Mittatilaustyönä tehdyt tapetit ja taulut. Ilmainen toimitus, lähetetään 1-2- päivän kuluessa.

  Sisustustrendit vuonna 2020 – vuoden 6 päätrendiä

  Uusi vuosikymmen ja uudet trendit! Miltä vuoden 2020 sisustustrendit todella näyttävät? Mikä erottuu suurista sisustusmassoista? Anna María Larsson auttaa sinua navigoimaan oikein trendiviidakossa.

  Photo: Anna María Larsson

  Seurustelun aika

  Vuosi 2020 tulee olemaan hauska vuosi. Iloinen 20-luku on täällä taas, mutta tietoisesti. Haluamme aikaa seurustella ja tehdä hauskoja asioita rakastamiemme ihmisten kanssa. Sisustamme kotejamme persoonallisemmin, ja haluamme mieluummin huonekaluja, joilla on tarina ja historiaa, kuin jotain kaikkien omistamaa massatuotetta. Ajasta on tullut statussymboli, ja aikaa päivällisille, seurustelulle ja henkilökohtaisille tapaamisille arvostetaan paljon. Ja koska kaikki haluavat persoonallisen kodin ja oman tyylin, kaikki on myös sallittua. Siksi on monia eri värejä, joista ennustetaan tulevan vuoden trendivärejä.

  Värit

  Tänä vuonna ei aivan selvää YHTÄ vuoden väriä. Sen sijaan näemme useita eri värejä, jotka on nimetty tämän vuoden väreiksi. Ne ovat kaikkea keltaisen eri sävyistä klassiseen siniseen, maanläheisempiin ruskeisiin palaneisiin sävyihin ja vaaleanpunaiseen saakka. Ja se luultavasti juuri sitä. Väri on itse asia, kaikki on sallittua! Haluamme luoda kodikkaan tunnelman ja viihtyisän kodin. Valkoinen on siirtynyt neutraalista standardista neutraaliksi, ja "värjäämätön" sen sijaan on beigeissä ja harmaissa sävyissä. Muutamissa harvoissa valkoista sisältävissä paikoissa se on pikemminkin valinta kuin standardi.

  Vaikka kaikki on sallittu värien kohdalla, jotkut värit ovat silti trendikkäämpiä kuin toiset:

  Keltainen

  Photo: Anna María Larsson ja Beckers

  Keltainen väri on ollut mukana aikaisempina kausina, kun olemme nähneet paljon sinapinkeltaista varianttia, ja sitten ehkä lähinnä yksityiskohdan värinä, mieluiten myös yhdessä vaaleanpunaisen kanssa. Jatkamme uutta vuosikymmentä keltaisella, mutta nyt useimmilla sävyillä, ja myös suuremmilla pinnoilla. Voimme nähdä kaiken hienostuneemmista, hiukan himmeistä harmaankeltaisista sävyistä pirteämpään auringonkeltaiseen saakka.

  Sininen

  Photo: Jotun

  BSininen on myös varma valinta vuonna 2020. Näemme hyvin klassista sinistä, joka luo vakautta ja rauhaa. Mutta myös kirkkaansinistä väriä niille, jotka haluavat käyttää vähän ylimääräistä. Sininen kaikissa sävyissään on oikein ja toimii kaikessa yksityiskohdista kokonaisiin huoneisiin saakka.

  Vihreä

  Photo: Jotun

  Näemme edelleen paljon vihreitä sävyjä. Se on kaikkea harmaanvihreästä ja mintun sävyistä värikkäämpään vihreään saakka. Tässä voit valita, haluatko, että vihreä on puhuva väri, ja yhdistää sen sitten esimerkiksi valkoiseen. Vai haluatko sen olevan iloinen täydennys toiseen väriin, kuten vaaleanpunaiseen?

  Vaaleanpunainen

  Photo: Beckers

  Vaaleanpunainen on edelleen trendiväri, mutta siitä on nyt tullut melkein luonnollinen elementti ilman, että se tuntuu liian vaaleanpunaiselta. Ehkä olemme tottuneet siihen? Vaaleanpunaiset lämpimät sävyt luovat kodikkaan ja ihanan tunnelman. Näemme myös palaneita vaaleanpunaisen sävyjä sekä yksityiskohdissa että seinissä.

