Mosaiikki

Photowallilla on juuri sopiva tuote sinulle, jos haluat raikastaa sisätilojasi. Kokoelmamme mosaiikkijulisteita kuvioiden kategoriasta art & design voi olla hän puuttuva lenkki siLue lisääsustuksessasi. Voit heittää vanhentuneet käsitykset "tylsästä" ja "yliampuvasta kitschistä" pois ikkunasta, sillä nämä sinulle valikoimissamme olevat motiivit ovat vain tyylikkäitä ja houkuttelevia. Kaukaa katsottuna mosaiikkijulisteemme kimaltelevat vaikuttavassa värivalikoimassa. Läheltä katsottuna yksityiskohdat paljastuvat, ja voit nähdä, kuinka paljon aikaa ja vaivaa näiden taideteosten luomiseen on täytynyt kulua. Jos haluat korostaa muutamaa paikallaan olevaa asiaa huoneessa ja saada siitä todella näyttävän, mosaiikkijulisteet ovat paras apuväline. Olipa kyseessä sitten koti, virkistysalue tai jopa toimisto, nämä esineet ovat taattu visuaalinen hitti. Voit myös aina mukauttaa valitsemasi mosaiikkijulisteet vastaamaan tai olemaan ristiriidassa olemassa olevien esteettisten ja värimaailman kanssa.

Lyhyt historian oppitunti mosaiikkijulisteista

Termi mosaiikki itsessään on todennäköisesti peräisin kreikan sanasta "mousa", joka tarkoittaa "muusaa". Se on taidemuotona ollut olemassa jo tuhansia vuosia, ja se löydettiin ensimmäisen kerran muinaisessa Mesopotamiassa, jossa pieniä laattojen paloja löydettiin temppelistä kolmannelta vuosituhannelta eKr.! Kuitenkin vasta muinaiset kreikkalaiset ja roomalaiset alkoivat kuvata mosaiikeissa tosielämän kohtauksia, kuvioita ja symboleja. Vuosien saatossa mosaiikit muuttuivat yhä monimutkaisemmiksi ja realistisemmiksi, ja niiden taideteoksista tuli kulttuurisesti merkittäviä kaikkialla maailmassa, kuten voit nähdä mosaiikkijulisteessa "Berberien mosaiikkimoskeija". Berberit ovat kotoisin Pohjois-Afrikasta, ja suurin osa heistä asuu esimerkiksi Marokossa ja Algeriassa. Kuten huomaat, mosaiikkijulisteissa on tyyliä ja luonnetta, mutta niissä on myös kulttuurista arvoa, joka on nykyään niin tärkeää. Tällaisen kauniin esineen avulla voit tuoda esiin mieltymyksesi matkustamiseen ja kulttuuriin ja samalla luoda suurta visuaalista vaikutusta mosaiikkijulisteilla.

Taustatiedot

Mosaiikki on pohjimmiltaan taiteellinen tekniikka, jossa pienistä osista luodaan kokonainen kuva tai esine. Mosaiikit kootaan yleensä pienistä laatoista, jotka on valmistettu lasista, kivestä tai muista materiaaleista. Vaikka nämä laatat ovat tyypillisesti neliönmuotoisia, ne voivat olla myös pyöreitä tai satunnaisesti muotoiltuja, kuten näet seuraavissa mosaiikkijulisteiden kuvissa. Mosaiikkien luomiseen on kaksi päämenetelmää. Toinen tunnetaan suorana menetelmänä, jossa taiteilijat asettavat laatat suoraan lopulliselle pinnalle, ja toinen on epäsuora menetelmä, joka sopii suuriin teoksiin, joissa on paljon monimutkaisia yksityiskohtia. Taiteilijat asettavat laatat taustapaperille, joka myöhemmin siirretään lopulliselle pinnalle, kun mosaiikki on valmis. On hauska tutustua tähän mosaiikkijulisteiden kokoelmaan ja yrittää selvittää, mitä menetelmää on käytetty eri motiiveissa. Mosaiikkijulisteet ovat ihanteellisia siinä mielessä, että ne luovat illuusion tilasta sekä illuusion tekstuurista. Hienovarainen, mutta tehokas sisustus, kuten näet "Abstrakti mosaiikki - lämmin harmaa" -julisteessa.

Mosaiikkijulisteiden hyödyntäminen

Nykyaikana mosaiikit ovat kokeneet uutta nousua katutaiteilijoiden, käsityöläisten ja sisustussuunnittelijoiden keskuudessa, joissa niitä on muun muassa puutarhataiteen, askelkivien ja korostuspöytien muodossa. Mosaiikin nykyaikaisempi versio tunnetaan nimellä valokuvamosaiikki, jonka avulla taiteilijat voivat käyttää erilaisia valokuvia ja järjestää ne yhdeksi suuremmaksi kuvaksi. Voit nähdä jälkiä tästä "Mosaic Cat" -nimisessä mosaiikkijulisteessa. Tätä modernia mutta viehättävää teosta voidaan käyttää käytännössä missä tahansa, ja se tekee pysyvän vaikutuksen ainutlaatuisen muotoilunsa ja eloisien värien ansiosta. Jopa yksinkertaisesta keittiöstä voi tehdä hengailuhuoneen niinkin yksinkertaisella kuin tämän kaltaisella mosaiikkijulisteella, sillä se antaa huoneelle tunnelmaa ja tekee siitä enemmän kuin vain paikan, jossa voi valmistaa ruokaa.
Tuotetiedot
  • Sivu 1 / 1