Nykytaide

Onko sinulla vaikeuksia löytää nykytaidetta, joka sekä puhuttelee sinua että sopii nykyiseen asuintilaasi? Ehkä haluat aloittaa oman taidekokoelman, mutta et tiedä, miten tehdä sopivaLue lisää ostos? Ehkä olet niin innostunut väreistä ja linjoista, että kun viet maalauksen kotiin, huomaat, että sen mittakaava on täysin väärä. Kun otat järjestelmällisen lähestymistavan nykytaidemaalausten ostamiseen, voit välttää arvailut ja myöhemmän sydänsurun.

Miten ostaa nykytaidetta

Kun puhutaan taideteosten ostamisesta, vallitsee harhaluulo, että se ei sovi kaikille. Maalaukset yhdistetään taidegallerioihin, cocktail-asuihin pukeutuneisiin ihmisiin, jotka siemailevat samppanjaa ja tuijottavat taideteoksia tarkoituksella, joka ylittää tavallisten kuolevaisten ymmärryksen. Tämä kulkee käsi kädessä huutokauppatalojen kanssa, jotka ilmoittavat yleisölle jättimäisistä myyntiluvuistaan, joita yleisö sitten pitää taiteen keskihintana. Nykytaidetta ovat tuottaneet taiteilijat vuodesta 1970 lähtien. Se heijastaa nykykulttuuria ja pyrkii käsittelemään ajankohtaisia kysymyksiä. Useimmat ihmiset ovat yllättyneitä siitä, kuinka edullista nykytaide voi olla.

Kouluttaudu

Kuten useimmissa asioissa elämässä, on parempi, että sinulla on vankka käsitys siitä, mihin haluat sijoittaa. Tunne nykytaiteen eri markkinarakoja, tiedä, ketkä ovat vakiintuneita taiteilijoita ja ketkä ovat nousevia taiteilijoita.

Tiedä makusi

Kehitä omaa makuasi ja mieltymyksiäsi vierailemalla taidenäyttelyissä ja gallerioissa. Meitä kaikkia viehättävät tietyt värit, tekstuurit ja aiheet. Katsele ympärillesi asuintiloissasi, niin huomaat, että on olemassa tiettyjä trendejä, joihin sopeudut. Pidätkö valokuvauksesta ja sen välittämistä elävistä kuvista? Pidätkö abstrakteista taideteoksista ja niiden eloisasta esteettisyydestä? Etsitkö teoksia, joissa on yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden teema, ja haluatko, että taiteesi kertoo jotain siitä, kuka olet? Haluatko, että taiteesi kuvastaa tiettyjä arvoja tai periaatteita? Vai viehättääkö sinua Andy Warholin kaltainen kitsch? Kun tiedät makusi, vältyt hämmennykseltä ja voit keskittyä täydellisen taideteoksen etsimiseen. Tämä on tärkeää myös siksi, että saat käsityksen nykyisistä hintaluokista.

Valitse välineesi huolellisesti

Nykytaide jakautuu laajoihin kategorioihin, joita ovat valokuvaus, sekatekniikka, öljyvärit ja jopa veistokset sekä kankaalle painetut vedokset. Tulosteet, valokuvat ja kankaankuvat ovat yleensä edullisempia kuin alkuperäiset maalaukset. Kangastulosteet ovat erityisen käyttökelpoinen väline. Oletko löytänyt maalauksen, josta pidät, tai kenties nykyaikaisen valokuvan? Harkitse sen painattamista kankaalle. Ne kestävät yleensä kauemmin kuin valokuvat, ja joissakin tapauksissa ne voivat olla jopa parempilaatuisia nykyteknologian ansiosta. Kangaspainatus on myös mittakaavaltaan edullisempi. Suuri taideteos, joka voi peittää koko seinän, on helpommin saatavilla kuin samankokoinen akryyliöljy.

Mittakaava, mittakaava ja vielä enemmän mittakaavaa

Älä usko heitä, kun he sanovat, ettei koolla ole väliä. Nykytaiteessa koolla on väliä. Suurempi kankaanpainatus tekee aina suuremman vaikutuksen kuin keskikokoinen, ja sillä on kyky muuttaa huoneen täysin.

Ei ole varma, miten koko määritetään

Ota huomioon huoneen koko: Suurempi on aina parempi, jotta se täyttää näkökentän ja maksimoi sen vaikutuksen huoneeseen. Jos katot ovat korkeat, valitse pystysuoraan pitkä printti, joka vetää katseen ylöspäin ja täyttää tilan. Jos katot ovat matalat, harkitse lyhyempää maisemapainatusta. Sijoita maalaus paikkaan, jossa on vähemmän huonekaluja, jotta huone näyttää visuaalisesti täydemmältä. Harkitse seinää: Onko seinä korkea ja kapea vai onko se enemmän maisemakuvamainen? Valitse taideteoksesi sen mukaan ja mitoita tulostuksesi niin, että se on kooltaan kahdesta kolmasosasta kolmeen neljäsosaan seinän pinta-alasta. Harkitse sijaintia: Maalauksen keskipisteen on oltava silmien korkeudella. Yleinen virhe on ripustaa teos liian korkealle.

Tunteilla on väliä

Olet aina luullut, että rakkaus ensisilmäyksellä on myytti. Sitten se tapahtui. Kompastuit omaan sydämeesi ja ihastuit taideteokseen. "Mutta se on ihan väärin", mielesi sanoo sinulle, kun kävit läpi listaa. "Osta se", sanoo ihastunut sydämesi. Mene sydämesi mukaan. Osta teos, jota rakastat. Taide on liian henkilökohtaista, jotta sitä voisi rajoittaa säännöillä ja määräyksillä. Se on yhtä juoksevaa kuin veri suonissasi ja yhtä todellista kuin elin, joka pumppaa sitä. Mene aina sydämesi mukaan.
Tuotetiedot