Taustat

Taiteessa tausta on pohjimmiltaan jotain, joka pitää etualan tai pääkohteen keskipisteenä. Se ei ole kiinteä esine tai väriläiskä, vaan pikemminkin tila, joka ympäröi keskeistä aihettLue lisääasi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö taustajulisteella voisi olla oma selkeä luonteensa. Voittava strategia on yhdistää upea taustajuliste muihin koristeellisiin elementteihin visuaalisen harmonian, tasapainon ja luonteen luomiseksi. Korkealuokkainen tausta-julisteiden valikoimamme sisältää erilaisia muotoja ja muotoja, sävyjä ja sävyjä, mutta silti ne ovat muotoilultaan ainutlaatuisia ja niitä voidaan myös muokata makusi ja sisustuksesi mukaisesti.

Taustajulisteiden alaluokka

Kun vaihtoehtoja on näin runsaasti, taustakuvat tapetit oli pakko saada ainakin yksi alaluokka, jotta selailu olisi helpompaa ja yhtenäisempää. Kyseinen taustakuvatapettien osio on kirjahyllyiksi nimetty taso, viehättävä pieni taso, jossa on jotain, mitä me kaikki pidämme mielenkiintoisena ja olemme nähneet muodossa tai toisessa. Jo pelkkä minikirjaston näennäisyys antaa meille miellyttävän tunteen. Jos valitset kirjahyllyjä sisältävän tausta-julisteen, voisi suositella esimerkiksi ovea ja kirjoja, upeaa motiivia, joka on myös symbolinen, sillä kirjat ovat portti muihin maailmoihin.

Tilan käsittely taustajulisteissa

Kun keskustelemme ja valitsemme upeaa taustajulistetta, meidän tulisi aina ottaa huomioon myös positiivisen ja negatiivisen tilan ehdot. Positiivinen tila on yksinkertaisesti se asia, jota olet maalaamassa, kun taas negatiivinen tila on esineen ja muun kohtauksen välinen tila. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tausta on aina negatiivista tilaa ja päinvastoin. Käyttämällä tausta-julistetta voit myös kääntää positiivisen ja negatiivisen tilan prosessin päälaelleen, sillä valikoimassamme olevat upeat mallit antavat taustalle itselleen vahvan painoarvon, jolloin siitä tulee aiheena mainostetusti tai tahattomasti, riippuen yleisestä suunnittelu- tai uudelleensuunnittelusuunnitelmastasi.

Taustajulisteiden merkitys

Nykytekniikan myötä meillä on paljon visuaalisia temppuja syvyyden jäljittelemiseksi, monien esineiden mahdollinen kokoaminen ja lukuisat värit huvittamaan itseämme. Nyt kun muissa tapauksissa etuala on etusijalla, huippuluokan tausta-julisteiden kokoelmallamme meidän ei tarvitse kiinnittää huomiota etualaan, vaan voimme yksinkertaisesti sovittaa, sekoittaa ja kontrastoida sitä muiden visuaalisten elementtien kanssa haluamassasi huoneessa. Valikoima on niin laaja, että sinun on hyvin vaikea olla löytämättä ihanteellista taustajulistetta kotiisi, toimistoosi tai vapaa-ajan tilaan. Konkreettisen esimerkin antamiseksi tarkastellaan kohdetta nimeltä Ocean Like Wallpaper. Ensi silmäyksellä se näyttää yksinkertaiselta ja koruttomalta, mutta mitä enemmän katselet tätä taustaposteria, sitä enemmän uppoudut siihen. Se vetää sinut puoleensa rehevillä sävyillään, sävyillään ja yleisellä värimaailmallaan, jolloin sinusta tuntuu kuin olisit itse meressä.

Mitä kannattaa ottaa huomioon taustajulisteita valittaessa

Hyvin sijoitetun ja huomiota herättävän taustajulisteen luomiseksi sinun on pohdittava pääasiassa seuraavia tekijöitä. Ensimmäinen on perspektiivi, joka on taidetekniikka, jolla luodaan illuusio kolmiulotteisuudesta eli syvyydestä ja avaruudesta kaksiulotteisella eli tasaisella pinnalla. Perspektiivi on se, joka saa tausta-julisteen näyttämään realistiselta ja etäisyyden omaavalta. Otetaan esimerkiksi eurokolikkoaihe. Tässä näet kolikoita, jotka ovat niin elävän näköisiä ja yksityiskohtaisia, että voit melkein tuntea koskettavasi niitä.

Intensiivisyys taustajulisteissa

Intensiivisyys koskee voimakkaiden värien yhdistelmää tai sen puutetta. Koska maalauksissa lähin kohde on sävyltään tummempi ja värisävyltään täyteläisempi, taustajulisteiden värit ovat erittäin tärkeitä valittaessa sitä esteettisyyden mukaan. Etäisyyden kasvaessa nämä värit kuitenkin haalistuvat, jolloin värien voimakkuus vähenee. Tämän vuoksi huolellisesti valitun taustajulisteen energia on erittäin tärkeää. Tutustu kauniiseen Colorful Doors -julisteeseen, jossa lukuisat ja hyvin ristiriitaiset värit on yhdistetty yhdeksi loistavaksi taustajulisteeksi, joka pystyy näyttämään hyvältä missä tahansa tilassa, jota se on valittu kaunistamaan.
Tuotetiedot