Sammal puutarha sateen jälkeen - Tapetti - close-up

Saga Mariah Design

Saga-Mariah Sandberg (syntynyt vuonna 1983) on ruotsalainen taiteilija ja kuvittaja, joka hakee inspiraationsa luonnosta. Hänen eläväiset ja todenmukaiset kuvansa ovat käsin maalattujLue lisääa, usein akvarellina, lyijykynällä tai tussilla, ja niitä leimaa tekninen taitavuus. Jokaista kokoelman tapettikuviota kuvaa se, että ne vastaavat huolellisesti pohjoismaisessa luonnossa esiintyviä värejä ja muotoja.

Saga-Mariah on pitänyt näyttelyitä New Yorkissa ja Berliinissä ja tehnyt kuvituksia useille ruotsalaisille tuotemerkeille. Hänen satumaiset kuvansa ovat näkyneet kasvillisuutta kuvaavissa julisteissa, postikorteissa, kuvioiduissa kankaissa ja nyt tapettina Photowallilla.

Saga-Mariah kasvoi pienenä maatilalla Värmlannissa, jolloin perhe vietti paljon aikaa ulkona metsässä, ja siellä hänen rakkautensa luontoa kohtaan sai alkunsa. Hän aloitti jo nuorena piirtämään kasveja, sieniä, eläimiä ja hyönteisiä – kaikkea ympärillään. Hän sai jo kymmenvuotiaana aloittaa perinteisen taiteilijan oppilaana oppiakseen maalaamisen alkeet, ja on sen jälkeen edelleen saanut inspiraationsa luonnon kauneuden ja moninaisuuden kuvaamisesta.

Kokoelma DAWN CHORUS – luonnon inspiroimat tapettikuviot

Saga-Mariah Sandberg on luonut Photowallille tapettikokoelman DAWN CHORUS kahdeksalla luonnon inspiroimalla tapettikuviolla. Inspiraatio tulee aivan ensimmäisistä kevään ja kesän merkeistä, joita odotamme näkevämme: ensimmäiset sinivuokot tai pajunkissat, ensimmäiset puhjenneet ruusunkukat tai kypsät karhunvatukat, joita etsimme toiveikkaina metsäaukealla tai puutarhassa. Kokoelman nimi DAWN CHORUS viittaa erityisesti lintujen lauluun aamun koitteessa, joka on odotettu kevään merkki.

Jokainen tapettikuvio vastaa tiettyä paikkaa luonnossa

Jokainen tapettikuvio Saga-Mariah Sandbergin tapettikokoelmassa DAWN CHORUS vastaa tiettyä paikkaa luonnossa ja sille ominaista kasvillisuutta ja eläimistöä. Esimerkiksi tapettikuvio Metsäaukea (The Forest Meadow) on ruotsalainen kuusimetsän aukea keväällä – orvokkeineen, sinivuokkoineen, kieloineen, vanamoineen ja laulurastaan munineen, jotka ovat ruotsalaiselle luonnolle tyypillisiä. Tapettikuvio Sammalpuutarha (The Moss Garden) on vanhojen koulujulisteiden inspiroima Saga-Mariah Sandbergin kouluajalta, ja hän haluaa sillä herättää lasten ja aikuisten uteliaisuuden pohjoismaista luontoa ja siellä esiintyvää jännittävää elämää kohtaan. Sammalpuutarha kuvaa kosteaa lehtoa tai varjoisaa puutarhaa, joissa voi nähdä saniaisia, sananjalkoja ja sammalta, jotka kutsuvat luokseen tällaisissa paikoissa viihtyviä eläimiä ja hyönteisiä.

Saga-Mariah Sandberg haluaa meidän kokevan ja oppivan tuntemaan luonnon

Saga-Mariah Sandbergin luonnon inspiroimat tapettikuviot muistuttavat meitä luonnon lajirikkaudesta ja kauneudesta ja myös meitä ympäröivän luonnon kokemisen ja tuntemisen tärkeydestä. Saga-Mariah Sandberg haluaa taiteellaan inspiroida meitä menemään luontoon ja näkemään siellä vilisevän elämän ja lajirikkauden, jota meidän täytyy suojella ja kunnioittaa.
  • Sivu 1 / 1