Mittatilaustyönä tehdyt tapetit ja taulut. Ilmainen toimitus, lähetetään 1-2- päivän kuluessa.

  Haastattelussa kuvittaja Saga-Mariah Sandberg

  Saga-Mariah Sandberg on DAWN CHORUS -tapettikokoelman suunnittelija. Kokoelma on saanut inspiraationsa pohjoismaisesta luonnosta ja koostuu kahdeksasta käsin piirretystä tapettikuviosta, joissa on kauniita kevätkukkia, upeita ruusuja ja ruotsalaisia metsämarjoja. Nyt Saga-Mariah kertoo rakkaudestaan luontoon ja tapettiaiheet innoittaneesta inspiraatiostaan.
  Dawn Chorus Collection

  Voitko kertoa hieman enemmän DAWN CHORUS -kokoelman taustalla olleesta inspiraatiostasi?
  Inspiraationa kokoelmaani olivat kevään ja kesän merkit, joita odotamme näkevämme: ensimmäiset sinivuokot tai pajunkissat, ensimmäiset puhjenneet ruusunmarjat, tai kypsät karhunvatukat, joita etsimme toiveikkaina metsäaukealla tai puutarhassa. Linnut rakentavat jälleen pesiään pönttöihin ja ketunleivät odottavat poimijaansa.

  ‘Dawn Chorus’ viittaa erityisesti lintujen lauluun aamun koitteessa, joka on yksi rakkaimmista kevään merkeistämme! Lintujen lauluun herääminen pitkän ja kylmän talven jälkeen on ilo korvalle ja Ruotsissa juhlimme edelleen vanhaa perinnettä ”Gökottaa” eli ”Käenlaulua”, jolloin keväisin noustaan kukonlaulun aikaan kuuntelemaan käen ensimmäistä laulua.

  Millainen on luovan työn prosessisi?
  Aloitan menemällä johonkin tiettyyn paikkaan luonnossa. Sitten suunnittelen elementit, jotka minusta esittävät tätä paikkaa ja yhdistän ne kuvioksi!

  Mistä haet inspiraatiosi? Onko luonnossa jotakin erityistä, joka inspiroi sinua?
  Kaikki luonnossa kiinnostaa minua. Jopa mäyrän jätöksiä on loppukesästä hauska katsoa ja nähdä, mitä marjoja se on syönyt ruoaksi. On yhtä hauskaa pysähtyä katsomaan, mitä muurahaiset kantavat kekoonsa kuin nähdä sateenkaari hevoshaan yllä aamuhämärässä. Tätä kokoelmaa varten etsin sydämeni kyllyydestä ensimmäisiä kevään ja kesän merkkejä. Kuuntelin ruotsalaisia kansanlauluja, kuten Vårvindar friska, Längtan till Landet, Uti vår Hage ja Gustav Frödings Strövtåg i Hembygden, ja hain niistä inspiraatiota. Voisi sanoa, että siitä tuli kansanromantiikan ja kenttäbiologian kohtaaminen.

  Mistä väreistä pidät juuri nyt?
  Vaaleasta, kylmästä lilasta, kuten suo-orvokeissa, raikkaasta vihreästä, kuten kallioimarteessa, ja taivaansinisestä, kuten punarinnan munissa.

  Mistä pidät eniten työssäsi kuvittajana?
  Jokapäiväisen maalaamisen lisäksi, joka on parasta mitä tiedän, on se, että voin suunnitella työpäiväni oman mieleni mukaisesti ja antaa periksi oikuilleni ja tarpeilleni. Voin yhtenä päivänä mennä verkkareissa ateljeehen ja toisena kauniissa mekossa!
  Joskus tarvitaan keskittymistä ja silloin haluan työskennellä hiljaisuudessa, toisinaan tarvitaan energiaa ja silloin voin tehdä töitä musiikin soidessa.

  Jokainen tapettikuvio vastaa tiettyä paikkaa luonnossa, kerrohan joistakin tapettikuvioista!

  Metsäaukea – (The Forest Meadow)

  Tämän tapetin kuusimetsän aukealla kasvaa orvokkeja, sinivuokkoja, laulurastaan munia, leivosia, kieloja ja vanamoita. Aukeilla on erilainen kasvillisuus kuin sitä ympäröivässä metsässä, eli se muodostaa eri biotoopin. Biotooppi on biologian termi paikalle, jolla on erityisiä ominaisuuksia ja jossa tietyt organismit viihtyvät toisia paremmin, ja biotooppi vaikuttaa siten siihen, mitkä eläimet ja kasvit elävät alueella. Tämä tekee pienistä metsäaukeista omanlaisiaan paikkoja, jotka koemme taianomaisiksi!

  Forest Meadow

  Tapettikuvio - Kerstin

  Tämä on villiruusukuvio, joka on koottu yhteen kuvista, jotka on maalattu Astrid Lindgrenin lapsuudenkodin ympärillä kasvavista ruusunmarjoista Näsissä, ja puuterinvaaleanpunaisista köynnösruusuista, jotka kasvoivat talomme seinillä ollessani lapsi. Minulla oli loppukesästä tapana nyppiä niiden terälehtiä ja laittaa niitä purkkiin, jotta sain haistella niitä. Kuvittelin, että terälehdet olivat silkkilakanoita ja silkkipeittoja kovakuoriaisille, jotka kiipeilivät ruusuissa.

  Kuvio on nimetty isoäitini Kerstinin mukaan, joka rakasti ruusuja. Hänen kotonaan kaikkialla oli kauniita kuvioita - tuoleissa, verhoissa, pöytäliinoissa, lautasliinoissa, mekoissa, tyynyissä ja astiastoissa oli ruusukuvio. Isoäitini oli taiteilija ja rakasti myös ruusujen maalaamista, joten halusin omistaa tapetin hänelle.

  Kerstin (bright)


  Sammalpuutarha – (The Fern Garden)

  Olen inspiroitunut biologiantuntien vanhoista koulujulisteista ja halusin vangita paikkoja pohjoismaisessa luonnossa ja siellä kasvavasta jännittävästä elämästä. Kostea lehto ja varjoisa puutarha ovat paikkoja luonnossa, joissa voit nähdä saniaisten, sananjalkojen ja sammaleen ottavan vallan ja toivottamaan tällaisissa paikoissa viihtyvät eläimet ja hyönteiset tervetulleiksi.

  The Fern Garden

  Voit nähdä kaikki Saga-Mariah Sandbergin tapettikokoelman DAWN CHORUS kuvat täällä.

  Saatat pitää seuraavista tarinoista


  Nopea toimitus

  Tilauksesi lähetetään 1–2 päivässä, ja toimitus on aina ilmainen. Mukana tapettiliima.

  Täysi takuu

  Haluamme asiakkaidemme olevan aina tyytyväisiä, joten tarjoamme 30 päivän palautusoikeuden ja rahat takaisin, ellet ole tyytyväinen.