Rikollisuus

Rikollisuus on aina kiehtonut ihmisiä jo ennen kuin elokuvaa ja muita välineitä oli olemassa. Vuosisatojen saatossa on kerrottu tarinoita rikollisiin tekoihin sekaantuneista hahmoistaLue lisää, jotka eivät ole vain pahansuopia vaan myös hyväntahtoisia, kuten esimerkiksi ikoninen Robin Hood. Photowallilla on valtava kokoelma rikosjulisteita, jotka voivat heijastaa tuota kiehtovuutta ja tuoda siihen lisää merkitystä, jolloin huoneestasi tulee visuaalisesti ja vertauskuvallisesti mielenkiintoisempi. Rikoselokuvat kattavat tai ylittävät monia tasoja, ja niihin voi kuulua ainakin näitä eri elokuvatyyppejä: gangsterielokuva, salapoliisielokuva, rikoskomedia, jännitystrilleri ja poliisiprosessielokuva. Päähenkilöiden tai halutessasi antagonistien viehätysvoima kumpuaa omasta psyykestämme. Rikosjulisteilla voit tuoda esiin ihailusi tämäntyyppistä viihdettä kohtaan ja samalla ilmaista toisen puolen itsestäsi, mutta positiivisessa valossa. Voit myös muokata näitä esineitä vastaamaan yleistä estetiikkaasi, värimaailmaasi ja muita sisustuselementtejäsi.

Rikosjulisteiden vetovoima

Tämän erityisen elokuvagenren päähenkilöt osoittavat usein ylivoimaisen kunnianhimoista menestyksen ja tunnustuksen kaipuuta, mutta sen alla he usein ilmaisevat herkkyyttä ja lempeyttä. Tämän tarkoituksena ei ole vain houkutella katsojia, vaan se on myös elokuvallisesti järkevää. Erityisesti gangsterielokuvat ovat usein moraalitarinoita, joissa päähenkilö on köyhästä, usein maahanmuuttajaperheestä, joka ajautuu rikollisuuteen tavoitellessaan vaurautta, asemaa ja aineellista omaisuutta, koska kaikki muut "normaalit" väylät huipulle eivät ole heidän käytettävissään. Vaikka useimmat heistä ovat tuomittuja epäonnistumaan ja kuolemaan, rikolliset kuvataan joskus olosuhteiden uhreina, minkä vuoksi voimme samaistua heihin ja tuntea sympatiaa heitä kohtaan. Rikosjulisteissa on tosielämän valokuvia, jotka nousevat suoraan kasvoihisi runsaine yksityiskohtineen ja monimutkaisine piirteineen. On myös taideteoksia, todella, jotka voivat antaa tälle genrelle aivan uuden ulottuvuuden ja sisustuksellesi runsaasti merkitystä.

Kytät ja rosvot

Ei ole käytännössä ketään, joka ei olisi lapsuudessaan leikkinyt poliisia tai rosvoa. Hyvien poikien ja pahojen poikien vastakkainasettelu on olennainen osa aikuistumista. Rajat näiden kahden välillä muuttuvat harmaammiksi, kun vanhenemme, mutta viehätyksemme tätä ihmiskunnan kahtiajakoa kohtaan on ikuista. Rikosjulisteet voivat toimia lempeänä muistutuksena siitä, kun asiat olivat yksinkertaisempia, mutta myös inspiraationa pysyä uskollisena ihanteilleen. Rikoselokuvat tekivät valtavan aallon Amerikassa ja lopulta koko maailmassa 1970-luvulla. Jotkut kaikkien aikojen parhaista tämän genren elokuvista syntyivät juuri tuona aikakautena. Vaikka poliisielokuvia oli tehty jo aiemmin vuosisadalla, tuona aikana syntyi uudelleen tai uusi aalto elvytettyjä, noir-henkisiä poliisielokuvia. Nämä uudelleenmuotoillut antisankaripoliisit olivat useimmiten kovia kostajia tai sellaisia, jotka työskentelivät perinteisten lainvalvojien rajojen ulkopuolella. Tunnetuin ja välittömin esimerkki on yksi ja ainoa omapäinen etsivä "Dirty" Harry Callahan vuonna 1971. "Likainen" Harry, joka oli tunnettu ylisuuresta Magnumistaan, oli suuttunut San Franciscon korruptoituneeseen ja kyvyttömään poliisilaitokseen taistellessaan psykoottista kidnappaajaa ja sarjamurhaajaa vastaan, joka tunnettiin nimellä Skorpioni. Hanki itsellesi Dirty Harryn kaltainen rikosjuliste, joka on ehkä yksi 70-luvun, ellei jopa kaikkien aikojen ikonisimmista kohtauksista.

Rikosjulisteiden huippu

Mainittuna aikana rikoselokuvien uudessa aallossa, erityisesti gangsterisagojen, nähtiin myös gangsterielokuvien uudelleenvisiointia. Kaksi kaikkien aikojen menestyksekkäintä jengi "mafia"-elokuvaa ilmestyi 1970-luvulla Francis Ford Coppolan ohjaamana Mario Puzon bestseller-romaanista, Kummisetä (1972) ja Kummisetä osa II (1974). Näitä elokuvia pidetään vielä tänäkin päivänä kaikkien aikojen parhaina. Voit osoittaa arvostuksesi ja rakkautesi niitä kohtaan Kummisedän - Al Pacino ja Marlon Brando -rikosjulisteilla. Molemmat olivat eeppisiä saagoja väkivaltaisesta, petollisesta ja tiukasti yhteen kietoutuneesta Sisiliasta kotoisin olevasta rikollisperheestä, joka oli asettunut New Yorkiin ja josta oli tullut yhtä vaikutusvaltainen kuin hallituksesta ja suuryrityksistä. Tällaiset rikosjulisteet muuttavat tilasi välittömästi visuaalisesti vangitsevaksi ja mieleenpainuvaksi.
Tuotetiedot

Nopea toimitus

Tilauksesi lähetetään 1–4 päivässä (tällä hetkellä 5-8 päivää), ja toimitus on aina ilmainen. Mukana tapettiliima.

Täysi takuu

Haluamme asiakkaidemme olevan aina tyytyväisiä, joten tarjoamme 30 päivän palautusoikeuden ja rahat takaisin, ellet ole tyytyväinen.