Jazz

Jo yli vuosisadan ajan monet historioitsijat ovat pitäneet jazzia ainoana aidosti amerikkalaisena taidemuotona. Juuret juontavat karkuun karanneisiin tai vapautettuihin afroamerikkalaLue lisääisiin orjiin, ja tämä musiikkimuoto on saanut oman paikkansa populaarikulttuurissa ja laillisessa taidekentässä. Anna jazzin svengaavan ja trendikkään tunnelman koristella kotisi seiniä Photowallin Jazz-kangastulosteilla. Uppoudu sen elinvoimaisuuteen ja dynamiikkaan ja lisää tunnelmaa olohuoneesi tai leikkitilojesi tunnelmaan. Photowallsin Jazz-kangastulosteet saattavat olla juuri se, mitä lääkäri määräsi, kun on kyse kotisi elävöittämisestä. Jazz-kangastulosteiden laajan valikoiman ansiosta sinulla on todellinen kultakaivos malleja, joista valita.

Jazz-kangastulosteet ja niiden juuret

Photowallin Jazz-kangastulosteet juhlistavat musiikkilajin syntyä, joka sai alkunsa New Orleansin afroamerikkalaisista yhteisöistä Louisianassa Yhdysvalloissa 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa ja jonka juuret ovat bluesissa ja ragtimessä. Musiikkipiireissä yleisesti jazz-aikana tunnetusta 1920-luvusta lähtien se on tunnustettu tärkeäksi musiikilliseksi ilmaisumuodoksi perinteisessä ja populaarimusiikissa. Sitä yhdistävät afroamerikkalaisen ja eurooppalais-amerikkalaisen musiikillisen syntyperän yhteiset siteet. Jazzmusiikin tyylille ovat ominaisia swing- ja blues-sävelet, monimutkaiset soinnut, call and response -laulu ja improvisaatio. Photowallin Jazz-kangastulosteet ovat kunnianosoitus tälle rikkaalle ja värikkäälle alulle antamalla harrastelijakodin sisustajalle lukuisia kuvia, jotka sopivat jokaisen jazzin ystävän makuun.

Jazz levittää siipensä

Kun jazz levisi kulovalkean tavoin ympäri maailmaa, se ammensi kansallisista, alueellisista ja paikallisista musiikkikulttuureista, joista syntyi monenlaisia tyylejä. New Orleansin jazz nousi ensimmäisen kerran esiin 1910-luvun alussa. Se yhdisti aiempia puhallinorkesterien marsseja, ranskalaisia kvadrilleja, biguinea, ragtimea ja bluesia kollektiivisiin moniäänisiin improvisaatioihin. Musiikki alkoi elää omaa elämäänsä, ja siihen liitettiin vähitellen kovaa heiluvia, bluesmaisia riffejä, nopeampia tahteja ja vaihtuvia, tanssittavia sointuja. 1940-luvulla jazz päätti ottaa rennommin ottamalla käyttöön cool jazzin, jossa oli rauhallisemmat, pehmeämmät soundit ja pitkät lineaariset melodialinjat. Photowallin Jazz-kangastulosteet tarjoavat kuvia "Casablanca Jazzista", karibialaistyylisestä jazzista, joka tuli tunnetuksi myöhempinä vuosina Photowallin Jazz-kangastulosteiden sarjassa. Sittemmin jazz on kehittynyt moniin eri tyyleihin ja muunnelmiin, mutta kaikissa on edelleen yhteistä se dynaamisuus ja iloisuus, josta sitä on aina juhlittu. Photowallin Jazz-kangastulosteet kunnioittavat myös musiikkia tekeviä soittimia, sillä niissä on kuvia, jotka esittävät trumpetteja, saksofoneja, oboeita ja mikrofoneja, jotka kaikki tuovat svengiä kotisi kokonaisestetiikkaan.

Historiaa jazzin kankaalle tulostettuna

Photowallin Jazz-kangastulosteet herättävät henkiin kieltolain aikakauden ajan Yhdysvalloissa, jolloin alkoholin myynti ja kulutus oli laillisesti kielletty koko maassa. Jazz ei ollut enää pelkkä musiikkimuoto, vaan se ilmentää omaa elämäntyyliään. Siitä oli tullut synonyymi kylpyamme-ginille, salakuljetukselle, salakapakoille, flappereille ja kiväärillä varustautuneille gangstereille. Se oli ammuskelujen ja korttipelien ääniraita ja kauniiden tupsuihin pukeutuneiden naisten ääni, jotka heiluttivat voimakkaasti lanteitaan tämän kiehtovan rytmin tahtiin. Jazzin kantaisät alkoivat pian nousta esiin. Nimiä kuten Duke Ellington, Louis "Satchmo" Armstrong, Count Basie, Charlie "Bird" Parker ja Django Reinhardt ovat vain muutamia, jotka antoivat tälle värikkäälle musiikkilajille päivänsä auringossa. Photowallin Jazz-kangastulosteissa on myös suurten jazz-ikonien, kuten Louis "Satchmo" Armstrongin ja Franceso Valentinon, kuvia. Laita siis vähän jazzia elämääsi tilaamalla nämä Photowallin upeat Jazz-kangastulosteet kotiisi heti. Kuvittele, että "If You Have to Ask What Jazz is - You'll Never Know" olisi sisustuksesi keskipisteenä.
Tuotetiedot
  • Sivu 1 / 1