivisen tilan ehdot. Positiivinen tila on yksinkertaisesti se asia, jota olet maalaamassa, kun taas negatiivinen tila on esineen ja muun maiseman välinen tila. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tausta on aina negatiivista tilaa ja päinvastoin. Käyttämällä taustatapettia voi myös kääntää positiivisen ja negatiivisen tilan prosessin päälaelleen, sillä valikoimassamme olevat upeat mallit antavat taustalle itselleen vahvan painoarvon ja tekevät siitä aiheen, joko mainostetusti tai tahattomasti, riippuen yleisestä suunnittelu- tai uudelleen sisustusohjelmastasi.

Taustojen taustakuvien merkitys

Nykyteknologian myötä meillä on paljon visuaalisia temppuja syvyyden jäljittelemiseksi, monien esineiden mahdollinen kokoaminen ja lukuisat värit huvittamaan itseämme. Nyt kun muissa tapauksissa etuala on etusijalla, huippuluokan taustatapettien kokoamisellamme meidän ei tarvitse kiinnittää huomiota etualaan, vaan voimme yksinkertaisesti sovittaa, sekoittaa ja kontrastoida sitä muiden visuaalisten elementtien kanssa haluamassasi huoneessa. Tarjolla on niin laaja valikoima, että sinun olisi hyvin vaikea olla löytämättä ihanteellista taustatapettia kotiisi, toimistoosi tai vapaa-ajan tilaan. Konkreettisen esimerkin antamiseksi tarkastellaan kohdetta nimeltä Miami Emerald. Ensi silmäyksellä se näyttää yksinkertaiselta ja koruttomalta, mutta mitä enemmän katselet tätä taustakuvaa, sitä enemmän uppoudut siihen. Se vetää sinut puoleensa rehevillä sävyillään, sävyillään ja yleisellä värimaailmallaan, jolloin sinusta tuntuu kuin olisit itse meressä.

Mitä kannattaa ottaa huomioon taustakuvaa valitessa

Hyvin sijoitetun ja huomiota herättävän taustakuvatapetin luomiseksi sinun on pohdittava pääasiassa seuraavia tekijöitä. Ensimmäinen on perspektiivi, joka on taidetekniikka, jolla luodaan illuusio kolmiulotteisuudesta eli syvyydestä ja avaruudesta kaksiulotteisella eli tasaisella pinnalla. Perspektiivi tekee taustakuvasta muodon, etäisyyden ja realistisen näköisen. Otetaan esimerkiksi kuvio Joined Light Wood. Tässä näet puulaattoja, jotka ovat niin elävän näköisiä, että voit melkein tuntea törmääväsi niihin.

Intensiivisyys taustakuvissa

Intensiteetti koskee voimakkaiden värien yhdistelmää tai sen puutetta. Koska maalauksissa lähin kohde on sävyltään tummempi ja värisävyltään täyteläisempi, taustatapettien väreillä on suuri merkitys valittaessa sitä esteettisyyden mukaan. Etäisyyden kasvaessa nämä värit kuitenkin haalistuvat, jolloin värien voimakkuus vähenee. Tämän vuoksi huolellisesti valitun taustakuvatapetin energia on erittäin tärkeää. Tutustu kauniiseen Horizon - Catawba -taustakuvaan, jossa kaksi hyvin ristiriitaista väriä on yhdistetty yhdeksi loistavaksi taustatapetiksi, joka voi näyttää hyvältä missä tahansa tilassa, jota se on valittu kaunistamaan.
Tuotetiedot
  • Sivu 1 / 1