Inspiraatiota ja vinkkejä kuvaseinällesi – omat kehystetyt kuvasi

Voi olla aika vaikeaa päättää, mitä ripustaisi seinilleen. Haluatko lattiasta kattoon ulottuvan kuvaseinän, jossa on ryhmittymä keskellä, muutaman kuvan, jotka ovet ehkä hieman suurempia tai jotain aivan erilaista? Mahdollisuuksia on paljon, ja tänä vuonna voit tilata kehystettyjä ja valmiiksikoottuja kuvia Photowall -yritykseltä. Voit valita täällä valmiiden mallien tai omien kuviesi väliltä. Tarkastelemme lähemmin valikoimaa (se on suuri!) ja vähän sitä, kuinka voit ajatella, jos haluat luoda oman kuvaseinän.

Kaikki valokuvat: Anna María Larsson

Laaja valikoima erikokoisia kehystettyjä kuvia

Photowall -yrityksellä on uskomattoman suuri valikoima kehystettyjä kuvia. Tällä hetkellä aiheita on yli 13 000, joten ensimmäinen askel on itse asiassa rajoittaa itseään. Haluatko persoonalliselle kuvaseinällesi tietyn teeman, tyylin tai värin? Täällä Photowallin verkkosivuilla voit helposti suodattaa tai hakea, joten sinulla on hiukan pienempi alue, josta etsiä.

Valitse kuvaseinäsi aihe

Kun olet alkanut selata kaikkia kuvia, haluan myös varmistaa, että merkitset suosikeiksisi aiheet, joista pidät hieman enemmän. Voit tehdä niin painamalla nimikkeen vieressä olevaa sydäntä. Se on fiksua kahdesta syystä: Osittain siksi, että voit helposti muistaa, mistä aiheista pidit (löydät suosikkisi eli sydämesi päävalikon oikeasta yläkulmasta). Mutta se on myös fiksua, koska voit nähdä, kuinka kuvasi sopivat yhteen tulevalla kuvaseinällä. Koska kuvaseinää luotaessa on hyvä nähdä kaikki aiheet yhdessä ja luoda siten tunne siitä, miltä lopputulos näyttää. Toimivatko värit, aiheet jne. toistensa kanssa?

Muista myös, kuinka huoneesi on muuten sisustettu. Jos voit valita värin, tyylin tai tunteen muualta huoneesta ja toistaa sen seinillä, luot harkitumman tyylin. Makuuhuoneen kuvaseinällä voi olla täysin erilainen tunnelma kuin esimerkiksi olohuoneen kuvaseinällä. Makuuhuoneeseen valitaan yleensä vähän rauhallisempia ja harmonisempia aiheita, jotka houkuttelevat rauhalliseen uneen, kun taas olohuoneen kuvaseinä voi olla hieman hauskempi tai kertoa toisen tarinan.

Eri tapoja suunnitella kuvaseinä

Kuvaseinä voi todella muuttaa huoneen. Se luo kodikkaamman tunnelman, ja voit vaihdella eri aiheiden ja myös kuvien ripustamistapojen välillä. Jos haluat rakenteellisemman tunnelman, voit valita samankokoisia kuvia ja ripustaa ne suoraan rakenteelliseen kuvioon. Jos haluat vapaamman vaikutelman, voit ripustaa kuvat sikin sokin.

Luo persoonallinen kuvaseinä omilla kuvillasi

Varmasti on aina hieman hauskempaa luoda kotiin persoonallinen tunnelma sen sijaan, että se näyttäisi tavalliselta asunnonvälitysmainokselta? Voit luoda kotiisi persoonallisen tunnelman laittamalla kuvaseinällesi omia kuvia ja ehkä jonkun henkilökohtaisen esineen. Aloita ottamalla esille yksi tai useampi kuva, joista pidät erityisen paljon, ja anna niiden luoda perusta kuvaseinällesi. Jos haluat käyttää vain omia kuviasi, se sopii mainiosti. Photowallin kehystetyissä kuvissa on kahdeksan erilaista kokoa, jotka ovat välillä 28x36 cm – 70x100 cm. Voit myös valita, haluatko valkoisen reunan jokaisen kuvan ympärille vai et. Kehyksiä on kolmenlaisia: mustia, valkoisia ja luonnonmukaisia puisia kehyksiä. Mahdollisuuksia on monia.

Näin minä tein persoonallisen kuvaseinän kehystetyistä kuvista

Olohuoneessani on melko suuri seinä, joka on huokunut tyhjyyttä jo jonkin aikaa, ja nyt oli vihdoin aika luoda ihana kuvaseinä. Perustana minulla oli kuva, jonka otin lomalla Etelä-Italiassa useita vuosia sitten. Ajoimme Amalfin rannikkoa pitkin ja monien viehättäviä pienien kylien kautta. Siellä oli postikorttimaisen kaunista kaikkialla, minne vain kohdistin kamerani. Yksi ottamani kuva oli miehestä, joka istui lukemassa sanomalehteä vaaleanpunaisella aukiolla. Lisäksi se, että vaaleanpunainen trendi on valloittanut minut täysin ja aion jatkaa vaaleanpunaisella/punaisella tiellä, jonka voimme nähdä monissa paikoissa vuoden 2020 aikana, tuntuu olevan nyt vielä enemmän oikea valinta.

Joten sovitin oman kuvani Photowallin suuren kehystettyjen kuvien valikoiman aiheisiin Melancholy, Prima Ballerina ja Abstract Clouds. Jotta saisin hieman persoonallisemman tunnelman, valitsin toisen Italian-loman kuvan toisesta talosta. Sitten päätin yhdistää molempiin kehyksiin, en omia kehystettyihin kuviini, valkoisia reunuksia. Mielestäni se loi melko hienon tunteen eri värien yhdistämisestä kehyksissä, joissa ne eivät näytä ja tunnu yhtä hallitsevilta. Voin tulevaisuudessa lisätä mukaan myös muita kuvia, jos haluan laajentaa kuvaseinääni.

Pikatietoja Photowallin kehystetyistä kuvista

• Moderneja ja ajattomia kehyksiä on saatavana kolmessa eri mallissa – mustina, valkoisina tai luonnollisina puukehyksinä.

• Kehyksen leveys, 20 mm, kehyksen syvyys 24 mm.

• Akryylilasi, joka heijastaa vähemmän, jolla on parempi UV-suoja ja joka on kestävämpi kuin tavallinen lasi.

• Kuvan takaosa on suljettu teipillä lian tunkeutumisen estämiseksi.

• FSC-sertifioitu

• 100% hapoton ja kuvien väri ei muutu tai haalistu ajan kuluessa.

• Kuvat toimitetaan valmiiksi koottuina, jotta voit vain ripustaa ne.

---

Anna María Larsson on luoja, inspiroija ja DIY-ammattilainen. Uskoo ehdottomasti, että jokainen on luova ja voi luoda, se vaatii vain vähän harjoitusta. Näkyy säännöllisesti televisiossa ja pitää työpajoja ja luentoja. Jakaa luomuksiaan ja inspiraationlähteitään blogissa ja Instagram-tilillä @dnilva. 

Nopea toimitus

Tilauksesi lähetetään 1–4 päivässä (tällä hetkellä 5-8 päivää), ja toimitus on aina ilmainen. Mukana tapettiliima.

Täysi takuu

Haluamme asiakkaidemme olevan aina tyytyväisiä, joten tarjoamme 30 päivän palautusoikeuden ja rahat takaisin, ellet ole tyytyväinen.