  Palaneet ja lämpimät sävyt

  Photo: Jotun

  Näemme paljon maanläheisiä ja palaneita sävyjä. Se on kaikkea ruskeasta lämpimämpiin oranssinpunaisiin sävyihinn saakka.

  Kestävyys – trendi, joka ei ole trendi

  On selvää, että vauhti on hidastunut. Trendit eivät muutu niin nopeasti, ja trendi, joka on nykyisin ehkä pikemminkin itsestäänselvyys kuin trendi, on kestävyys. Se on edelleen keskeisessä asemassa yrityksissä, jotka mukautuvat yhä enemmän ja työskentelevät hitaammin ja kestävämpien materiaalien kanssa. Kuluttajat ovat alkaneet asettaa vaatimuksia. Jotta tuotannot ja materiaalivalinnat pysyvät mukana eivätkä tunnu vanhanaikaisilta, on ne tarkistettava.

  Kestävät ja uudet materiaalit

  PhotoAnna María Larsson

  Haluamme, että omistamamme huonekalut tehdään kestävistä, aidoista ja ilmastoälykkäistä materiaaleista. Näemme vanhoista materiaaleista valmistettuja uusia materiaaleja, ja yrityksistä tulee älykkäämpiä ajattelemaan kiertotalouden kannalta. Haluamme luoda koteja materiaaleista, jotka on kierrätetty tai jotka voidaan kierrättää. Vanhoista muovipulloista tulee esimerkiksi mattoja ja säilityskoreja. Kovaksi puristetusta kankaasta tulee tuoli, ja vanhasta paperista tulee hieno ruukku. Jos sitä ei kierrätetä, haluamme nähdä aitoja materiaaleja, kuten puuta, korkkia, rottinkia, villaa, pellavaa ja lasia. Puu on suosittu materiaali, ja puulajien ja alkuperän valinta on tärkeämpää kuin pitkään aikaan. Useat ruotsalaiset puulajit saattavat jälleen olla parrasvaloissa.

  Ainutlaatuista käsityötä

  PhotoAnna María Larsson

  Aitoa käsityötaitoa arvostetaan entistä enemmän, näemme paljon keramiikkaa ja veistoksia kaikessa karkeasti lohkotuista muodoista pyöreään ja leikkisään saakka. Tässä on tärkeää, että sen tuntee olevan käsityötä, tai että se voisi olla käsityötä.

  Pyöreät muodot

  PhotoAnna María Larsson

  Toinen selkeä trendi on suurempien huonekalujen, kuten sohvien ja nojatuolien, pyöreät muodot. Ne ovat pyöreitä, melkein hieman kömpelöjä huonekaluja pehmeillä kaarilla ja kulmilla. Se on leikkisää, kömpelöä ja pehmeää ihanassa yhdistelmässä.

  Photowall tulkitsee Formexiä – 3 trendiä vuoden 2020 keväälle ja kesälle

  Ennen jokaisia Formex-messuja Formex (suurimmat pohjoismaiset sisustussuunnittelumessut) esittelee kauden kolme yleisintä trendiä. Tämän vuoden trendit ovat Negative Space, Concrete Brutalism ja Sensational Flow. Tässä on trendejä vastaava suosikkijoukko valikoimastamme:

  Negative Space

  Space - Erica Jacobson, Fractal Pale Green and Ochra - Lemon

  Forest - Winter Ash - Tove Berggren

  Concrete Brutalism

  Flaking Plaster Wall - Grey - M. Stenströmer

  Peaks - 1x / Daniel Fleischhacker, Archform - Shades of Brown

  Sensational Flow

  Pink Earth, Gradient - Bluish

  Syre - Pink - Frida Clerhage

  ---

  Anna María Larsson on luoja, inspiroija ja DIY-ammattilainen. Uskoo ehdottomasti, että jokainen on luova ja voi luoda, se vaatii vain vähän harjoitusta. Näkyy säännöllisesti televisiossa ja pitää työpajoja ja luentoja. Jakaa luomuksiaan ja inspiraationlähteitään blogissa ja Instagram-tilillä @dnilva.

  Saatat pitää seuraavista tarinoista


  Nopea toimitus

  Tilauksesi lähetetään 1–2 päivässä, ja toimitus on aina ilmainen. Mukana tapettiliima.

  Täysi takuu

  Haluamme asiakkaidemme olevan aina tyytyväisiä, joten tarjoamme 30 päivän palautusoikeuden ja rahat takaisin, ellet ole tyytyväinen.