Vesivärit

Tämä kankaanpainovalikoima tarjoaa sinulle mahdollisuuden tuoda akvarellien kauneus ja hauraus kotiisi. Taiteilijat ovat olleet kiinnostuneita ja haastavia akvarellimaalauksen parissaLue lisää vuosisatojen ajan. Siinä on valovoimaa, jota on mahdotonta saavuttaa millään muulla välineellä. Akvarelli sopii täydellisesti sekä abstrakteihin että figuratiivisiin aiheisiin, ja se on väline, joka soveltuu erinomaisesti maalaamiseen ulkona. Monet taiteilijat käyttävätkin akvarellia luonnoksissa, joita he tekevät ulkona ennen kuin aloittavat täysikokoiset maalaukset ateljeessa.

Mitä on akvarelli?

Erikoisvalmistajat valmistavat akvarellimaaleja jauhamalla pigmentit hyvin hienoksi ja sekoittamalla ne sitten sideaineeseen, kuten arabikumiin. Taiteilijat ostavat niitä tuubeissa tai kakuissa ja käyttävät vettä väliaineena sivellessään maalia erityiselle akvarellipaperille. Kun taiteilija levittää maalia käyttäen tekniikkaa, jota kutsutaan märkä märässä -tekniikaksi, jossa kaksi tai useampia värejä voi valua toisiinsa, lopputulos voi olla kaunis ja johtaa odottamattomiin värisekoituksiin. Jotkin pigmentit muodostavat mielenkiintoisia kuvioita laskeutuessaan paperiin. Ultramariininsininen ja poltettu tummanruskea tekevät molemmat näin. Tarjolla olevat kankaalle painetut vedokset osoittavat nämä piirteet erityisen hyvin.

Aquarellimaalarit menneisyydessä ja nykyisyydessä

Yksi varhaisimmista ja kauneimmista tuntemistamme akvarelleista on Albrecht Durerin vuonna 1502 maalaama "Nuori jänis". Brittiläinen taiteilija J.M.W. Turner on kuuluisa akvarellimaalauksistaan. Hän teki elinaikanaan tuhansia maalauksia, ja monia hänen luonnoksiaan ja piirustuksiaan voi nähdä Lontoon Tate-galleriassa. Myös 1800-luvun alussa työskennellyt John Constable, joka on ehkä kuuluisin öljymaalauksestaan "The Haywain", käytti päivittäin akvarellia alustaviin tutkimuksiinsa. Hänen aikalaisensa sanoivat, että hän teki vähintään yhden taivaanmaalauksen joka ikinen päivä. Monet nykytaiteilijat arvostavat akvarellin ilmaisullisia ominaisuuksia erityisesti abstraktimmissa teoksissa ja käyttävät välinettä väljästi luodakseen teoksissaan pikemminkin aistimuksen aiheesta kuin kirjaimellisen esityksen. Vuosittain järjestettävissä kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa esitellään parhaita töitä, joita tällä hetkellä tuotetaan eri puolilla maailmaa. Harrastajamaalarit aloittavat usein akvarellin käytön, mutta huomaavat, ettei hyvien tulosten saavuttaminen ole läheskään niin helppoa kuin miltä näyttää. Jos rakastat akvarelleja, kankaanpainatus on ihanteellinen tapa saada sellainen seinällesi. Akvarellit ovat eloisuutensa ja puhtautensa ansiosta helppoja käyttää missä tahansa ympäristössä, ja näiden kankaalle vedostettujen teosten lisäetuna on se, että niitä ei tarvitse lasittaa ja kehystää, kuten alkuperäistä teosta varten tarvittaisiin.

Aquarellit ja sisustus

Akvarelleissa tiedetään olevan luontaista valoa. Tämä tekee siitä yhden parhaista välineistä ilmaista herkkää, salaperäistä ja taivaallista. Akvarelleilla tehdyt seinämaalaukset voivat luoda seinillesi ainutlaatuisen ilmeen, ja niitä voidaan pitää todellisena taidemuotona. Kun seinämaalaukset ovat seinilläsi, ne voivat täydentää huoneen ulkonäön täysin. Monissa tapauksissa sinun ei tarvitse lisätä muita koriste-esineitä seinämaalaussuunnitteluun sopiviksi. Joten minkä tahansa seinämaalauksen valitsetkin, ne luovat varmasti upean ilmeen sisustukseesi.
Tuotetiedot