Surrealismi

Surrealismi on taiteenlaji, joka saa alkunsa ja inspiraationsa 1920-luvun kuvataiteesta ja kirjallisuudesta. Taiteilijoiden maalaukset sisälsivät arkipäiväisiä kohtauksia, joissa oli Lue lisääpaikoiltaan sopimattomia esineitä. Yksi tunnetuimmista surrealistisista taiteilijoista on Salvador Dali ja hänen kuuluisa aavikkokuvansa, jossa on kahtia taivutettuja kelloja, jotka sulavat kasvien ja kivien päälle. Surrealistisen maalaustaiteen harrastamisen tavoitteena oli rohkaista ihmisiä vapauttamaan alitajuisia ajatuksiaan ja ilmaisujaan ja antaa niiden näkyä kirjallisesti ja kankaalle painettuina.

Tietämättömän mielen teemat

On olemassa monia kankaalle painettuja vedoksia, jotka esittelevät alitajuisen mielen teemoja. Eternal Love -kuvassa on enkelin siivin varustettu nainen, joka tuijottaa valtavaa herätyskelloa kissan istuessa vieressä. Maalauksissa on käytetty monenlaisia värejä, eikä yksikään niistä ole koskaan kovin samanlainen. Maalaismaisemia on runsaasti, kuten pellolla olevasta puusta kasvava maalaistalo tai linnut, jotka on kuvattu puun lehdiksi, jotka puhaltavat pois puusta lentäessään korkeammalle taivaalle. Nämä ajatuksia herättävät taideteokset kankaalle tulostettuina pitävät haaveilijan kiireisenä tuntikausia ja herättävät varmasti mielenkiintoista keskustelua seuraavissa illanistujaisissa.

Yllätyksen elementti

Surrealismin tyylilajiin kuuluu yllätyksen elementti. Aluksi taide saattaa vaikuttaa tavalliselta, kunnes huomaat, että jotain hyvin tärkeää on poissa paikoiltaan. Siinä on vesiputousta alas kelluva kartano, lähes Renoirin tyyliin pyöräilevä mies sateenvarjon kanssa - kunnes huomaat, että mies on näkymätön. Sigmund Freudin, kuuluisan psykiatrin, sanotaan olleen merkittävä innoittaja taiteilijoille, kuten Paul Éluardille, Benjamin Péret'lle, René Crevelille, Robert Desnosille ja monille muille. Freud työskenteli unianalyysin ja vapaan assosioinnin parissa, mikä auttoi surrealistitaiteilijoita ilmaisemaan teoksiaan kankaanpainoon etsimällä omaleimaisuutta ja tutkimalla omia uniaan. Andre Breton, jonka sanotaan olleen liikkeen perustaja, oli sitä mieltä, että näyttämällä taiteessa kahta hyvin erilaista esinettä voisi luoda ajatuksia eroista ja ehkä samaistua samankaltaisuuksiin. Kun ripustat seinällesi surrealistisen teoksen kankaalle, on monia tapoja tulkita tällaisia kuvia. Anna vain mielesi ajelehtia, ja maalaus puhuttelee sinua henkilökohtaisesti.
Tuotetiedot
  • Sivu 1 / 1