Palmupuut

Palmut ovat näytelleet rooliaan elokuvissa, televisiossa ja kirjoissa jo tuhansien vuosien ajan. Jo varhaiset egyptiläiset kutsuivat runsaslukuista taatelipalmua Bennu-linnuksi Fig. MLue lisääuinaisina aikoina taatelipalmu yhdistettiin aurinkolintuun eli Feeniksiin, joka esiintyy niin monissa kuninkaiden hautojen seinämaalauksissa. Palmulla oli sekä uskonnollisia että käytännöllisiä käyttötarkoituksia. Ensinnäkin puusta saatiin ruokaa ja juomaa (taateleita, kookosmaitoa) ja sen oksista kudontamateriaalia. Palmutyypistä riippuen siitä voi saada käyttökelpoista öljyä, biodieseliä, viiniä, vahaa, hyytelöä ja palmunsydämiä, joista jotkut pitävät salaattiruoissa.

Symbolinen arvo

Palmun symbolinen arvo on merkittävä, sillä palmun oksa edusti voittoa, rauhaa, riemua ja ikuista elämää. Joissakin uskonnoissa palmua pidettiin pyhänä. Ehkä tämä johtuu siitä, että palmu, erityisesti kookoslajikkeet, voivat kantaa hedelmää jopa 70 vuotta. Katso kankaalle painettuja kuvia tästä kiehtovasta kasvista, jolla on oma rikas historiansa. Nauti kohtauksista, joissa palmut heiluvat tuulessa, siluettina tulevaa yötä vasten, varjoa ja trooppista näkymää antaen ja paljon muuta. Tarjolla on palmujen kuvioita sekä abstraktimpia palmukangaspainatuksia, jotka antavat mielikuvituksen piirtää yksityiskohtia. Palmumaalaukset voivat auttaa sinua muistamaan erityisen erikoisen loman tai jopa lempikohtauksesi elokuvasta. Vahva, hiljainen palmu on ollut näyttelijänä tuhansissa elokuvakohtauksissa. Esimerkiksi Mel Gibsonin vuoden 1981 Gallipoli-elokuvassa, jossa australialaiset ja turkkilaiset taistelevat Dardanellien rannalla. Miami Vice -elokuvassa (2006) Colin Farrell ja Gong Li taistelevat rannalla aaltojen keskellä. Point Break -elokuvassa Keanu Reeves ja Patrick Swayze kohtaavat Australian Bells Beachilla palmujen keskellä. Kauniissa rantamaisemissa palmut näyttävät lähes aina olevan parhaimmillaan. Kiva palmupuu-kangastuloste on kestävä tapa lisätä kaunista omalle seinälle. Olipa makusi sitten valokuvauksellinen, maalauksellinen tai jossain niiden välissä, palmun kangaspainatus on hyvä vaihtoehto antaa mille tahansa alueelle trooppisempi tai rantapainotteisempi teema. Palmumaalauksen voi yhdistää useiden palmulajikkeiden kanssa kontrastin aikaansaamiseksi.
Tuotetiedot

Nopea toimitus

Tilauksesi lähetetään 1–4 päivässä (tällä hetkellä 5-8 päivää), ja toimitus on aina ilmainen. Mukana tapettiliima.

Täysi takuu

Haluamme asiakkaidemme olevan aina tyytyväisiä, joten tarjoamme 30 päivän palautusoikeuden ja rahat takaisin, ellet ole tyytyväinen.