Kultti

Epäselvyys voi jopa auttaa luomaan erilaisen, mielenkiintoisemman tunnelman ja lisätä sisustukseen salaperäisyyttä. Photowallilla on upea kokoelma kulttimaineessa olevia julisteita LuLue lisääe lisää tähän liittyviä, ainutlaatuisia malleja, upeita väriyhdistelmiä ja pysyviä näkymiä kotiisi, toimistoosi tai vapaa-ajan tiloihisi. Kulttielokuvia on yleisesti ottaen vaikea määritellä, sillä ne vaihtelevat laajuudeltaan, teemoiltaan, genreltään ja lähes kaikin muin tavoin. Yksi kulttielokuvan tärkeimmistä tunnusmerkeistä on valtavirran huomion tai arvostuksen selvä puuttuminen, merkittävä esimerkki tästä on Ridley Scottin Blade Runner. Sen kriittinen vastaanotto julkaisun yhteydessä oli vähintäänkin laimea, mutta sen monet eri leikkaukset ovat sittemmin saaneet osakseen voimakasta ihailua sekä fanien että kriitikoiden legioonilta. Kulttijulisteilla voi olla sama vaikutus, sillä mitä useammin niitä katsoo, sitä enemmän yksityiskohtia niistä löytää ja sitä kestävämpi arvostus syntyy. Voit myös aina muokata niitä vastaamaan värimaailmaasi ja muita sisustukseen liittyviä näkökohtia.

Analysointi kulttijulisteiden avulla

Kuten jo mainittiin, kulttielokuvia on vaikea eritellä. Täydellisessä kulttielokuvassa on oltava ainakin yksi tai useampi seuraavista elementeistä. Sen on pursuava elämää ja persoonallisuutta, siinä on oltava ainakin yksi omituinen ja mieleenpainuva hahmo, siinä on oltava epätavallisia juonenkäänteitä, siinä on esiteltävä mielenkiintoista visuaalista materiaalia, siinä on oltava huikea musiikki ja sen on oltava hieman vieraantunut valtavirrasta. Väkivallan ja seksuaalisuuden kuvaamisessa saatetaan myös mennä liian pitkälle, kuten esimerkiksi kulttiklassikoissa kuten Army of Darknessissa, jossa ylikorostunut väkivalta oli tarkoituksellista ja teki siitä melkeinpä mustan komedian. Samanniminen kulttijuliste voi tuoda tämän hauskan elementin asuin-, yritys- tai virkistysalueellesi. Tämä kaikki on tietysti hyvin subjektiivista ja kiisteltävää, sillä yhden mielestä omituinen on toisen mielestä ärsyttävää ja toisen mielestä epätavallinen on toisen mielestä tylsää. Kulttijulisteissa on kuitenkin tosielämän valokuvia, jotka saavat hahmot melkein erottumaan kuvasta, mutta myös taideteoksia, jotka antavat tälle lajityypille vielä enemmän merkitystä ja kontekstia.

Syvemmälle

Toinen hyvin tärkeä tekijä kulttiklassikkoelokuvan määrittelyssä on se, että sillä on aina harras ja aktiivinen yhteisöllinen kannattajakunta, jolla on taipumus suhtautua outoon ja erilaiseen. He ovat päättäneet, että he haluavat liikkua kulttuurista normaalia vastaan, kun kyse on tietystä elokuvasta tai elokuvista, painottaen joko syvälle juurtunutta teemaa tai yhteiskuntakritiikkiä, tai että nämä viihdeteokset ovat yksinkertaisesti campy, nostalgisia tai niin huonoja, että ne ovat hyviä. Kulttimainosjulisteilla voit tuoda esiin persoonallisuuttasi ja luonnettasi ja ilmaista rakkautesi johonkin kenties hämärämpäänkin elokuvaan. Faster Pussycat Kill Kill on tästä konkreettinen esimerkki. Tämä kickass-motiivi voi näyttää hyvältä missä tahansa, olipa kyseessä sitten asunto tai työpaikka. Tyttövalta on nykyään suosittua, ja tämä kulttijuliste voi olla sen edustus!

Kulttijulisteiden monipuolisuus

Kulttielokuvien rajallinen mutta hyvin erityinen vetovoima on yleensä luonteeltaan outoja, omalaatuisia, eksentrisiä tai surrealistisia, ja niissä on törkeitä, outoja ja ainutlaatuisia hahmoja tai juonenkäänteitä sekä lähes räikeän räikeät lavasteet. Niitä pidetään usein kiistanalaisina, koska ne poikkeavat tavanomaisista kerronnoista ja testaavat teknisiä konventioita. Koska kulttielokuvat ylittävät käytännössä kaikki muutkin genret, lähes minkä tahansa elokuvan voi luokitella kulttielokuvaksi, kunhan niitä ei yleisesti kunnioiteta ja rakasteta. Yksi "valtavirran" kulttielokuvista on mestariteos Taxi Driver, joka ei ole menettänyt mitään järkyttävyyttään. Hanki itsellesi kulttijulisteet, kuten Taxi Driver - Gun, joka on upea mustavalkoinen motiivi, joka valottaa yhtä elokuvan ikonisimmista kohtauksista.
Tuotetiedot
  • Sivu 1 / 1