Utah

Monet ihmiset yhdistävät Utahin osavaltion mormonikirkkoon, koska kuusikymmentä prosenttia osavaltion asukkaista kuuluu siihen. Niin sanotulla mehiläispesän osavaltiolla on paljon muuLue lisäätakin tarjottavaa, kuten Photowallin valtavasta Utah-kangastulosteiden kokoelmasta näet. Runsas yksityiskohtia, historiaa ja tyyliä sisältävä Utah-kangastulosteiden valikoima näyttää sinulle upeimmat nähtävyydet ja tarjoaa samalla tietoa ja triviaa. Utah on saanut nimensä Ute-alkuperäisamerikkalaiselta heimolta, mikä tarkoittaa "vuorten kansaa". Näet paljon kauniita vuoria Utah-kangastulosteissa, joilla voit koristella kotisi, toimistosi tai vapaa-ajan tilasi. Lisäksi voit muokata näitä Utah-kangastulosteita enemmän kuin vapaasti, jotta voit sovittaa ne olemassa olevaan sisustukseen, värimaailmaan ja muihin sisustuselementteihin tai tehdä niistä kontrastin.

Luonto hallitsee Utah-kangastulosteissa

Vaikka se tunnetaan yleisesti Monument Valley Park -puistona, sen navajo-nimi on itse asiassa Tsé Bii' Ndzisgaii, joka tarkoittaa karkeasti käännettynä "kallioiden laaksoa". Itse puisto muodostaa vain pienen palan puoliautonomista Navajo Nationia, joka on Yhdysvaltain suurin intiaanialue. Tämä Utahin ja Arizonan rajalla sijaitseva ikoninen paikka ei itse asiassa ole teknisesti kansallispuisto tai monumentti. Kuten Utahin kangaspainatuksista näet, se on todella melko lailla keskellä ei mitään ja kirjaimellisesti satojen kilometrien päässä mistään merkittävästä kaupungista, mikä saa sen tuntumaan siltä kuin astuisi ajassa taaksepäin. Jos katsot Utahin kangaspainatuksia, kuten "Monument Valley, Utah, Yhdysvallat", on kuin olisit astunut toiselle aikakaudelle tai vuosisadalle. Utah-kangastulosteissa on runsaasti luonnonkuvia, jotka herättävät ajattomuuden tunteen ja antavat huoneellesi aivan uuden ulottuvuuden ja tunnelman. Kuvittele vain jotain sellaista kuin "Delicate Light" ja katso, miten sisustuksesi muuttuu aivan uudeksi maailmaksi. "Salt Desert" on toinen erittäin huomiota herättävä Utah-kangastuloste, jolla on maksimaalinen visuaalinen vaikutus ja painoarvo.

Tosavaltion pääkaupunki

Salt Lake Cityn horisontissa on runsaasti tunnusmerkkejä eli huomattavia rakennuksia, jos niin haluat. Esimerkiksi Salt Lake Templea pidetään Salt Lake Cityn keskuksena, sillä kaupungin rajojen sisäpuolella olevat osoitteet mitataan etäisyyden mukaan Temple Squareen pohjoiseen, etelään, itään tai länteen. Itse temppeli rakennettiin 40 vuoden aikana, vuosina 1853-1893. Salt Lake Cityn temppeli on Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon, joka tunnetaan yleisemmin mormoneina, suurin temppeli, jonka voit nähdä Utahin kankaalta otetuissa vedoksissa, kuten "Salt Lake Cityn taivaanranta". Tässä motiivissa on myös Salt Lake Cityn Madeleinen katedraali. Säännöllisten roomalaiskatolisten jumalanpalvelusten lisäksi katedraalissa järjestetään kuoro- ja urkukonsertteja ja muita kulttuuritapahtumia sekä erittäin suosittu joulun keskiyön messu. Tutustu siihen Utah-kangaspainatuksessa nimeltä "Salt Lake Cityn taivaanranta, mustavalkoinen", joka on hieman dramaattisempi, mutta voi kuitenkin toimia missä tahansa ympäristössä. On huomattava, että tätä erityistä Utah-kangaspainatussarjaa on saatavana eri sävyissä ja sävyissä, mikä antaa sinulle runsaasti liikkumavaraa sisätilojesi sisustamisessa.

Tietoa Utah-kangastulosteista

Utah on tunnettu yhtenä parhaista paleontologisista paikoista koko Pohjois-Amerikassa. Koska osavaltiossa on runsaasti erilaisia kivilajeja, jotka pystyvät säilyttämään fossiileja, siellä on eniten dinosauruslajeja koko maassa. Mehiläispesä-osavaltio symboloi kovaa työtä ja teollisuutta, mikä on kuuluisa piirre sen kansalle, jolla on rikas historia. Näet tämän lukuisissa muodoissa, kun katselet Utah-kangastulosteita. Vaikka Utahissa on asunut ihmisiä tuhansia vuosia, ensimmäiset eurooppalaiset saapuivat sinne vasta 1700-luvulla, kun espanjalainen tutkimusmatkailija Juan Antonio de Rivera vaati maata Espanjalle ja löysi Colorado-joen. Merkittävämpää on, että Joseph Smithin New Yorkissa perustama Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko -niminen uskonnollinen ryhmä päätti, että se tarvitsi uuden asuinpaikan, kun se oli joutunut syytteeseen kaikkialla, minne se oli mennyt, ja sen johtaja oli tapettu. He valitsivat lopulta Utahin, koska siellä asui niin vähän ihmisiä. Utah-kangastulosteet näyttävät tämän mielenkiintoisen historian palan Utah-kangastulosteilla, kuten edellä mainituissa Salt Lake City -kokoelmissa, joissa näkyy mormonien kaupunki.
Tuotetiedot
  • Sivu 1 / 1