Katedraalit

Kun on kyse jumalanpalveluspaikoista, harvoin mikään muu rakennustyyppi voittaa katedraalit arkkitehtuuriltaan ja dramaattisuudeltaan. Siksi Photowall on luonut kauniin valikoiman katLue lisääedraalijulisteita alleviivaamaan tätä mielipidettä. Aluksi on kuitenkin selvitettävä, mikä ero on katedraalin ja "pelkän" kirkon välillä. Me kaikki tiedämme, että kirkko on rakennus, johon kristityt kokoontuvat suorittamaan uskontonsa rituaaleja ja olemaan vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Katedraali taas on kirkko, joka on myös piispan istuin. Siksi näet yleensä vain yhden katedraalin kutakin uskontokuntaa ja kaupunkia kohti, kuten huomaat katedraalijulisteistamme. Koska piispat vastaavat tietystä alueesta, jota katolisuudessa kutsutaan hiippakunnaksi, katedraali voidaan ajatella myös alueen hallintoon liittyväksi kirkoksi. Nämä upeat rakenteet voivat nyt olla sisustuksesi selkäranka katedraalijulisteiden avulla.

Katedraalien julisteiden kauneus

Tuomiokirkot hallitsevat monien eurooppalaisten kaupunkien taivaanrantaa. Useimmissa tapauksissa ne ovat keskiaikaisen maailman jäänteitä ja yksi vaikuttavimmista muistutuksista "pimeästä keskiajasta". Kun katselet katedraalijulisteita, muista, että useimmat niistä on rakennettu aikana, jolloin useimmat ihmiset olisivat asuneet puisissa hökkeleissä! Tästä huolimatta nykyajan asenteet rakennuksia kohtaan ovat poikkeuksetta muuttuneet esi-isiemme asenteista. Aikoinaan niitä pidettiin Jumalan valtakunnan näyteikkunoina maan päällä, mutta nykyään niitä pidetään joissakin osissa surullisena turistinähtävyytenä, mutta katedraalijulisteet voivat muuttaa kaiken tämän. On tärkeää muistuttaa itseämme siitä, miten tärkeää on säilyttää tällaiset hämmästyttävät rakennelmat. Siksi katedraalijulisteet eivät ole vain upeaa katseltavaa, vaan myös tärkeä muistutus menneisyyden arvostamisesta ja vanhojen rakennusten kulttuurin säilyttämisestä pilvenpiirtäjien kaltaisten kasvupyrähdysten keskellä. Olipa kyseessä sitten koti tai toimisto, katedraalijulisteiden näkeminen voi luoda erilaisen tunnelman ja ilmapiirin.

Hieman historiaa

Katedraalien rakentaminen oli Euroopan laajuinen ilmiö varhaiskeskiajalta lähtien, ja itse sana tulee latinan katedraalista, joka tarkoittaa "istuinta". Kuten aiemmin mainittiin, hiippakunnan päämiehellä, piispalla, on tuolinsa rakennuksen tiloissa. Näin ollen temppeli toimii kyseisen alueen keskuskirkkona, mikä pätee myös suurimpaan osaan katedraalien julisteista. Tuomiokirkot eivät ole sattumanvaraisesti päällekkäin aseteltuja kiviä, vaan kivestä tehtyjä testamentteja ja eurooppalaisen identiteetin todistajia, mikä näkyy varsin selvästi useimmissa tuomiokirkkojulisteissa. Ne ovat tyypillisiä eurooppalaisia rakennelmia, jotka ovat syntyneet Rooman valtakunnan tuhkasta uudistumisen ja kestävyyden symbolina. Katedraalien julisteet, kuten "Plaza de Regla ja Leónin katedraali", esittelevät katedraalien ulkoista kauneutta, kun taas motiivit, kuten "Pyhän Pietarin basilika - Rooma", esittävät sisäistä viehätystä.

Katedraalien julisteiden näytteitä

Jotta saisit esimakua siitä, millaisia nähtävyyksiä sinua odottaa, esittelemme sinulle joitakin merkittäviä katedraalijulisteiden näyttelyesineitä. Pyhän Vasilin kirkko on Venäjän ikonisin maamerkki, joka sijaitsee Punaisen torin sydämessä. Katedraali rakennettiin Ivan IV:n, joka tunnetaan myös nimellä "Ivan Kauhea", valtakaudella. Legendan mukaan hänen kerrotaan sokaisseen arkkitehdit sen rakentamisen jälkeen, jotta he eivät enää koskaan rakentaisi mitään näin kaunista! Vaikka tämä saattaa tuntua ylidramaattiselta, katsokaa vain katedraalien julisteita, kuten "Twilight time of Saint Basils Cathedral", niin ehkä ymmärrätte. Toinen kuuluisa esimerkki on St. Paul's, joka sijaitsee Lontoon keskustassa. Paikalla oli ennen roomalainen Dianan temppeli, ja se vihittiin Paavalille vuonna 604 jKr. Upeat katedraalijulisteet, kuten "St Pauls Cathedral", osoittavat, miten tämäntyyppiset rakennukset voivat yhä hallita maisemaa kaikesta ympäröivästä nykyaikaisuudesta huolimatta.
Tuotetiedot
  • Sivu 1 / 1