Film-noir

Me kaikki kaipaamme elämäämme hieman jännitystä ja jännitystä, ja siksi harrastamme sitä paitsi mukavuuden lisäksi myös adrenaliiniryöpyn vuoksi. Noir-elokuvagenren tarinat on usein tLue lisääoteutettu niin hyvin ja jännittäviksi, että ne ovat yhä nykypäivänkin katsojille painavia, jännittävät meitä edelleen ja antavat meille pienen huuman. Photowall esittelee sinulle erinomaisen valikoiman film noir -julisteita, jotka tuovat tuon vaikeasti lähestyttävän elementin tiloihisi upeilla motiiveilla. Tämäntyyppisten elokuvien juonenkäänteet ja kerronnalliset keinot ovat kaikki raakoja ja alkukantaisia, joissa yksinkertaisuus ja teemat eivät koskaan vanhene ja tekevät niistä ajattomia. Noir on niin kiehtova, koska siinä tavalliset ihmiset ovat näissä poikkeuksellisissa tilanteissa. Film noir on pohjimmiltaan työläisten kreikkalaista tragediaa, mikä näkyy myös film noir -julisteissa, joissa on paljon draamaa ja uskomattomia hahmoja. Film noir -julisteissa on myös tämän genren tunnusmerkkejä: kyyninen ja pettynyt mieshahmo kohtaa kauniin mutta moraalittoman ja viettelevän kohtalokkaan naishahmon useimmiten urbaanissa ympäristössä.

Filmi noir -julisteiden tarkastelu

Film noir tarkoittaa kirjaimellisesti "mustaa elokuvaa" tai "mustaa elokuvaa", jonka keksi ranskalainen elokuvakriitikko nimeltä Nino Frank vuonna 1946, kun hän huomasi, miten synkkä, alakuloinen ja musta trendi oli monien toisen maailmansodan aikaisten ja sitä seuranneiden amerikkalaisten rikos- ja salapoliisielokuvien, kuten Maltan haukka, Tuplaindemnity ja Nainen ikkunassa, ulkoasu ja teemat. Koska tämän genren uraauurtavat teokset kuvattiin enimmäkseen synkissä harmaissa, mustissa ja valkoisissa sävyissä, tämä heijastuu myös film noir -julisteissa, kuten Gilda - Glenn Ford ja Rita Hayworth, kauniissa film still -julisteissa, jotka voivat olla ihanteellinen keskipiste kodissasi tai jopa toimistossasi. Klassisten film noir -elokuvien päähenkilöitä ajaa yleensä menneisyytensä tai inhimillinen heikkous toistamaan entisiä virheitä, mikä tekee siitä hyvin samaistuttavan teeman, minkä vuoksi se on suosittu vielä tänäkin päivänä. Mielenkiintoista on, että sota-ajan niukkuus oli useimmiten syynä pienempiin budjetteihin ja siten film noirien varjoisiin ja karuihin lavasteisiin. Ironista kyllä, se antoi niille enemmän merkitystä ja piilevää symboliikkaa kuin musikaalien komedioiden korkeammalla budjetilla varustetut hinnat.

Joitakin näytteitä

Vaikka Kolmas mies on ensisijaisesti yhdysvaltalainen riisto, se on paras film noir -vientitapaus, joka sijoittuu Wieniin ja on tehty Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Siinä on vakoiluelementtejä, mutta siinä on myös noir-loppu, jossa mikään ei mene niin kuin on suunniteltu. Tätä mestariteosta edustavat film noir -julisteissa sellaiset motiivit kuin Kolmas mies, joka on erittäin tyylikäs ja visuaalisesti vangitseva näky. Touch of Evil on jälleen yksi noir-genren moitteeton elokuva ja se joustaa siitä, että tämäntyyppinen leffa on hedelmällinen pelikenttä uusille elokuvallisille tekniikoille. Tämä ei ole yllättävää, sillä tämän elokuvallisen jalokiven ohjaajana toimi ainoa ja oikea Orson Welles. Touch of Evil on upea film noir -juliste, joka korostaa tämän elokuvan tähtiä, jotka ovat nykyään tuttuja nimiä. Charlton Heston, Janet Leigh ja Marlene Dietrich ovat vain joitakin välittömästi tunnistettavia nimiä tässä upeassa film noir -julisteessa.

Femme fatale film noir -julisteissa

Rita Hayworth, joka tunnetaan parhaiten Gilda-elokuvassa esittämästään Rita Hayworthista, oli yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista elokuvatähdistä. Vaikka hän syntyi New Yorkin Brooklynissa Margarita Carmen Cansinona tummanruskeilla hiuksilla, hän muutti ne myöhemmin tavaramerkikseen punaisiksi, joista hän tuli tunnetuksi. Hayworthin tunnettu pin up -kuva Life-lehdestä oli yksi suosituimmista pin up -kuvauksista toisen maailmansodan aikana ulkomailla palveleville amerikkalaisille sotilaille. Photowallin film noir -julisteissa on pari kohdetta, jotka esittelevät Rita Hayworthin uskomatonta kauneutta ja magneettista valkokangasläsnäoloa. Hänen karismansa ja vetovoimansa tekevät mistä tahansa huoneesta houkuttelevamman ja mielenkiintoisemman. Gildan kaltainen film noir -juliste, joka on toteutettu klassisella mustavalkoisella värillä, näyttää upealta missä tahansa kodissa tai toimistossa.
Tuotetiedot
  • Sivu 1 / 1